Saç Mezoterapisi Nedir?
Saçlar, vücutta meydana gelen değişikliklerden ilk etkilenen bölgelerden biridir. Saçın eski canlılığını kaybetmesi ve zaman içinde dökülmeye başlaması, büyük ölçüde genetik yatkınlığa bağlı olarak gerçekleşse de hormonal düzenin farklılaşması, çevresel faktörler, stres, uyku düzeninin olmaması, dengesiz ve sağlıksız beslenme gibi pek çok etken de saç dökülmesine sebep olan nedenler arasında yer almaktadır. Saç dökülmesine karşı mücadelede, bu durumun önceden fark edilmesi ve tedavinin uygulanmaya başlanması oldukça önem taşımaktadır.
Saç mezoterapisi, saçla ilgili problemi olan kişilerde kişinin mevcut şikayetlerine özel olarak hazırlanan solüsyon ile saç derisinin ve köklerinin ihtiyacı olan vitamin ve minerallerin direkt olarak saç derisine enjekte edilmesidir. Bu sayede hücre metabolizmasının harekete geçirilmesi sağlanarak saç dökülmesinin önlenmesi, kellik probleminin tedavisi, saç uzamasının hızlanması, saç dökülmesinin durdurulması ve yeni saç gelişimi sağlanması gibi konularda sıklıkla tercih edilmektedir.
Saç Mezoterapisinin Faydaları Nelerdir?
- Saç için faydalı içerikler, vitamin ve minerallerin direkt olarak saçlı deriye enjekte edilmesi saç sağlığını olumlu yönde etkilemektedir.
- Saç mezoterapisi saçtaki yağ salgılanmasını düzenlemeye yardımcı olmaktadır.
- Saçlı derideki dolaşımı düzenlemekte ve kan dolaşımını canlandırmaktadır.
- Saç mezoterapisi diğer saç dökülmesi tedavileri ile kullanımında diğer tedavilerin etkinliklerini arttırmaktadır.
- Saç tellerinde kalınlaşma ve saç sıklığında çoğalmayı sağlamaktadır.
- Kan dolaşım hızını arttırarak, saç foliküllerinin canlanmasına yardımcı olmaktadır.
- Enjekte edilen içerikler sayesinde kıl kökleri beslenerek saçlar güçlenmektedir ve bu sayede saçların daha canlı ve sağlıklı olması sağlanmaktadır.
- Saç dökülmesi azaltılırken yeni saçların oluşumu da desteklenmektedir.
- İncelip zayıflayan saçları kalınlaştırmaya ve saç derisinin de güçlendirilmesine yardımcı olmaktadır.
- Birçok saç derisi hastalığı engellenmekte ve saçta bulunan kepeklerin yok olması sağlanmaktadır.
- Saçlar daha hacimli ve parlak bir görünüm kazanmaktadır.
Saç Mezoterapisi Nasıl Uygulanır?
Saç mezoterapisi, mineral ve vitamin gibi saçın ihtiyacı olan içeriklerin mikroenjeksiyon yöntemiyle saç derisinin altına enjekte edilmesiyle uygulanmaktadır. Saç mezoterapisinde, saç kıl köklerine etkili içerikler çok ince iğneler yardımıyla problemli bölgelerde saç derisinin 2-4 mm altına çok sık aralıklarla uygulanmaktadır. Uygulanan içeriklerin cilt altına yayılımı oldukça sınırlı olduğu için iğne giriş yerlerinin birbirine çok yakın olması yani sık bir şekilde uygulanması buradaki önemli faktörlerden biridir. Saç mezoterapisi uygulamalarının düzenli bir şekilde yapılması oldukça önemlidir.
Saç mezoterapisi seansları şikayete göre değişmekle birlikte ortalama olarak 10 seans şeklinde uygulanmaktadır. Bu seanslar başlangıç olarak 1-2 haftada bir yapılmakta ve daha sonra seans aralıkları açılabilmektedir.
Saç Mezoterapisinde Kullanılan Başlıca Maddeler Nelerdir?
Vitaminler: A vitamini; deri gelişimini kontrol etmekte ve yaşla birlikte incelen deriyi düzeltmektedir. E vitamini; cilt dokularını zararlı maddelerden koruyan bir antioksidan görevi görmektedir. C vitamini kolajen sentezini uyarmakta ve deri renk hücrelerinin üretimini yavaşlatmaktadır. B vitamini deriyi beslemekte, dokuların biyolojik dengesini düzenlemektedir. K vitamini ise dokuların kan dolaşımını düzenlemektedir.
Amino Asitler: Dokuların gelişiminde rol oynayan amino asitler yaşla ortaya çıkan doku hasarını onarmakta ve düzenlemektedirler.
Mineral Tuzlar: Hücrelerin pek çok yaşamsal faaliyetlerinde düzenleyici ve destekleyici rolleri bulunmaktadır. Yüz mezoterapisinde, dokuların metabolizmasını iyileştirmektedirler.
Koenzimler: Dokuların yenilenme hızını artırmakta ve biokimyasal reaksiyonlarını düzenlemektedirler.
Nükleik Asitler: Derinin temel protein sentezini desteklemekte ve yeni oluşan proteinler de cildin bağ dokusuna destek vermektedir.
Saç Mezoterapisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Saç mezoterapisi sonrasında 1-2 gün saç yıkanmaması gerekmektedir. Bu duruma önlem olarak uygulama öncesi saç yıkanması tavsiye edilmekte ve saç derisinin işlem sonrasında güneş ışığına maruz kalmamasına özen gösterilmesi gerekmektedir.