Yüzdeki Yağ Bezeleri Nasıl Geçer?

Yüzdeki Yağ Bezeleri Nasıl Geçer?

Yüzdeki yağ bezeleri nasıl geçer sorusuna ve oluşumuna engel olacak en etkili çözüm yolları cildi temiz tutmak ve cilt için kullanılan malzemelerin de komedojenik olmamasını sağlamaktır. Cildi yağlandırmayan cilt bakım ürünleri kullanılarak ciltteki yağ bezeleri minimum seviyeye getirilebilir.

 Cildi doğru ve düzenli temizlemeli ve doğru cilt bakım ürünleri kullanılmalıdır. Bu sayede yüzdeki yağ bezelerinin önüne geçilebilir. Aynı zamanda beslenmeye dikkat edilmeli, yağlı gıdalardan, aşırı kafein tüketiminden, stresten uzak durulmalıdır. Korumasız şekilde güneş ışığına maruz kalınmamalı mutlaka güneş koruma kremleri kullanılmalıdır.

Yağ bezelerinin iltihaplanması veya uzun süre tedaviyi erteleme ardından aşırı büyüme ve kasları etkileme eğilimi gösteren yağ bezeleri ağrılara sebep olabilmektedir. Uzman dermatoloji doktoru tarafından muayene sırasında teşhis koyulmalıdır. Bu durumlarda cerrahi operasyonlar yardımıyla büyüyen yağ bezelerinin çıkartılması gerekebilir.

 Herhangi bir risk oluşturmamasına rağmen bu yağ bezelerinin görüntüsü sizi rahatsız ediyorsa siz de cerrahi operasyonlar yardımıyla çıkarılmasını talep edebilirsiniz. 

 

Yüzdeki Yağ Bezelerini Ne Eritir?

Yüzde oluşan yağ bezeleri genelde zararsız kitlelerdir. Herhangi bir rahatsızlık vermedikleri sürece tedaviye gerek duymadan kendiliğinden geçmeleri beklenir. Kendiliğinden geçmeyen yüzdeki yağ bezelerini ne eritir diye merak ederiz. Doğal olmayan bir görünüme sebep olan bu yüzdeki yağ bezelerini eritmek mümkün değildir, bu görüntüden rahatsız olunması durumunda cerrahi müdahale gerekebilir.

 

Yağ Bezesi Nedir?

  Yağ birikimlerinin deri altında yerleşerek bir kapsül şeklinde saran, lipom adı da verilen genellikle deri renginde meydana gelen cilt yüzeyindeki şişliklerdir. Vücudun herhangi bir yerinde, farklı boyutlarda meydana gelebilir.

Genetik yatkınlık, yüze darbe alma, fazla kilo, cilt temizliğinin ihmali, ilerleyen yaş, korumasız güneşlenme, karaciğer hastalıkları gibi sebeplerden oluşan bu kitleler ilk etapta sivilce benzeri formda oluşup giderek büyüme eğilimi gösterirler.

Belirli bir yaş aralığı yoktur. Çoğunlukla yetişkinlik döneminde sıkça görülebildiği gibi nadir de olsa çocukluk döneminde de görülebilmektedir ve kadınlarda erkeklere oranla daha fazla yağ bezesi oluşmaktadır.

 

Yüzdeki Yağ Bezesi Neden Olur?

Yüzdeki yağ bezeleri neden olur sorusunun net bir cevabı yoktur. Yağ bezelerinin tam olarak oluşma nedenleri bilinmemektedir.  Yağ bezesinin oluşumunda kişiye göre değişebilen durumlar yer almaktadır.

 Yağ bezesi oluşmasında en fazla görülen ve yağ bezelerinin oluşumuna zemin hazırlayan faktörlerden bazıları şunlardır:

  • Genetik faktörler,
  • Cildin darbe alması
  • Yüksek kolesterol ve trigliserit düzeyleri
  • Metabolik hastalıklar
  • Sağlıksız ve düzensiz beslenme
  • İnsülin direnci ve diyabet hastalığı
  • Karaciğer hastalıkları
  • Obezite ve sağlıksız kilo alımı
  • İleri yaş
  • Kanda yağ artışı
  • Aşırı kafein tüketimi
  • Uykusuzluk
  • Stres
  • Korumasız güneşlenme
  • Cilt hassasiyeti

Bu gibi durumlar yüzde ya da vücudun herhangi bir bölgesinde yağ bezelerinin çıkmasına sebep olmaktadır.

Yüzdeki Yağ Bezeleri Nasıl Yok Edilir? Sıkmak Zararlı Mıdır?

Yüzdeki yağ bezelerini kendiniz sıkarak yok etmeye çalışmak riskli durumları beraberinde getirir ve zararlı sonuçlara yol açan bir alışkanlıktır. Özellikle yüzde yağ bezelerini sıkarak boşaltmaya çalışmak, ciltte başka hastalıkların oluşumuna ve tahrişe yol açabilir. Yağ bezesini sıkmaya çalışıldığında enfeksiyona sebebiyet verilebilir. Aynı zamanda derinin alt tabakalara yayılmasına da yol açabilir ya da yağ bezesinin bulunduğu yerde kalıcı bir iz olması da söz konusu olabilir.

Yüzdeki yağ bezeleri nasıl yok edilir diye merak edecek olursanız, bu bölgeyi anti bakteriyel sabunlarla ve uygun cilt bakım ürünleriyle temizlemelisiniz. Böylece bölgenin temiz kalmasını sağlayıp ciltteki tıkanıklığı engelleyebilirsiniz.

Yüzdeki Yağ Bezeleri Zararlı Mıdır?

Yağdan oluşan bu bezeler çoğunlukla zararsız oluşumlardır. Basit bir tümör şekli olarak da nitelendirilebilen yağ bezeleri, genellikle iyi huyludur, ağrı-sızı gibi durumlar oluşturmaz ve herhangi bir sağlık sorununa neden olmaz. Yüzdeki yağ bezeleri sadece estetik olarak kötü bir görüntü ortaya çıktığından dolayı kişileri rahatsız edebilmektedir. 

Yüzdeki yağ bezeleri yavaş yavaş ve sürekli olarak büyüyebilmektedir. Zamanla büyüyüp çoğalan yağ hücreleri, bazı durumlarda yağ bezelerinin boyutlarının kontrolden çıkmasına ve aşırı büyümesine yol açabilmektedir. Büyüme eğilimi gösteren, sertleşmiş, alttaki dokuya yapışık, rengi değişen bu oluşumlar lipom dışı diğer tehlikeli bazı tümörlere işaret edebilir. Yüzdeki yağ bezelerinin olduğu yerde ani ağrı oluşursa, dokunduğunuzda yeri değişmiyorsa, hızlı bir şekilde giderek büyüyorsa, sertse en yakın zamanda dermatoloji uzmanı tarafından muayene gerektirebilir. 

×
Sale

Unavailable

Sold Out

FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI