Yüz Yogası Nedir? Nasıl Yapılır?

Yüz Yogası Nedir? Nasıl Yapılır?

Yüz yogası, yüz egzersizleri ile uygulanan bir yoga tekniğidir. Yüz kaslarının geliştirilmesine yardımcı olarak cildin daha sıkı, yukarı doğru kalkık bir şekilde görünmesini desteklemektedir. Yüzde lifting etkisi yaratarak yüzün daha genç, sağlıklı, aydınlık ve dinç görünmesine yardımcı olmaktadır.

Vücudu dinçleştirmeye yardımcı olan, vücuda esneklik sağlayan yoga, yüz kaslarında da hemen hemen aynı etkiyi yaratarak yüzdeki kasların yeniden şekillenmesini sağlamaktadır.

 

Yüz Yogası Nedir?

 

Yaş ilerledikçe hem genetik faktörler hem de çevresel faktörler nedeniyle ciltte kolajen üretimi azalmaya başlamaktadır. Cildin alt tabakasında bulunan yağ dokusu azalmakta ve ciltte gevşemeler meydana gelmektedir. Yüz yogası bu gibi durumların önüne geçmeye yardımcı egzersizler ile çok etkili sonuçlar alınmasına yardımcı olmaktadır.

Yüz yogası, yüz kaslarını çalıştırmayı hedefleyen bir egzersiz çeşididir. Yüzde mimik kullanımıyla birlikte yüz kasları esnekliğini kaybetmeye başlamaktadır. Yüz kaslarının zayıflaması, yüzde kırışıklığa ve sarkık bir görünüme yol açmaktadır. Yüz için estetik yaptırmak yerine evde yüz egzersizi yapılması, yüz kaslarını geliştirerek sıkılaşmasını sağlamaktadır.

Yüz yogası göz, dudak, yanak, alın, boyun ve çene bölgelerine uygulanmaktadır. Yüz yogası hareketleri yüzün daha enerjik ve sağlıklı görünmesine yardımcı olmaktadır. Yüz yogası ile birlikte kan dolaşımı hızlandırılmakta ve yüz çevresindeki hücrelerin yenilenme sürecine destek verilmektedir. Yüz yogası yapan kişiler yüzlerinde lifting yani yukarı doğru kaldırma etkisi yarattığını ve kırışıkların büyük ölçüde azaldığını belirtmektedir. Bu sayede yüzlerinde sağlıklı ve genç bir görünüm elde ettiklerini belirtmektedirler.

 

Yüz Yogasının Faydaları Nelerdir?

 

Yüz yogası, yüzde bulunan kasların çalıştırılmasını hedefleyerek ciltteki yaşlanma belirtilerini gidermeye yönelik hareketler bütünüdür. Yüz yogasının pek çok faydası bulunmaktadır. Bunları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

- Yanak sarkması, gıdı ve kırışıkları giderme, yanak zayıflatma, elmacık kemiği kaldırma gibi etkileri bulunmaktadır.

- Kan dolaşımını hızlandırmaya yardımcı olmaktadır.

- İlerleyen yaşla birlikte ortaya çıkan sarkma ve kırışıklıkların azalmasına yardımcı olmaktadır.

- Kilo alıp vermeye bağlı olarak ortaya çıkan yanaklarda oluşan sarkmaları toparlamaya yardımcı olmaktadır.

- Kaş arası kırışıklık için yüz yogası hareketleri ile kaşların daha kalkık görünmesine ve alın bölgesinin daha genç görünmesine yardımcı olmaktadır.

- Cilt hücrelerini harekete geçirilmesini sağlayarak cildin yenilenme sürecine destek vermektedir.

- Yüz bölgesinde incelme ve yüzde orantılı bir görünüm elde etmeyi hedeflemektedir.

- Estetik operasyonlarla kıyaslandığında herhangi bir masraf yapmadan uygulanabilmektedir.

 

Yüz Yogası Nasıl Yapılır?

 

Alın Bölgesi

Avuç içini alın bölgesinin ortasına yapıştırdıktan sonra yukarı doğru hafifçe çekilir. Göz kapakları da yukarı doğru çekilecektir. Alın bölgesini gerdirerek buradaki çizgi oluşumlarını en aza indirmek mümkündür.

Dudak ve Dudak Çevresi

Ağzın içi hava ile doldurulur ve sanki gargara yapıyormuş gibi sağa sola doğru kaydırılır. 1 dakika boyunca bu uygulamayı yapıldıktan sonra dudakları öpücük pozisyonundaki gibi büzülür. 1 dakika uygulanan bu hareket dudak çevresini güçlendirmeyi hedeflemektedir.

Boyun Bölgesi

Dik pozisyonda durarak boyun arkaya doğru yarım daireler yapılarak gevşetilir. Hafif sağa ve hafif sola doğru hareketlerle boyun hareket ettirmeye devam edilir.

Çene Bölgesi

Çene bölgesi öne doğru çıkarılarak dudakları büzmeden İ ve U harfleri çıkarılır. Bu sayede hem çene hem de dudak bölgesi çalıştırılmış olunur.

Gıdı Bölgesi

Bir yemek kaşığı iki dudağın arasına alınır, alt dudak ve çene öne doğru itilir. 1 dakika boyunca bu hareketi yaparken gıdı bölgesinde gerilme hissedilir.

Kaş Bölgesi

Kaşlar yukarıya doğru olabildiğince kaldırılır, parmaklar yardımıyla yukarıya doğru sabit bir şekilde tutulur ve hafif şekilde masaj yapılır. Aynı hareket beşer dakika arayla toplamda 15 dakika olacak şekilde uygulanır.

Yanak Bölgesi

Dört parmak kullanılarak elmacık kemiklerinin olduğu kısım yukarıya doğru kaldırılır ve yuvarlak hareketlerle yanaklara masaj yapılır. Bu egzersiz sırasında yüz mutlaka gülme pozisyonunda olmalıdır. 20 dakika boyunca bu şekilde masaj yapılır.

Göz Çevresi Bölgesi

Göz çevresinde oluşan kırışıklığın önüne geçmek ve göz kapaklarını güçlendirmek amacıyla avuç içiyle kaşlar kaldırılır ve bu esnada aşağı doğru bakılır. 2 dakika bu pozisyonda beklenir. Bu sayede göz kapakları güçlenir ve göz kapaklarındaki çizgiler azaltılır.

 

Yüz Yogası Yüzü Sarkıtır Mı?

 

Yüz yogası yapmak yüzü sarkıtmaz aksine yüzü yukarı doğru kaldırmaya yardımcı olmaktadır. Yüz yogası, yüzde bulunan kasların çalıştırılmasına ve kasların sıkılaştırılmasına yardımcı olmaktadır. Sıkılaşan cilt daha genç ve canlı görünmektedir.

 

Yüz Yogası Her Gün Yapılır Mı?

 

Yüz yogasının her gün uygulanmasının herhangi bir bilinen sakıncası bulunmamaktadır. Günde en az bir, en çok üç defa yapılması tavsiye edilmektedir.

×
Sale

Unavailable

Sold Out

FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI