Cilt Bakımında C Vitamini- Askorbik Asit Ne İşe Yarar?

Cilt Bakımında C Vitamini- Askorbik Asit Ne İşe Yarar?

C vitamini suda çözünen vitaminler arasında yer alan, cilt lekeleri ile savaşmaya yarayan doğal bir içeriktir. Son derece güçlü bir antioksidan olan C vitamini, cilt bakımında genel olarak anti-aging etkisi ile bilinmektedir. C vitamini ağırlıklı olarak beslenmek, vücudun yenilenmesine, direnç kazanmasına ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olmaktadır.

Cilt bakım ürünlerinde sıkça kullanılan C vitamini, farklı formlardan oluşmaktadır. Bunlar; magnezyum askorbil fosfat, L-askorbil palmitatın gibi C vitamini çeşitleri ile askorbik asit, yani gerçek saf C vitamini olarak gruplanmaktadır.

C Vitamini ile Askorbik Asit Arasındaki Fark Nedir?

C vitamini ve L-askorbik asit birbirinden farklı içeriklerdir. Normal C vitamininden farklı olarak L askorbik asit, saf bir C vitaminini ifade etmektedir. Askorbik asit, C vitaminine antioksidan özelliğini kazandıran bileşen olarak da tanımlanmaktadır. C vitamininin diğer kısımları ise askorbik asidin bu özelliğine sahip olmasına katkıda bulunmaktadır. Yani birden çok bileşenin etkisi, C vitaminine antioksidan özelliği ve diğer özelliklerini kazandırmaktadır.

C Vitamini ve Askorbik Asidin Cilde Faydaları Nelerdir?

L askorbik asit, cilt üzerinde çok yönlü faydaları nedeniyle cilt bakım ürünlerinde sıklıkla kullanılmaktadır. C vitaminin cilde olan faydalarını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

- Antioksidan özelliği sayesinde ciltte bulunan serbest radikallerin zararlarını engellemektedir.

- Serbest radikallerin sebep olduğu ince çizgiler, kırışıklıklar ve lekeler gibi yaşlanma belirtilerinin görünümünü azaltmaktadır. İnce çizgi ve kırışıklıkların görünümünün azalmasında gözle görülür etki göstermektedir.

- Cildin daha genç ve güçlü olmasını sağlamaktadır.

- Ciltteki yorgun ve solgun görünümü gidermektedir.

- Cildin üst katmanında peeling etkisi göstererek cildin daha pürüzsüz görünmesini sağlamaktadır.

- Hiperpigmentasyon ve cilt koyuluklarında onarıcı etki göstermektedir.

- Güçlü bir antioksidan olduğu için ciltte hücre yenilenmesine yardımcı olmaktadır.

- Güneş ışınlarının verdiği zararı minimuma indirmektedir. Cildi güneş ışınlarından korumaktadır.

- Cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olmaktadır. Özellikle gözaltı morlukları ve cilt lekeleri görünümünü azaltmaktadır.

- Nemlendirici etkisiyle, ciltteki nemin yeterli düzeyde kalmasına ve yaşlanma etkilerinin azalmasına yardımcı olmaktadır.

- Kolajen özelliği sayesinde cildin daha sağlıklı görünmesini sağlamaktadır. Cildin daha parlak, canlı, esnek, ışıltılı görünmesini sağlamaktadır.

C Vitamini ve Askorbik Asit Cilde Nasıl Uygulanır?

Serbest radikallerin zincir reaksiyona girmesini engelleyerek vücuda zarar vermelerini önleyen C vitamini serumu kullanımında cilt tipini göz önünde bulundurmak önemli bir faktördür.

Serumu kullanırken cildin temiz olması gerekmektedir. Bu içeriği hafif masaj hareketleriyle uygulamak yeterli olmaktadır.

C vitamini serumları cildi güneş ışınlarına karşı korumaktadır. Bu sebeple C vitamini serumu, koruma faktörlü güneş kremleriyle kullanıldığında daha etkili olmaktadır.

C Vitamini İçeren Ürünleri Kullanılırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

- İçeriğinde C vitamini bulunan kremlerin ve serumların yapısını koruyabilmesi ve cilde doğru etki ederek daha verimli kullanılması için saklama koşulları önem göstermektedir. Bu ürünlerin nemden uzak, serin ve karanlık bir ortamda muhafaza edilmesi gerekmektedir.

- Işık ile teması minimuma indirmek amacıyla, ambalajının koyu renkte olması gerekmektedir.

- Serum içeriğinde yer alan C vitaminin konsantrasyon oranına dikkat edilmesi gerekmektedir. Yüksek ya da çok düşük orandaki C vitamini içeren cilt bakım ürünleri cilde ihtiyaç duyduğu etkiyi veremeyecektir.

- Omega Skin Lab’in Alpha Arbutine %2 + Niacinamide %2 + Vitamin-C %8 içeren Pigment-C serumunu detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

- Omega Skin Lab’in Ferulic Acid %0,5 + Hyaluronic Acid %1 + Panthenol %1 + C Vitamin %10 içeren CeF-Ha serumunu detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

- Omega Skin Lab’in Ceramide II + Acetlyhexapeptide-8 + Pentapeptide-18 + Ethyl Ascorbic Acid + Hyaluronic Acid + Tocopheryl Acetate içeren Eye Fighter kremini detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

×
Sale

Unavailable

Sold Out

Sadece Üyelere Özel!
Sepette OSL10 Kodu ile %10 İndirim Fırsatı!
FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI
Sadece Üyelere Özel!
Sepette OSL10 Kodu ile %10 İndirim Fırsatı!