Sülfür Maskesi Nedir?
Sülfür içeriğinde cilde faydalı olan bileşenler bulunmaktadır ve bu bileşenler sayesinde cilt bakım rutinlerinde ve cilt bakım ürünlerinde sıklıkla sülfüre yer verilmektedir.
Sülfür, vücutta bolca bulunan minerallerdendir. İnsan vücudunun zararlı bakterilere karşı direncini güçlendirir. Sülfürün kokusu rahatsız edici olsa da özellikle sivilce tedavisinde cildi iyileştirerek güçlendirmektedir. Cilt ile teması sonrası deri yüzeyinde alkali tepkimeye girerek iyileştirici etkisi bilinmektedir. Cilt yüzeyinde meydana gelen yağlanmayı dengeler, aynı zamanda cilt yüzeyinin de temizlenmesini sağlayarak bakterilerin oluşmasını ve çoğalmasını engelleyerek cildi doğal bir şekilde aknelerden arındırır.
Sülfür Maskesi Ne İşe Yarar?
Sülfür maskesi, cildin nem ve yağ dengesini koruyarak, günlük cilt bakım temizleyicilerinin ulaşamayacağı derindeki kirlerin temizlenmesini sağlamaktadır. Cildin yağlanmasını kontrol altına almaya, tıkanmış gözenekleri açmaya ve cildi yatıştırmaya yardımcı olmaktadır. Sülfür, kolajen üretiminin en önemli parçasıdır. Sülfür maskesi, kolajen üretimini destekleyerek cildin dayanıklılığını arttırmaktadır.
Sülfür maskesi aktif akne ve yağlanmayı kontrol altına almayı desteklemektedir ve aynı zamanda sakinleştirici özelliğe sahiptir. Kızarıklık problemlerini gidermeye yardımcı olmaktadır. Aktif akneyi kurutmak, tıkanmış gözenekleri derinlemesine temizlemek amacıyla formülize edilmiştir. Aynı zamanda bakteri oluşumunu en aza indirmeye yardımcı olmaktadır.
Omega Skin Lab’in Sulfur%10 + Squalene %1 içeren sülfür maskesini detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Sülfür Maskesinin Cilde Faydaları Nelerdir?
Sülfür maskelerinin ya da sülfür içerikli cilt bakım ürünlerinin cilde sağladığı faydaları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz;
- Cildin yaşlanma sürecini yavaşlatmaktadır.
- Radyasyon ve hava kirliliğinden cildi korumaktadır.
- Geçmeyen sivilce izlerinin giderilmesinde ve akne tedavilerinde kullanılmaktadır.
- Antiseptik özelliği ile cilde bağışıklık kazandırmaktadır.
- Sülfür içerikli maskeler akneleri ve pütürlü cilt görünümü azaltmaktadır.
- Sivilcelerin yayılmasını önlemektedir.
- Kızarıklıkların yatıştırılmasında kullanılmaktadır.
- Rozasea, gül hastalığının yatışmasında etkilidir.
- Ciltte demodeks adı verilen parazitin sebep olduğu sivilce ataklarının yatıştırılmasında kullanılmaktadır.
- Ölü hücreleri ciltten arınmasını sağlamaktadır.
- Gözenekleri arındırır ve genişlemiş gözenek görüntüsünü azaltmaktadır.
- Temiz ve sağlıklı bir cilt görüntüsü sağlamaktadır.
- Zaman içinde oluşan lekelerin açılmasını sağlamaktadır.
Sülfür Maskesini Kimler Kullanabilir?
Sülfür maskesi tüm cilt tipleri için uygundur. Sülfür içeriği güçlü bir bileşen olduğu için sülfür içeriğini kullanmadan önce alanında uzman bir hekime başvurulması tavsiye edilmektedir. Kişinin cilt tipine ve cildin ihtiyacına göre uygun olan sülfür oranı ve kullanım sıklığı belirlenmelidir.
Sülfür Maskesinin Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?
Sülfür maskesinin kullanımı sırasında cilt kurumaktadır. Kuruyan cilt soyulup, tahriş olma olasılığına sahiptir. Bu yüzden sülfür maskesinin kullanımından sonra cildi nemlendirmeyi unutmamak gerekmektedir.
Sülfürün Vücuda Faydaları Nelerdir?
- Zararlı bakterilere karşı vücudun direncini güçlendirmektedir.
- Egzama, uyuz gibi kaşıntılı deri hastalıkları ve enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılmaktadır.
- Kanda bulunan kirli maddeleri temizlemek amacıyla kullanılan bir bileşiktir.
- Mitokondri organizmasında meydana gelen enerji üretiminde elektronların taşınmasına da yardımcı olmaktadır. Vitamin zincirinde enerji üretimi döngüsünü sağlamaktadır.
-Metabolizmanın sağlıklı işlemesi için lazım olan moleküllerin sentezini sağlamaktadır.
Sülfürün Saça Faydaları Nelerdir?
- Sülfür, saç derisine nüfuz ederek saç derisinin ölmesini engeller ve kepek problemini gidermede sülfürden oldukça yararlanılmaktadır.
- Saç derisinde keratin üretimini artırarak yağlanmayı dengelemede kullanılmaktadır.
- Sülfür, tırnak ve saç gelişiminde oldukça yararlı bir bileşendir, saç uzamasını da hızlandırmaktadır.
- Sülfür, saçlara gücünü ve elastikiyetini vermektedir. Saçların kolayca yıpranmasının ve kırılgan olmasının önüne geçmektedir.
Sülfür Hangi Gıdalarda Bulunur?
Özellikle kırmızı et ve balık gibi besinler sülfür açısından oldukça zengindir. Ancak paketli gıdalar sülfür içeriğini kaybederler. Sülfür içeren besinleri şu şekilde sıralayabiliriz; Kuru fasulye, soya fasulyesi, kuşkonmaz, lahana, yumurta, balık, şalgam, maden suyu, et, sarımsak, soğan, deniz tuzu.