Cilt Bakımında Kullanılan Salisilik Asit Serumu Nedir?

Cilt Bakımında Kullanılan Salisilik Asit Serumu Nedir?

Cilt sağlığını ve güzelliğini geliştirme konusunda öne çıkan salisilik asit, bir beta hidroksi asidi çeşididir. Yağda çözünebilen salisilik asit, gözeneklere nüfuz ederek, tıkanmış gözeneklerin görünümünü gidermeye yardımcı olmaktadır. Ayrıca antibakteriyel özelliğe sahip olmasıyla da cilt bakımında önemli bir yere sahiptir.

Salisilik asit serumu, ciltte meydana gelen aktif sivilceler, yağlanma, açık-kapalı komedon, gözenek genişliği ve sivilce lekeleri gibi problemlere karşı savaş açmaktadır. Peeling etkisi gösterdiği için cilt bakım rutinlerinde sıklıkla kullanılmaktadır.

Omega Skin Lab’in Salicylic Acid %2 + L-Arginine %1 içeren salisilik asit serumunu detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Salisilik Asit Serumunun Cilde Faydaları Nedir?

Salisilik asit, çoğunlukla cildin yağlanmasına bağlı cilt problemlerini azaltmak ve önlemek amacıyla kullanılmaktadır. Özellikle hedefe yönelik cilt bakım rutinleri için olmazsa olmaz bir bileşendir.

Salisilik asit ne işe yarar sorusu günümüzde en sık sorulan sorulardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Düzenli olarak yeterli ölçüde salisilik asit içeren cilt bakım ürünlerini kullanmanın cilde olan faydaları aşağıdaki gibidir:

-  Salisilik asit yağda kolayca çözünebildiğinden gözeneklere nüfuz edebilme özelliğine sahiptir. Gözenek görünümünü azaltmaya yardımcı olarak arınmış bir cilde kavuşturulmasında önemli bir rol oynamaktadır.

-  Gözenek görünümünü azaltmaya yardımcı olduğu için siyah nokta oluşumunu da önlemektedir.

-  Sahip olduğu peeling özelliği sayesinde ciltteki ölü hücreleri temizlemektedir.

-  Aşırı salgılanan yağın dengelenmesine yardımcı olmakta ve cildin yağ dengesini sağlamaktadır.

-  Sivilcelerin oluşumunu önlemekte ve çıkmış olan sivilcelerin de sönmesine yardımcı olmaktadır.

-  Düzenli kullanımda ciltte oluşan leke görünümüne karşı bakım yaparak, leke görünümünü en aza indirmeyi hedeflemektedir.

-  Gençlik hücrelerini canlandırmakta, ince çizgi ve kırışıklıkların görünümünü azaltmaktadır. Sıkı bir cilt görünümü sağlamaktadır.

-  Saçlar için de oldukça faydalıdır. Salisilik asit içeren şampuanların kullanımı ile saç derisinde kepek oluşumunun önüne geçilmektedir.

Salisilik Asit Serumu Nasıl Kullanılır?

Salisilik asit kullanım yöntemleri, cildin ihtiyacına ve içerik tipine göre değişiklik göstermektedir.

Salisilik asit kullanırken temiz cilde uygulamak gerekmektedir. Cildi temizledikten sonra, nemlendirici adımından önce sabah ve akşam lokal olarak problemli bölgenin üzerine uygulanması gerekmektedir. Sonrasında cildin yıkanmasına gerek yoktur. Cildi güneşin zararlı etkilerinden korumak için sonrasında mutlaka güneş kremi kullanmak gerekmektedir.

Salisilik Asit Serumu Cilde Zarar Verir Mi?

Ölçülü bir şekilde kullanım yapılması halinde, salisilik asit zararı olmayan bir cilt bakım içeriğidir.

Cilde oldukça faydaları bulunan salisilik asidin hassas ciltlerde kullanımında bir takım zararları olabilmektedir. Bu asidin sahip olduğu peeling özelliği hassas ciltlerde tahrişe ve kızarıklığa neden olabilmektedir. Bu nedenle hassas cilde sahip olanların, salisilik asitli cilt bakım ürünlerini dikkatli bir şekilde uzman dermatolog hekim kontrolünde kullanmaları önerilmektedir. Hassas cilt yapısına sahip ciltler, salisilik asit yüzdesine bakarak tercih yapabilir. İlk önce düşük bir oranla başlayıp cilt salisilik aside alıştıkça oran yükseltilerek devam edilebilir.

Salisilik Asit Serumu Her Gün Kullanılır Mı?

Salisilik asit serumu her gün kullanıma uygundur. Cildin ihtiyacına göre salisilik asit serumu kullanım sıklığı belirlenebilir.

Salisilik Asit Serumunu Hangi Cilt Tipleri Kullanabilir?

Sağladığı faydalar tüm cilt tiplerine uygun olsa da, sivilce bakterilerini öldürmesi, cildin ideal nem miktarını koruması ve gözenekleri sıkılaştırması açısından salisilik asit kullanmak özellikle yağlı cilt tipi için önem taşımaktadır.

Burada önemli olan nokta, salisilik asit serumunun içeriğindeki salisilik asit yüzdesidir. Her cilt tipinin kullanım ihtiyacı aynı değildir. Hassas ciltlerin bu orana biraz daha dikkat ederek kullanması gerekmektedir.

Salisilik Asit Serumunu Kullanırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Salisilik asit serumu, cildi mikro düzeyde soyarak peeling etkisine sahip olduğundan sonrasında cildi güneşin zararlı etkilerinden korumak için güneş kremi kullanmak gerekmektedir. Ciltte leke oluşumuna engel olmak için yaz-kış fark etmeden güneş koruyucu krem kullanmayı ihmal etmemek gerekmektedir.

Tüm cilt bakımı içeriklerinde olduğu gibi, salisilik asit serumunu da iyice temizlenmiş cilde uygulamak gerekmektedir.

Salisilik asit serumu ile birlikte peeling etkisi olan diğer asit içeriklerini kullanırken dikkatli olmak gerekmektedir. Cildin tahriş olmaması için farklı içerikli ürünler kullanılacaksa bir gün arayla uygulanması tavsiye edilmektedir.

Salisilik asit serumu kullanımında dikkat edilmesi gereken diğer konu ise salisilik asidin sahip olduğu asit yüzdesidir. Hassas ciltlerin salislik asit kullanımına önce düşük oranlı ürünlerle başlaması tavsiye edilmektedir. Ürünü bir süre deneyerek hassasiyet yaratmadığından emin olduktan sonra kullanılan ürüne devam edilmesi gerekmektedir.

×
Sale

Unavailable

Sold Out

FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI