Evde Siyah Noktalar Nasıl Geçirilir?

Evde Siyah Noktalar Nasıl Geçirilir?

Pürüzlü ve sağlıksız bir cilt görünümüne yol açmaları nedeniyle siyah nokta sorunu yaşayan kişiler siyah noktalar nasıl geçer, siyah noktalara kesin çözüm nedir gibi sorulara sıklıkla yanıt aramaktadır.

Evde siyah noktaların geçirilmesi için,  günlük olarak cilt bakımı yapılmalıdır. Her cilt tipi için kullanılması gereken cilt bakım ürün içerikleri birbirinden farklı olması gerektiğinden bu konuda dermatoloji uzmanlarına danışılmalıdır. Sağlıklı beslenme ve aşırı yağ tüketiminden kaçınarak siyah nokta problemleri azaltılabilir. Kirli havadan kaçınmak, havlu, yastık kılıfı ve nevresimlerin temizliğine ve değiştirilmesine dikkat etmek, nemli ortamlarda uzun süre kalmamaya çalışmak gibi uygulamalar siyah noktaların oluşumundan korunmaya yardımcı olan faktörlerdendir. Komedojenik olmayan makyaj ve cilt ürünleri kullanmak, yatmadan önce mutlaka makyajınızı temizlemek sahip olduğunuz siyah nokta sayısını azaltmaya yardımcı olur. Haftada bir kil maskesi kullanımı,  ciltteki yağı ve ölü hücreleri temizleyerek gözeneklerin açılmasına yardımcı olur. Alfa veya beta hidroksi asit içeren temizleyici kullanmak cildinizin üst tabakasını kaldırarak ölü hücrelerin atılmasına yardımcı olur. AHA ve BHA olarak da bilinen alfa veya beta hidroksi asitler cilt bakımı için önemli bileşiklerdir. Bu gruptaki en bilindik elementlerden bazıları glikolik asit, salisilik asit, laktik asit ve mandelik asittir. Bir BHA türü olan salisilik asit, gözenekleri tıkayan aşırı yağ, ölü deri hücreleri ve günlük biriken kiri arındırdığı için siyah noktaların önlenmesi için tercih edilen bir bileşendir. AHA türü olan siyah noktalar için bir diğer seçenek glikolik asittir. Glikolik asit, ölü deri hücrelerini ve siyah noktaları ortadan kaldırmaya yardımcı olan bir bileşendir.

 

Siyah Nokta Neden Oluşur?

Cilt yüzeyindeki gözeneklerin yağ, deri döküntüleri veya kir ile tıkanması sonucunda siyah noktalar oluşur. Komedon olarak da bilinen ve aslında beyaz renkli olan bu siyah noktalar, cildin üst tabakasında hava ile temas etmesi sonucu zamanla siyah renk alır. Bu oluşan siyah nokta cildin yeterince temizlenmemesi veya yağlı bir yapıya sahip olması nedeniyle genişleyebilir. Hemen tüm bireylerde görülen siyah noktalar en yaygın görülen cilt problemlerinden bir tanesidir bu sebeple siyah nokta neden oluşur ve siyah nokta nasıl geçer sorusuyla sıkça karşılaşılır.

Siyah noktaların oluşumunda etkili olabilecek pek çok sebep söz konusudur. Siyah noktaların görüntüsü, genişliği ve kapladığı alan gibi pek çok özellik bu sebeplerle doğrudan ilişkilidir. Siyah nokta neden olur sorusuna yanıt olarak verilebilecek en önemli etkenler şu şekilde sıralanabilir:

  • Yağlı cilt tipine sahip olmak
  • Hormonal değişiklikler ve hormonal dengeye ilişkin problemler
  • Genetik yatkınlık
  • Fazla makyaj ve günün sonunda makyajı temizlememek
  • Çevre kirliliği, cilt temizliği gibi diğer bazı etkenler

 

Burundaki Siyah Noktalar Nasıl Geçer?

Yüzün en hassas bölgelerinden biri olan ve siyah noktaların en yaygın olarak görüldüğü burundaki siyah noktalar nasıl geçer sorunu çok fazla insanı etkiler, en fazla yoğunlaşılan bölge genellikle burun yüzeyidir. Bu siyah noktalardan kurtulabilmek için düzenli olarak cilt bakımı yapılması gerekir. Siyah noktaların temizlenmesi için uzmana danışılarak doğal maskeler kullanılabilir. Sık sık makyaj yapan, özellikle de fondöten gibi cildi kaplayan ürünler kullanan ve makyajını temizlemeden uyuyan bireylerde siyah nokta sorunu çok şiddetli boyutlara ulaşabilir. Gözenek sıkılaştırmaya yarayan ve siyah nokta oluşumunu önleyemeye uygun cilt bakım ürünlerinin kullanımı ile burundaki siyah noktalardan kurtulmak ve yenilerinin oluşmasını engellemek mümkündür. Ayrıca zararlı kimyasal bileşenler içermeyen siyah nokta bantlarının kullanımı da burundaki siyah noktaların geçirilmesinde oldukça etkilidir.

Evde Siyah Nokta Maskesi

Siyah noktalar nasıl geçer, siyah noktalardan evde yapılan maskelerle kurtulmak mümkün müdür çoğu insanın cevabını merak ettiği konular arasındadır. Evde bulunan malzemelerle yapılacak olan basit maske tariflerinden bazıları şu şekilde sıralanabilir:

  • Bal maskesi: Bir miktar balı bir kaba koyup sıcak su içerisine oturttuktan sonra ılıklaşan balı, siyah noktaların üzerine sürülebilir. Daha iyi sonuçlar almak için gece boyunca bu şekilde yatılabilir. Bal doğal bir antiseptik olduğu için siyah noktaların içerisindeki bakterilerden kurtulmaya yardımcı olmaktadır.
  • Karbonat maskesi: 1 yemek kaşığı karbonatı az suyla macun kıvamına gelinceye kadar karıştırarak siyah noktanın bulunduğu bölgeye uygulayıp 10 dakika kadar bekletilir. Ardından yüz ılık suyla yıkanır. Bu maske haftada bir ya da iki kere yapılabilir.
  • Limon maskesi: Limon suyu, ölü cildi arındırmak ve tıkanmış gözenekleri açmak için idealdir. Pamuk parçası limon suyuna batırılır ve siyah noktaların üzerine uygulanır. Soğuk suyla durulamadan önce en az 10 dakika kurumasını bekledikten sonra durulanır.
  • Yulaf ve yoğurt maskesi: 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi ya da ununa, 1 yemek kaşığı limon suyu ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyerek karıştırılır. Daha sonra bir pamuk yardımıyla karışımı siyah noktanın bulunduğu bölgeye yayıp 20-25 dakika beklettikten sonra durulanır.
×
Sale

Unavailable

Sold Out

FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI