Alın Kırışıklıklarını Gidermenin Yolları Nelerdir?

Alın Kırışıklıklarını Gidermenin Yolları Nelerdir?

Alın kırışıklığı, yüzdeki mimik kullanımına ve kişinin yaşına bağlı olarak kadın erkek fark etmeden alın bölgesinde oluşan yatay çizgilerdir. 30'lu yaşlardan itibaren vücutta bulunan kolajen ve hyaluronik asit üretimi gün geçtikçe azalmaktadır. Elastikiyeti ve sıkılığı azalan ciltte yüz kırışıklıkları meydana gelmektedir. 

Alın Kırışıklığı Neden Olur?

Alın bölgesinin kırışmasının en yaygın nedeni mimik kullanımı ve gözlerin güneşe karşı hassas olmasından kaynaklanmaktadır. Güneş gözlüğü kullanmamak,  gün içerisinde şapka takmadan güneşe çıkmak, gözleri kırıştırarak ve kısarak güneşli havada dolaşmak, yoğun mimik ve kaş kullanımı da alında yatay çizgilerin çıkmasına sebep olmaktadır.

Alın Kırışıklıkları İçin Ne Yapılması Gerekir?

- Hyaluronik Asit Kullanımı

Ciltte kırışıklık karşıtı bakım için hyalüronik asidin kullanılması tavsiye edilmektedir. 30'lu yaşlara gelindiği andan itibaren vücutta bulunan hyalüronik asit miktarı ve buna bağlı olarak cildin sıkılığı da azalmaya başlamaktadır. Alın çizgisinde meydana gelen kırışıklar yoğunlaştığında ise kaşlar aşağı doğru düşmeye başlamakta ve göz köşeleri de daha düşük görünmektedir. Yüze dolgunluk kazandıran, cildin elastikiyetini arttıran hyalüronik asit serumları kullanmak deri altındaki kolajen sentezlerini uyararak daha fazla kolajen üretilmesine de yardımcı olmaktadır.

Omega Skin Lab’in Hyaluronic Acid %1 + Pentavitin %5 içeren HA Hyaluronic Acid Yoğun Nemlendirici Hyalüronik Asit Serumunu detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

- Antioksidan Serum Kullanımı

Alın çizgilerinden kurtulmak için cildi sıkılaştıracak içerikleri cilt bakım rutinine eklenmesi önemli bir faktördür. Alında bulunan ince kırışıkların ve lekelerin azalmasını sağlayan aynı zamanda çevresel faktörlere karşı cildi koruma altına alan antioksidan içerikli cilt bakım serumu sayesinde daha pürüzsüz bir alına sahip olunması hedeflenmektedir.

Omega Skin Lab’in C Vitamin %10 + Ferulic Acid %0,5 + Hyaluronic Acid %1 + Panthenol %1 içeren CeF-Ha Yaşlanma Karşıtı, Aydınlatıcı, Nemlendirici Serumunu detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

- Retinol Serum Kullanımı

Kırışıklık bakımında en çok işe yarayan içeriklerinden biri olan retinol cildin yenilenme hızını destekleyen bir A vitamini türevidir. Kırışıklıklar, ince çizgiler, ciltte bulunan pürüzler, lekeler ve gözenekler üzerinde gözle görülür etkilere sahip bir cilt bakım içeriğidir. Düzenli olarak gece cilt bakımında retinol kullanıldığında, cildin daha pürüzsüz ve canlı göründüğünü, derin kırışıklıkların ise gözle görülür bir şekilde azaldığını gözlemlemek mümkündür.

Omega Skin Lab’in formülündeki  %0,2, %0,5 ve %1 Retinol + Vitamin E içeren farklı konsantrasyon yüzdelerine sahip Yaşlanma Karşıtı Retinol Gece Serumlarını detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

- Anti-Aging Kırışıklık Karşıtı Cilt Bakım Serumlarının Kullanımı

Alın çizgilerini yok etmek için doğru içerikleri bir araya getiren anti-aging serumları kullanmak, ciltte bulunan sıkılık kaybını azaltmaya ve alındaki çizgi görünümünü yumuşatmaya yardımcı olmaktadır.

Çevresel etkenlerin zararlarına karşı cilde koruma sağlayan, yaşlanma, çizgi ve kırışıklık görünümünü düzeltmeye destek olan, cilde aydınlatıcı bir etki sağlamayı hedefleyen anti-aging serumlar aynı zamanda içeriğinde bulunan kolajen ile cildin elastikiyetinin geri kazandırılmasına yardımcı olmaktadır.

Omega Skin Lab’in Anti-Aging Kırışıklık Karşıtı Bakım Paketini detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Omega Skin Lab’in formülünde Salicylic Acid %1,5 + Glycolic Acid %3,5 + Ferulic Acid %0,3 + Citric Acid %0,5 içeren Four Acids Sebum Dengesi, Gözenek, Kırışıklık ve Leke Karşıtı Serumunu detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

- Retinoid Serum Kullanımı

Hücresel yenilenme hızını arttırmayı destekleyen ve bu sayede; kırışıklık düzeltme, cildi sıkılaştırma, anti-aging etki sağlama, kahverengi leke açma ve gözenek sıkılaştırmaya yardımcı olan yeni nesil retinoid olan Granactive Retinoid içeriğinden faydalanılması alında bulunan kırışıklıklar üzerinde oldukça faydalı olacaktır. 

Granactive retinoid bir retinoik asit esteri olan bu aktif bileşik, yaşlanma belirtilerini önlemek ve tersine çevirmek için üzerinde en çok çalışılan bileşenlerden biridir. Diğer retinol türevleriyle karşılaştırıldığında, biyolojik olarak en uygun olanlardan biridir ve minimum düzeyde kızarıklık, soyulma veya tahriş riski ile yüksek bir dermal uygulama sağlamaktadır.

Omega Skin Lab’in formülünde %1,5 ve %3 Granactive Retinoid + Vitamin E içeren Granactive Retinoid Yaşlanma Karşıtı Retinoid Serumlarını detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

- Cilt Masajı Yapılması

Alındaki kırışıklıkları azaltmak için sıkça başvurulan yöntemlerden biri de yüz masajı yapmaktır. Bu sayede daha hızlı sonuç alınması mümkündür. Alındaki çizgiler için cilt bakım serumları uyguladıktan sonra yüz yogası veya masajı yapmak cilde sürülen serumların etkisini arttırmakta ve kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı olmaktadır. Bu sayede alında bulunan ince çizgiler ve kırışıklık görünümünün yumuşamasına ve daha az görünmesine yardımcı olunmaktadır.

×
Sale

Unavailable

Sold Out

FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI