Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi Nedir?

Mezoterapinin Sağladığı Faydalar Nelerdir?

Mezoterapi, son dönemde adı çok sık duyulan cildin ihtiyacına göre mikro enjeksiyon yardımıyla aktif bileşenlerin cildin orta tabakasına uygulanmasıyla yapılan cerrahi olmayan kozmetik bir işlemdir. Genellikle kozmetik olarak yüz, saç ve vücut bölgelerine uygulanan mezoterapi uygulaması ayrıca sedef, egzama, saç hastalıkları, leke, selülit gibi problemler haricinde ilaçların sebep olduğu dermatolojik hastalıkların da tedavisinde güvenle kullanılmaktadır.

 Mezoterapi uygulamasında öncelikle cildin ihtiyaçları belirlenir kişiye özel karışımlar hazırlanarak hedeflenen bölgede deri altına enjekte edilmektedir. Cildin ihtiyacına göre enjekte edilen bileşen maddeler, yaşlanma süreciyle oldukça etkili bir şekilde başa çıkabilen, sağlıklı ciltler için ideal ortamı sağlayan büyüme faktörleri, peptitler, antioksidanlar ve minerallerden oluşmaktadır. Mezoterapi günümüzde genellikle kozmetik amaçlı gençleştirme, deri sıkılaştırma ve lipoliz (yağları vücuttan uzaklaştırma) amaçlı uygulanmaktadır.

Mezoterapinin Sağladığı Faydalar Nelerdir?

Cildin ihtiyacına göre uygulanan mezoterapi uygulaması, hücrelerin kendini yenilemesine katkı sağlayarak pürüzsüz, dolgun, sıkılaşmış bir cilt görünümü sağlamaktadır.

 

- Başta cilt yenileme olmak üzere bölgesel zayıflama, saç hastalıkları ve yaşlanma karşıtı bir tedavi yöntemi olarak da kullanılmaktadır.

- Doğrudan sorunlu bölgede deri altına uygulanan aktif bileşenler sayesinde cilt kendi onarım sürecini başlatmaktadır.

- Ciltte eksik olan bileşenlerin sağlanması ile birlikte kan dolaşımı iyileşmektedir. Yeni kolajen ve elastik liflerin oluşumu başlamaktadır.

- Kısa vadede, cilt yüzeyinin iyileştiği, kırışık ve gözeneklerin gözle görülür bir şekilde kaybolduğu gözlemlenmektedir.

- Cilt yenileme, cilt lekeleri, yara izi, çatlak, selülit gibi deri hastalıklarının giderilmesi, saç tedavisi, bölgesel zayıflama, yaşlanma karşıtı cilt bakımı gibi işlemler, akut ve kronik ağrı sendromları, burkulma,  kas iltihaplanmaları, âdet ağrıları, fibromiyalji tedavisi amacıyla da uygulanmaktadır.

- Bu yönüyle geniş bir kullanın alanı bulunan mezoterapi uygulaması, kişinin şikayetlerine ve isteklerine göre şekillendirilmektedir.

Mezoterapi Etkisini Nasıl Gösterir?

Mezoterapi, cildin alt kısmında bulunan kolajen ve elastin yapılarını uyararak harekete geçirmektedir. Temelde cildin ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerin sağlanmasıyla kan dolaşımının düzenlenmesi hedeflenmektedir. Böylece fiziksel ve çevresel faktörlerin cilt üzerinde yarattığı olumsuz etkiler azaltılarak yapısı bozulan destek dokuların yenilenmesi sağlanmaktadır.

Mezoterapi birçok farklı durumda uygulanmaktadır. Enjekte edilecek aktif bileşenler,  kişinin ihtiyaç ve isteklerine uygun olacak şekilde seçilmektedir. Bu yöntemlerden hangisinin tercih edileceği kişinin şikayeti, şikayetinin şiddeti ve yaşı gibi etkenlere bağlı olarak farklılaşmaktadır. Mezoterapi herkese aynı şekilde uygulanmamakta, tamamen kişiye özel olarak yapılmaktadır.

Mezoterapinin Kullanım Alanları Nelerdir?

Kullanım alanı oldukça geniş olan mezoterapi uygulamasının en çok tercih edildiği bazı bölgeler aşağıdaki gibi sıralanmaktadır;

- Yüz Bölgesi Mezoterapisi

- Saç Mezoterapisi

- Bölgesel Zayıflama Mezoterapisi

- Yara Ve Leke Mezoterapisi

- Anti-Aging Ve Cilt Yenileme Mezoterapisi

- Göz Altı Mezoterapisi

- Cilt Mezoterapisi

- Kaş Bölgesi Mezoterapisi

- Selülit Mezoterapisi

- Dudak Mezoterapisi

Kimler Mezoterapi Yaptırabilir?

Mezoterapi, cilt altındaki elastin ve kolajen yapılarını uyaran tedavi yöntemi olduğu için 18 yaşından büyük herkese uygulanabilen, sağlıklı cildi korumak için sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir.

Mezoterapi Nasıl Yapılır?

- Mezoterapi uygulamaları sırasında anti aging ve mezolifting etkili enzimler, aminoasitler, vitamin ve mineraller derinin orta tabakasına minik uçlu iğneler aracılığıyla uygulanmaktadır.

- Mikroenjeksiyon tekniğiyle cildin orta tabakasına enjekte edilen aktif bileşen içerikli mezoterapi serumları, pek çok farklı türde hazırlanmaktadır. Bu adımda kişinin şikayetlerinin belirlenmesi son derece önemli bir yere sahiptir.

- Mezoterapi seanslar halinde yapılan bir tedavi şeklidir. Tedavinin yanıtı genellikle 2. ya da 3. seanstan sonra alınmaktadır.

Mezoterapi Uygulamalarında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

- Cildin yapısına ve ihtiyacına göre doğru ürünlerin kullanılması ve ölçünün ayarlanması dikkat edilmesi gereken konulardır ve dermatoloji uzmanları tarafından yapılması gerekmektedir.

- Tüm mezoterapi uygulamalarından önce kafein, sigara ve alkol tüketiminden uzak durulması gerekmektedir. Bu süreçte kan sulandırıcı özellikte olan ilaçların kullanımı mutlaka doktor kontrolünde olması gerekmektedir.

- Mezoterapi yaptıran kişilerde geçici kızarıklıklar ve morluklar oluşabilmektedir. Bu durum enjekte edilen ilaca ve iğnelere bağlı olarak görülebilen oldukça normal bir durum olmakla birlikte 1-2 gün içinde kendiliğinden kaybolmaktadır.

- Hamile ve emziren kadınlara, kan pıhtılaşması ile ilgili problemi olan kişilere uygulanması tavsiye edilmemektedir.  Ayrıca kalp, diyabet ve kanser hastalarına da mezoterapi uygulanmaması gerekmektedir.

 

×
Sale

Unavailable

Sold Out

Sadece Üyelere Özel!
Sepette OSL10 Kodu ile %10 İndirim Fırsatı!
FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI
Sadece Üyelere Özel!
Sepette OSL10 Kodu ile %10 İndirim Fırsatı!