Göz Altı Mezoterapisi Nedir?

Göz Altı Mezoterapisi Nedir?

Göz altı ve çevresinde bulunan deri, tüm vücut derisi ile karşılaştırıldığında en ince yapıya sahip oldukça hassas bir bölgedir. Göz altı derisi kişinin cilt yapısına göre değişkenlik gösterse de yaşam tarzı ve ilerleyen yaş faktörünün deride oluşturduğu değişiklikler özellikle göz çevresinde kendini göstermektedir. Yaş ilerledikçe deri kuruluğu ve elastikiyet kaybı artmasıyla birlikte göz kapakları ve göz çevresi de incelmektedir. Kırışıklıklar belirginleşmeye başlamakta ve göz çevresi torbaları artmaktadır. Göz altı çevresinde morluk oluşmasının nedeni ise genetik faktörlere bağlı olabileceği gibi alerjik yapı, dolaşım bozukluğu, stres, yetersiz uyku, aşırı yorgunluk ve yaşlanmadan kaynaklanabilmektedir.

Göz altı mezoterapisi, tüm göz çevresine uygulanabilen başta göz altı morlukları olmak üzere, göz altı kararması, göz altı kızarıklığı, göz kapaklarının morarması, göz çevresinde oluşan kırışıklık, torbalanma ve çöküklük gibi birçok sorunu gidermek amacıyla geliştirilmiş özel bir formülasyon içeriğine sahip etkili bir tedavi işlemidir.

Göz altı mezoterapisi son dönemde oldukça tercih edilen bir uygulama olmakla birlikte kişinin göz altındaki kırışıklığına ve morluk derecesinin ihtiyacına göre mezoterapi içeriklerinin oranı değişkenlik göstermektedir. Göz çevresi mezoterapisi kişiye özel olmakla birlikte kullanılacak mezoterapi karışımlarının ise bu alan için uygun olması gerekmektedir.

Göz Altı Mezoterapisinin Sağladığı Faydalar Nelerdir?

- Göz altı mezoterapisi; göz altı morluğu, göz çevresi kararması gibi sebeplerle oluşan yorgun ve çökmüş göz çevresi görünümünü yok etmekte ve göz altını aydınlatmayı sağlamaktadır. Yorgun ve kişiyi daha yaşlı gösteren o görüntüyü ortadan kaldırmaktadır. Göz çevresi aydınlatma ile daha canlı, genç ve sağlıklı görünen bir göz çevresine sahip olunması sağlanmaktadır.

- Göz altı mezoterapisi uygulandığı alanda cilt kalitesini arttırmakta ve göz altı bölgesinde yenilenme sağlamaktadır.

- Göz altı mezoterapisi göz altı morlukları ve göz çevresi kararması dışında göz çevresinde oluşan ince kırışıklık ve çizgiler için de fayda sağlamaktadır. Göz altlarında yaşanan sarkmalar kolajen üretimi desteklenerek giderilmektedir.

- Göz çevresinde bulunan renk değişiklikleri kısa süre içerisinde çözülmekte ve göz altlarındaki koyu görünümün giderilmesiyle eşit renk tonuna sahip bir cilde sahip olunması sağlanmaktadır.

- Göz altı kızarıklığı, göz altı torbalanması, göz altı halka görünümü ve göz kapağı ödemleri de göz altı mezoterapi uygulamasıyla zaman içerisinde azalmaya başlamaktadır.

Göz Altı Mezoterapisinde Kullanılan Başlıca Maddeler Nelerdir?

Göz mezoterapisi içeriğinde; hyaluronik asit, kolajen aminoasitleri, peptitler, askorbik asit, meyve asitleri, antioksidan ve A,B,C,D vitaminleri başta olmak üzere birçok vitamin ve mineraller bulunmaktadır.

Göz Altı Mezoterapisi Nasıl Uygulanır?

Göz altı mezoterapisi, göz çevresinde problem olan deri içine yapılan mikro enjeksiyonlarla gerçekleştirilen bir işlemdir.

Göz altı mezoterapisi işlemine başlamadan önce kişinin göz çevresinde makyaj varsa cilt makyajdan arındırılarak göz altı mezoterapi tedavisi için hazır hale getirilmektedir. İğne enjeksiyonlarına bağlı acı veya ağrı hissedilmemesi için göz çevresine lokal anestezik bir krem uygulanmaktadır. Enjeksiyon yöntemiyle uygulanan mezoterapi göz çevresine belirli aralıklar ile uygulanmaktadır. Göz altı mezoterapisi ile göz çevresine enjekte edilen bileşenler problemli alanlara kısa sürede hızlı bir şekilde ulaşmakta ve bu problemlerin çözümü için etki sağlamaktadır.

Göz altı mezoterapisi işleminde kullanılan iğneler kişiye özel, tek kullanımlık mikro iğnelerden oluşmaktadır.

Göz Altı Mezoterapisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Göz altı mezoterapisi sonrasında göz çevresinde hafif kızarıklıklar görülebilmektedir. Bu yan etki oldukça normal olmakla birlikte 24 saat içerisinde hafifler ve kendiliğinden kaybolmaktadır.

Göz altı ve çevresi hassas bir yapıya sahip olduğu için uygulama sonrasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır;

- Uygulama yapılan bölgenin doğrudan güneş ışığına maruz kalınmasından kaçınılması gerekmektedir.

- Uygulama sonrası ilk gün göz çevresine kozmetik ürün ya da krem kullanılmaması tavsiye edilmektedir.

- Uygulama bölgesine dokunulmamalı, ovuşturulmamalı veya masaj hareketlerinde bulunulmaması gerekmektedir.

- Uygulama sonrası ilk gün sıcak su ile temasından kaçınılması ve banyo yapılmaması önerilmektedir.

 

×
Sale

Unavailable

Sold Out

Sadece Üyelere Özel!
Sepette OSL10 Kodu ile %10 İndirim Fırsatı!
FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI
Sadece Üyelere Özel!
Sepette OSL10 Kodu ile %10 İndirim Fırsatı!