Dermaroller Nedir? Cilt Bakımında Ne İşe Yarar?

Dermaroller Nedir? Cilt Bakımında Ne İşe Yarar?

Dermaroller, silindir şeklinde ucunda minik iğneler olan cilt bakım aletleridir. Dermaroller ucundaki iğneler genellikle 0,5-3 mm ölçüsündedir. Cildi uyaran ve kendi kendine yenilenmesini amaçlayan dermaroller, ciltte mikro kanallar açarak kullanılan cilt bakım ürünlerinin etkisinin de arttırılmasını amaçlamaktadır.

Dermaroller, akne izlerinin, deri çatlaklarının ve cilt lekelerinin iyileşmesini desteklemektedir. Evde kolay bir şekilde uygulanabilen, acısız ve yan etkileri bulunmayan bir yöntemdir. Silindir tasarımıyla uygulama kolaylığı sağlamaktadır.

Omega Skin Lab’in her biri 0.5mm olmak üzere 540 adet titanyum materyalden yapılmış olan iğnelere sahip dermarollerını detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Dermaroller Ne İşe Yarar?

- Ucunda bulunan iğneler sayesinde cilt üzerinde küçük kanallar açarak ürünlerin cilt altına geçmesine yardımcı olmaktadır.

- Cilt bakım ürünlerinin emilimini arttırmaktadır.

- Kolajen üretimini tetiklemektedir.

- Cilt lekelerinin azalmasına yardımcı olmaktadır.

- Kan dolaşımını arttırarak cildin kendi kendini yenilemesini ve daha pürüzsüz görünmesini sağlamaktadır.

- Ciltte bulunan genişlemiş gözeneklerin küçülmesini sağlamaktadır.

- Akne izlerine iyi gelmektedir.

- İnce kırışıkları azaltmakta, yaşlanma izlerini kontrol altına almaktadır.

- Cilt rengini eşitlemektedir ve bölgesel kızarıklıklara iyi gelmektedir.

- Saç dökülmesi sorunu için dermarollerin saça olan faydalarından yararlanılmaktadır.

- Gözaltı morluklarını ve gözaltı torbalarını azaltmaktadır.

- Vücuttaki çatlak olan bölgelerde dermaroller kullanılmaktadır.

- Ayrıca siğil tedavisinde de dermaroller kullanılmaktadır.

Dermaroller Nasıl Kullanılır?

Dermaroller kullanmadan önce dezenfekte spreyi ile temizlenmesi ve iğnelerinin herhangi bir yüzey ile temas ettirilmemesi önerilmektedir. Dermaroller uygulama öncesi yüzün temiz olduğundan emin olunması gerekmektedir. Dermaroller, uygulama yapmak istediğiniz bölgede ileri-geri 10 kez hareket ettirilir. Uygulama bölgesi düz bir alan değilse tüm bölgelere ulaşabilmek için aynı işlem farklı açılarla tekrar edilir. Uygulanan bölgeye dermaroller dik gelecek şekilde tutmak ve hafifçe bastırarak uygulama yapmak önemli bir faktördür.

Dermaroller Hangi Bölgelere Kullanılır?

 

Dermaroller genellikle gözaltı, göz çevresi, yüz, saç ve vücut bölgelerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Yüzde oluşan yaşlanmaya bağlı ince çizgiler, elastikiyet ve esneklik kaybı, akne, yara, yanık ve güneş hasarlarının giderilmesinde etkili sonuçlar gösterdiği bilinmektedir. Ayrıca selülit, genişlemiş gözenekler ve vücutta bulunan çatlaklar için de uygulanabilmektedir. Dermaroller kullanımı saç dökülmesi, hiperpigmentasyon ve anti- aging için de sıklıkla kullanılmaktadır.

Dermaroller Sonrası Cilt Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dermaroller sonrası cilt yüzeyinde açılan mikro yaralara karşı vücut, iyileştirme sürecini başlamakta ve cilt dokusunu da onarma eğilimine geçmektedir. Uygulama sonrası cildi nemli bir bezle temizleyip bölgeyi mutlaka bir krem ile nemlendirilmesi tavsiye edilmektedir.  Dermaroller sonrasında cildine Omega Skin Lab’in Hydrosoft Lotion nemlendirici yüz ve vücut losyonunun uygulanmasını tavsiye ederiz bu ürünü detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Uygulamanın ardından ciltteki kızarma normaldir, cilt rengi kısa süre içinde kendi rengine geri dönecektir. Dermaroller uygulaması sonrasında yaz kış fark etmeksizin en az 30 SPF güneş koruyucu kullanmayı ihmal edilmemesi önerilmektedir. Omega Skin Lab’in güneş kremlerini detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Dermaroller Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Enfeksiyon riskinden korunmak amacıyla dermarollerı kullanım sonrası temiz bir şekilde bırakmak önem taşıyan bir faktördür. Kullanım sonrası sıcak su ile yıkanabilir ancak yıkama işlemi için deterjan vb. bir kimyasal kesinlikle kullanılmaması gerekmektedir. Dermarollerı sterilize etmek için alkol bazlı bir sıvı içerisinde 15-20 dakika bekletilmesi tavsiye edilmektedir. Dermaroller her zaman kuru olarak saklanması gerekmektedir. Kurulama işlemi ise standart bir havlu üzerinde başlığı yuvarlayarak yapılmalıdır.

×
Sale

Unavailable

Sold Out

FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI