Rozasea(Gül Hastalığı) Nedir?

Rozasea(Gül Hastalığı) Nedir?

Rozasea, gül hastalığı, yüzün yanak ve burun çevresinde kırmızılıklar, yanma, batma ve ateş basmaları gibi şikayetleriyle birlikte sivilceye benzeyen kabartılar, iltihaplı kızarıklıklar ve yüzeysel damar genişlemeleriyle kendini gösteren yaygın bir cilt hastalığıdır. Genellikle diğer insanlarla karşılaştırıldığında daha kolay kızarma eğilimi ile başlamaktadır. Kızarıklık burun ve yanaklardan sonra yavaşça alına ve çeneye yayılma eğilimi gösterebilmektedir. Gül hastalığı olan kişilerde kulaklar, göğüs ve sırt bile genellikle kızarık görünebilmektedir.

Rozasea(Gül Hastalığı) Belirtileri Nelerdir?

Fark edilen en büyük belirtiler yanaklarda, burun çevresinde, çenede ve alında kızarıklıklar şeklindedir. Daha seyrek olarak boyunda, başta, kulaklarda veya göğüste görünebilmektedir. Zamanla iltihaplı sivilce benzeri kızarıklıklar, kabartılara ve damar genişlemelerine dönüşebilmektedir. Ciltte görünebilir hale gelen çatlak damarlar kalınlaşıp şişme eğilimi gösterebilmektedir. Bunun yanı sıra cilt derisinin batması, yanması, kaşınması, ateş basması eşlik etmektedir. Sert ve kuru cilt lekeleri, genişlemiş gözenekler, göz kapaklarındaki çatlak kan damarları, görme ile ilgili göz sorunları da diğer belirtiler arasında yer almaktadır. Rozasea, gül hastalığı ilerleyen dönemlerde ise ödem veya fima olarak adlandırılan, burun veya çenenin genişlemesi de nadir de olsa görülebilmektedir.

Rozasea(Gül Hastalığı) Neden Olur?

Rozasea, gül hastalığının genellikle ailelerden geçtiği düşünülmekle birlikte açık tenlilerde daha sık görülen ve kronik olan bu cilt rahatsızlığının neden olduğu tam olarak açıklanamasa da, aşağıdaki sebeplerin gül hastalığına sebep olabileceği düşünülmektedir:

-Genetik faktörler

-Bağışıklık ve sindirim sistemi rahatsızlıkları

-Yüzdeki kan damarlarıyla ilgili sorunlar

-UV ışınları ve güneş hasarı

-Güneşe veya rüzgara maruz kalmak

-Alkollü ve kafeinli içecekler tüketmek

-Çok yağlı ve baharatlı yiyecekler tüketmek

-Çok sıcak yiyecek ve içecekler tüketmek

-Çok sıcak veya çok soğuk ortamlarda bulunmak

-Yoğun stres

-Duygu durumunda ani değişiklikler yaşamak

-Cilt ile uyumlu olmayan cilt bakım ürünleri kullanmak

-Yoğun egzersiz

Rozasea(Gül Hastalığı) Nasıl Tedavi Edilir?

Rozasea, gül hastalığı için öncellikle ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Bunun yanı sıra tedavi etmek için bazı yoğun ışık kullanılan lazerler, derinin üst katmanına uygulanan dermabrazyon, hasarlı kan damarlarını yok eden elektrik akımı kullanılan elektrokoter ve özel cilt bakımları uygulanabilmektedir.

Bu tedavilerin yanı sıra gül hastalığı için özel olarak formüle edilmiş cilt bakım ürünlerinden faydalanarak tedaviye destek olunabilir. Kızarıklığın ve pullanmanın görünümünü gözle görülür şekilde azaltmaya yardımcı olan, pullanma ve kızarıklık yatıştırıcı cilt bakım kremleri cildi yumuşatmaya ve nemlendirmeye yardımcı olmaktadır.

Omega Skin Lab’in Ceramide + Helichrysum Italicum + Bisabolol + Shea Butter + Vitamin E içeren Redness Smoother Kızarıklık Karşıtı Kremini detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Rozasea’ da (Gül Hastalığı) Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

- Dışarıya çıkarken mutlaka UVA ve UVB ışınlarını engelleyen geniş spektrumlu ve yüksek SPF’e sahip olan güneş kremi sürülmesi gerekmektedir. Günlük olarak güneş kremi uygulamayı ihmal etmemek gerekmektedir.  Omega Skin Lab’in hassas ve alerjik ciltler için özel olarak formülize edilen güneş kremini detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

- Cildi korumak için yüzü örten geniş kenarlı bir şapka takılması ve öğle güneşinden kaçınılması gerekmektedir. Soğuk, rüzgarlı havalarda ise fular veya kar maskesi takılması önerilmektedir.

- Yalnızca nazik cilt bakım ürünlerinin kullanılması, alkol, parfüm, cadı fındığı ve diğer sert bileşenleri içeren temizleyicilerden, kremlerden ve tüm cilt bakım ürünlerinden kaçınmak önemli bir faktördür.

- Yüzü yıkadıktan sonra cildin yumuşak bir bezle nazikçe kurulanması ve mutlaka nemlendirici kullanımı önerilmektedir. Özellikle soğuk havalarda oldukça faydalı olmakla birlikte düşük sıcaklık ve rüzgar faktörlerinin cildi kurutmasının önüne geçmektedir. Omega Skin Lab’in Squalene + Ceramide + Hyaluronic Acid + Olive Oil + Vitamin-E + Panthenol + Shea Butter içeren Hydrosoft Lotion Nemlendirici Yüz ve Vücut Losyonunu detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

- Tetikleyicilerin belirlenmesi ve bunlardan kaçınılması dikkat edilmesi gereken önemli konulardan biridir.

- Cilde nazik davranılması, yüzün çok fazla ovulmaması veya cilde dokunulmaması önerilmektedir.

- İçeriğinde sabun olmayan bir temizleyici kullanılması, cildin sık sık nemlendirilmesi ve cilt tahriş edici maddeler içeren ürünlerden kaçınılması gerekmektedir.

- Rozasea, gül hastalığının tedavi edilmesi gerekmektedir, aksi takdirde kızarıklık ve şişlikte artmalar görülebilmekte ve bu problemler kalıcı hale gelebilmektedir.

×
Sale

Unavailable

Sold Out

FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI