Granactive Retinoid Nedir?

Granactive Retinoid Nedir?

Retinol yani A vitamini, anti-ageing özelliğe sahip olan aktif bir içeriktir. Sivilce, akne tedavisinde ve gözeneklerin arındırılmasında kullanılan bu içerik ciltteki kırışıklıklar üzerinde de oldukça etkilidir.

Retinol; ince çizgilerin görünümünü azaltmaya, cildi pürüzsüzleştirmeye ve cilt lekelerinin düzelmesine yardımcı olmaktadır. Bu içerik, her cilt tipinin kullanımına uygun değildir. Cildi soyma özelliği gösterdiği için rozasea’lı ciltler, egzamaya meyilli ciltler ve çok hassas ciltlerin bu içeriği kullanmaları tavsiye edilmemektedir. Retinoller güneş ışığında beklenilen şekilde çalışmadıklarından, bu içeriklerin gece kullanılması önerilmektedir. Ve retinol kullanımından sonra güneş kremini aksatmadan kullanmak gerekmektedir.

Retinol kullanımına mutlaka düşük konsantrasyon ile başlanmalı ve cilt bu aktif içeriğe alıştıkça kademeli olarak retinol yüzdesini arttırılması önerilmektedir.

Retinol ve Granactive Retinoid Arasındaki Fark Nedir?

Retinol ve granactive retinoid benzer faydaları sağlamaya yarayan aktif içeriklerdir. Aynı A vitamini ailesinin bir parçası olmakla birlikte, benzer görünüp aslında oldukça farklı yapıya sahiptirler.

Retinol

Retinol gözle görülebilir yaşlanma belirtilerini, ciltteki düzensizlikleri ve çoklu cilt problemlerinin görünümünü iyileştirmeyi hedeflemektedir. Retinol kullanımının ciltte bu kadar etkili olmasının sebebi ise ciltte bulunan enzimlerin, retinolü hücre yenileme görevi olan retinoik aside dönüştürmesinden kaynaklanmaktadır. Bu sayede cilt iyileşmeye başlar ve cilt hücreleri gençleşmektedir.

Granactive Retinoid

Granactive retinoid, retinol ile aynı şekilde ortak etkinlikte olup uzun vadeli faydaları sunmaktadır. Granactive retinoid, retinol ile farklı olarak herhangi bir tahriş ve hassasiyet riski barındırmamaktadır. Retinolün ciltte meydana getireceği irritasyona sebep olmamaktadır. En hassas ciltlerin bile kullanımına uygundur. Granactive retinoid, birden fazla yaşlanma belirtilerini hedef almakta ve retinole göre daha iyi sonuçlar verdiği gözlemlenmiştir. Yani granactive retinoid yeni nesil bir retinoid aktif kompleksidir.

Granactive retinoid içeriği, doğrudan retinol ile konsantrasyon açısından karşılaştırılamaz çünkü farklı bir retinoid molekülü içermektedir.

Granactive Retinoidin Cilde Faydaları Nelerdir?

Granactive retinoid içeriği, bir retinoik asit esteri olan A Vitamininin bir türevidir. Bu aktif içerik, yaşlılık ve foto-hasar belirtilerini önlemek ve tersine çevirmek için üzerinde en çok çalışılan bileşenlerden biridir. Diğer retinol türevleriyle karşılaştırıldığında, minimum kızarıklık, irritasyon, soyulma veya tahriş riski ile yüksek bir dermal uygulama sağlamaktadır.

Granactive retinoidin cilde faydalarını kısaca özetlemek gerekirse;

- Hücresel yenilenme hızını arttırmayı ve yeni cilt hücreleri üretmeyi desteklemektedir.

- Kırışıklık görünümünü azaltmaya yardımcı olmaktadır.

- Sıkı cilt görünümü sağlamaktadır.

- Anti-aging etkisi göstererek yaşlanma karşıtı etkisi bulunmaktadır.

- Akne tedavisinde kullanılmaktadır.

- Gözenek sıkılaştırmaya yardımcı olmaktadır.

- Cilt tonu eşitlemeyi desteklemektedir.

- Ciltte bulunan kahverengi lekeleri açma ve leke görünümünü azaltmayı hedeflemektedir.

- Antioksidan görevi bulunmaktadır.

- Cilt parlaklığını arttırmayı desteklemektedir.

Granactive Retinoid Nasıl Kullanılmalıdır?

Granactive retinoidin tavsiye edilen kullanım şekli şu şekildedir;

- Gece temizlenmiş cilde bir kaç damla olacak şekilde parmak uçları yardımıyla dairesel hareketlerle masaj yaparak tüm yüz, boyun ve dekolte bölgesine ince bir tabaka halinde uygulanması tavsiye edilmektedir.

- Serum formunda olan ürünlerin gece kreminden önce kullanılması tavsiye edilmektedir.

- Krem formunda olan ürünlerin gece serumundan sonra kullanılması tavsiye edilmektedir.

-Retinolün anti-aging özelliğinden yararlanmak için antioksidan içeren kremler ile birlikte kullanılması tavsiye edilmektedir.

Omega Skin Lab’in;

- %1,5 Granactive Retinoid + Vitamin E içeren serumunu detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

- %3 Granactive Retinoid + Vitamin E içeren serumunu detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Retinol İçerikli Ürünler ve Granactive Retinoid Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

- Retinol, başlangıç kullanım dönemlerinde, özellikle göz ve ağız çevresinde tahrişe, kızarıklığa ve soyulmaya yol açabilmektedir. Daha önce retinol formülleri kullanılmadıysa, retinol rejimini düşük oranda başlatmayı, cildi alıştırmayı ve daha sonra herhangi bir tahriş durumu olmaması halinde ise yüksek orana geçişin ayarlanılması önerilmektedir.

-Granactive retinoid kullanımında ise ciltte tahriş riski olmadığı için alıştırma dönemine gerek duyulmamaktadır. Göz çevresi gibi hassas bölgelere dahi güvenle kullanılabilen bu içeriğin, günde bir kez geceleri kullanmak yeterli olacaktır.

-Retinoidler cildi UV ışınlarına karşı daha hassas hale getirmektedir. Retinoid kullanırken güneşten korunma oldukça önemlidir. Güneş kremi kullanmayı ihmal etmemek gerekmektedir.

- Granactive retinoid, retinol veya retinoik asit dahil olmak üzere diğer retinoidlerle birlikte kullanılmamalıdır.

- Kullanım dozundan fazla uygulanması ciltte hassasiyet yaratabilmektedir.

- Hamile veya emziren kadınların, retinol ve retinoid içeren cilt bakım ürünlerinden kaçınması önerilmektedir.

×
Sale

Unavailable

Sold Out

FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI