Cilt Bakımında Skin Cycling Nedir?

Cilt Bakımında Skin Cycling Nedir?

Skin cycling yani cilt döngüsü bakım rutininde, retinol içeren cilt bakım ürünlerini en ideal şekilde kullanılmasını amaçlayan skin cycling uygulaması, klasik cilt bakımındaki yüz temizleme-nemlendirme-serum gibi cilt bakım ürünleri sıralamasını değiştirmektedir. Bu uygulamada peeling ve retinolün cilde en etkili bir şekilde nasıl uygulanacağını içermektedir.

Skin cycling uygulamasında, cilt bakımı sonuçlarını en üst düzeye çıkarmak ve aktif içerikli cilt bakım ürünlerinin arasına zaman koyarak retinolun ciltte yaratabileceği hassasiyeti en aza indirmek amaçlanmaktadır. Bu rutine göre akşam cilt bakım ürünlerini değiştirerek kullanmak ve cilt bakım rutinini düzenli bir şekilde uygulamak gerekmektedir.

Skin Cyclingin Cilde Faydaları Nelerdir?

- Cilt daha nemli ve yumuşak görünmeye başlamaktadır.

- Uzun vadede yüzdeki ince kırışıkları azaltmaktadır.

- Ciltte bulunan koyu lekelerin gözle görülür şekilde geçtiği gözlemlenir.

- Yüzdeki kusurlar daha az belirgin hale gelmektedir.

- Cildin skin cycling rutinine uyum sağladıktan sonra hassasiyet ve tahriş gibi sorunlar ortadan kalkmaktadır.

- Ciltte aşırı eksfoliasyon sonucu cildin pul pul dökülmesinin önüne geçerek cilt bariyerinin iyileşmesine katkıda bulunmaktadır.

- Skin cycling sonrası cilt daha aydınlık, pürüzsüz, canlı ve bakımlı görünmektedir.

- Cilt bakımında kullanılan asitler ve retinoller cilt için oldukça faydalı olmalarına rağmen, üst üste kullanıldığında ciltte tahriş ve hassasiyet yaratmaktadır. Skin cycling uygulamasından sonra cilt sakinleşmekte ve yatışmaktadır.

- Skin cycling rutini sayesinde asit veya retinol içerikli cilt bakım ürünlerinin cilde olan faydası daha iyi görülmektedir.

Skin Cycling Nasıl Uygulanır?

Yalnızca akşam uygulanması gereken skin cycling yönteminde 4 akşam 4 farklı cilt bakımı rutini uygulaması önerilmektedir.

  1. Gün

Cilt temizlendikten sonra peeling uygulaması yapılmaktadır. Peelingler tanecikli ise kullanılan peelingin yüzü çizmemesine ve kalın taneli olmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Tanecikli peeling yerine asitli peelingler tercih ederek tanelerin cilde zarar vermesi engellenebilir. Son olarak nemlendirici ile rutin tamamlanmaktadır.

Omega Skin Lab’in Glycolic Cleanser Gel cilt yenileme etkili temizleme jeli formülünde bulunan glikolik asit ve salisilik asit kombinasyonu ile ciltte derinlemesine temizlik sağlarken, hafif soyucu etkisi ile peeling görevi göstererek cildin kendini yenilemesini desteklemektedir. Omega Skin Lab’in bu ürününü detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

  1. Gün

Skin cycling uygulamasının ikinci akşamında, cilt temizlendikten ve nemlendirildikten sonra retinoid veya retinol içeren bir cilt bakım ürünü kullanılmaktadır.

Omega Skin Lab’in %0,2 , %0,5 ve %1 retinol konsantrasyona sahip yaşlanma karşıtı konsantre gece serumlarını detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Retinol, kırışıklık düzeltme, cilt sıkılaştırma, anti-aging bakım, kahverengi leke açma ve gözenek sıkılaştırmaya yardımcı olmakla birlikte ince çizgilerin görünümünü iyileştirme ve kırışıklık görünümünü azaltmaya yardımcı olmaktadır. Ciltte güneş hasarının izlerini silmeyi desteklerken aynı zamanda gözenek görünümünün toparlanmasını desteklemektedir.

 

  1. ve 4. Gün

Üçüncü ve dördüncü akşamda ise cildi nemlendirmeye ve onarmaya odaklanılmaktadır. Cildi temizledikten sonra yoğun nem veren nemlendiriciler ve cildin kendini toparlamasına yönelik ürünler kullanılmaktadır. Bu adımda temizleyici, ardından hyaluronik asit içeren serum ve nemlendirici krem uygulaması önerilmektedir.

Omega Skin Lab’in HA (Hyaluronic Acid) 1% içeren yoğun nemlendirici hyalüronik asit serumunu detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Omega Skin Lab’in Hydrosoft Lotion nemlendirici yüz ve vücut losyonunu detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

  1. Gün

Beşinci akşamda yeniden en başa ilk günkü rutine dönerek skin cycling döngüsünü devam ettirilmesi tavsiye edilmektedir.

Hangi Cilt Tipleri Skin Cycling Uygulayabilir?

Hassas bir cilt tipine sahip olan kişilerde retinoid kullanmadan öncelikle ürünün cildinizde alerjik reaksiyon yaratmadığından emin olunması gerekmektedir. Bunun dışında skin cycling uygulaması tüm cilt tiplerinin kullanımına uygundur.

Skin Cycling Rutini Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

- Öncelikle kişinin cilt tipini öğrenmesi gerekmektedir, cildine uygun ürünü seçmeli ve ardından biraz zaman tanıyarak faydalarını gözlemlemesi tavsiye edilmektedir.

- Hassas cilde sahip kişilerin retinoid veya retinol içeren bir cilt bakım ürününü kullanmadan önce cildin küçük bir yerinde denemesi ve ardından herhangi bir reaksiyon göstermediyse kullanılması tavsiye edilmektedir.

- Yaz ya da kış fark etmeksizin gündüz dışarı çıkmadan önce her gün mutlaka güneş kremi kullanımının ihmal edilmemesi gerekmektedir. Ayrıca güneş kreminin gün içinde yenilenmesi gerektiği unutulmaması gereken önemli bir faktördür.

×
Sale

Unavailable

Sold Out

FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI