Yüz Mezoterapisi (Mezolift) Nedir?

Yüz Mezoterapisi (Mezolift) Nedir?

Yüz Mezoterapisi (Mezolift), cildi gençleştirmek ve sıkılaştırmak için yapılan anti aging işlemidir. Ciltte yüz derisinin yaşlanmasının ilk belirtileri olan ince çizgi ve kırışıklıkların belirmesi ve deride elastikiyet kaybı oluşmaktadır. Zamanla kırışıklıklar derinleşmekte ve cilt sarkmaktadır. Aynı zamanda güneş ışınları ve çevresel faktörler kolajen kaybı ile birleşerek kırışan ve sarkan bir cilt görünümü ortaya çıkarmaktadır.

Günümüzde yüz mezoterapisi (mezolift), çoğunlukla yüz gençleştirme ve yüzü yukarı doğru kaldırma amacıyla uygulanmaktadır.

Yüz Mezoterapisinin (Mezolift) Faydaları Nelerdir?

Yüz Mezoterapisi (Mezolift) yöntemindeki amaç; deri içine doğal maddelerin mikro enjeksiyonları yapılarak, derinin alt ve üst tabakasında doku yenilenmesini sağlamaktır.

Yüz mezoterapisi (mezolifting) uygulamasında kullanılan içeriklerin karışımları derinin metabolizmasını etkilemektedir. Mezolifting tedavisinde deri için çok yararlı maddeler bulunmaktadır. Bu kullanılan içerikler, cildin kolajen ve elastin lif üretimini hızlandırarak cildin kendi kendine iyileşme sürecini başlatmaktadır. Böylelikle ciltte daha fazla kolajen oluşarak, elastin kalitesi artarak derinin yapısı güçlenmektedir. Bu değerli içerikler sayesinde cilt daha nemli, sağlıklı, parlak ve tazelenmiş görünmeye başlamaktadır.

Yüz mezoterapisinin(mezolifting) cilde sağlamış olduğu faydalar;

- Ciltte bulunan yüzeysel kırışıkların yumuşatılmasıyla belirginliğini azaltmak

- Yeni kırışıklık oluşum hızını azaltmak

- Ciltte bulunan sarkmaları toparlamak, cildi sıkılaştırmak ve cildin yaşlanması önlemek

- Cildin genel kalitesinin arttırmak, cildin parlak ve canlı bir görünüm kazanmasını sağlamaktır.

Yüz Mezoterapisi (Mezolift) Tedavisinde Kullanılan İlaçlar Nelerdir?

Yüz mezoterapisi(mezolift) uygulamasında hyaluronik asit, antioksidan, vitamin, mineral ve amino asit içeren ilaçlar karıştırılmakta ve cilt altına enjekte edilmektedir.

Hyaluronik Asit: Yüz mezoterapisinde kullanılan bu içerik, cilt dokusunda yaygın şekilde bulunan doğal bir polimerdir. Bu içerik, suyu emerek şişmekte ve cilt dokusunda nem ve elastikiyet sağlamaktadır.

Vitaminler: A vitamini; deri gelişimini kontrol etmekte ve yaşla birlikte incelen deriyi düzeltmektedir. E vitamini; cilt dokularını zararlı maddelerden koruyan bir antioksidan görevi görmektedir. C vitamini kolajen sentezini uyarmakta ve deri renk hücrelerinin üretimini yavaşlatmaktadır. B vitamini deriyi beslemekte, dokuların biyolojik dengesini düzenlemektedir. K vitamini ise dokuların kan dolaşımını düzenlemektedir.

Amino Asitler: Dokuların gelişiminde rol oynayan amino asitler yaşla ortaya çıkan doku hasarını onarmakta ve düzenlemektedir.          

Mineral Tuzlar: Hücrelerin pek çok yaşamsal faaliyetlerinde düzenleyici ve destekleyici rolleri bulunmaktadır. Yüz mezoterapisinde, dokuların metabolizmasını iyileştirmektedirler.

Koenzimler: Dokuların yenilenme hızını artırmakta ve biokimyasal reaksiyonlarını düzenlemektedirler.

Nükleik Asitler: Derinin temel protein sentezini desteklemekte ve yeni oluşan proteinler de cildin bağ dokusuna destek vermektedir.

DMAE (Dimetil Amino Etanol): DMAE son yıllarda kullanıma giren ve yüz mezoretapisinde sıklıkla tercih edilen aktif bir maddedir. Cilt sarkmalarını ortadan kaldırmaya yaramaktadır.

Yüz Mezoterapisi (Mezolift) Nasıl Yapılır?

Yüz Mezoterapisi(Mezolift) ,makyaj ve kirden arındırılmış temiz cilde öncelikle ağrının hissedilmemesi için lokal anestezik krem uygulanmasıyla başlanmaktadır. Uygulanan lokal anestezinin etkisini göstermesi için yaklaşık 30 dakika beklenmektedir. Bu adımdan sonra yüze mikro boyuttaki iğneler yardımıyla cilt gençleştirici ilaçlar enjekte edilir. Bu ilaçların uygulama miktarı ve içerikleri kişinin cildinin genel durumu gözetilerek değişkenlik göstermektedir.

Mezolift tedavileri iki hafta aralıklarla ortalama 4-6 seans şeklinde uygulanmaktadır. Uygulama oldukça ince bir enjektör aracılığıyla derinin 4-6 mm derinliğine, yukarda verilen maddeleri içeren bir karışımın uygulanmasıdır. Uygulamadan hemen sonra günlük yaşantıya dönülmesi mümkündür.

Yüz Mezoterapisi (Mezolift) Yan etkisi Var Mıdır?

Uygulama enjeksiyon yardımı ile olduğu için hassas deriye sahip olan kişilerde yarım günden uzun sürmeyen hafif bir kızarıklık, şişme, kaşınma ve hassasiyet oluşması görülebilmektedir. Bu oluşan kızarıklık, şişme ve hassasiyet oluşması durumu kendiliğinden kısa bir süre sonra geçmektedir.

×
Sale

Unavailable

Sold Out

FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI