Termal Sular Cilt Bakımında Ne İşe Yarar?

Termal Sular Cilt Bakımında Ne İşe Yarar?

Termal sular cilt bariyerini güçlendirmeye yardımcı olan cilt bakım içeriklerinden biridir. Bu da cilt bakım ürünlerinin ve kozmetik ürünlerinin özellikle aranan temel özelliklerinden bir tanesidir. Cilt bariyerini güçlendirmek için bazı minerallerle cildin desteklenmesi gerekmektedir. Bu minerallerin tamamı termal sular içeriğinde bulunmaktadır.  Termal sular sayesinde cilt hem nemini korumakta hem de cilt canlı ve taze bir görünüme kavuşmaktadır.

Cilt bakım ürünleriyle cilt temizleme işlemi yapıldığı zamanlarda kirle beraber cilt için gerekli mineraller de beraberinde götürülmektedir. Bu sebeple termal su kullanımını rutine dahil etmek özellikle cilt temizlendikten sonra cilt için faydalı minerallerin alınması amacıyla iyi bir ürün olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

Termal Suların Doğal Kaynak Sularından Farkı Nedir?

 

Termal suların, doğal kaynak sularından farkı ise arasındaki ısı farkından kaynaklanmaktadır. Termal suların en önemli özelliği sıcak su kaynağından çıkmasından gelmektedir. Sıcak kaplıca sularından elde edilen termal sular yoğun oranda mineral içeriğine sahiptir. Termal suların ne kadar faydalı olduğu ise ne kadar minerale sahip olduğuna ve bu termal suyun nereden çıktığına bağlı olmakla birlikte değişkenlik göstermektedir.

 

Termal Suyun Cilde Faydaları Nedir?

 

- Cilde İhtiyaç Duyduğu Nemi Sağlamaktadır

Sağlıklı bir cilt görünümü için cildin nem ihtiyacı en önemli etkenlerden biridir. Termal suyun içeriğinde bulunan mineraller, cildin mevcut nemini korumakla ve cildin nem kazanmasına destek olmakla görevlidir. Cilt temizliğinden sonra cilde yararlı olan mineraller de su ile birlikte gideceğinden cilt temizliği sonrası cilde bu faydalı olan termal suları uygulayabilir ve cildin ihtiyaç duyduğu neme kavuşması sağlanabilir.

 

- Cildi Makyaja Hazırlamaktadır

Cildin hızlı bir şekilde makyaja hazırlanması ve makyaj yaptıktan sonra cildin daha sağlıklı ve aydınlık görünmesi için termal su kullanımı en yaygın içeriklerden biridir. Cilde termal su sıkıldıktan sonra fondötenin daha nemli ve doğal görünmesine ve makyajda oluşan donuk görünümün giderilmesine yardımcı olmaktadır.

 

- Etkili Bir Cilt Bakımı Sağlamaktadır

Cilt bakımını tamamladıktan sonra cilt bariyerini güçlendirmek için termal su kullanımı oldukça yaygındır. Cilt maskesi ya da peeling gibi cilt bakımı uygulamalarından sonra cilt hassaslaşma eğilimi gösterdiğinden cildi koruma altına almak amacıyla termal su sıkılması tavsiye edilmektedir. Kuru ciltlerin günlük kullanımına uygundur. Güneş kremi, nemlendirici krem ve serum uygulamadan önce termal su kullanımı cilde oldukça faydalıdır.

 

- Cildin Rahatlamasına, Ferahlamasına Yardımcı Olmaktadır

Özellikle yaz aylarında cildin çok kuruduğu dönemlerde, sıcaktan terlenen zamanlarda birkaç fıs uygulanan termal su cildi büyük ölçüde rahatlatılmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca cildin yağlı hissedildiği zamanlarda da termal su kullanılması oldukça faydalıdır. Peeling, maske, epilasyon, güneşlenme ve egzersiz sonrası rahatlama amacıyla termal su kullanımı cildin rahatlatılmasına ve ferahlamasına yardımcı olmaktadır.

 

Termal Sular Nasıl Kullanılır?

 

Termal suları ihtiyaç dahilinde istenilen her zaman kullanılması mümkündür. Bir rutin oluşturmak istenirse sabah cilt bakımına dahil edilerek güne sağlıklı, canlı ve taze bir cilt ile başlamak amacıyla uygulanabilir. Yüz temizleyicisi kullanımından sonra nemlendiriciden önce kullanımı tavsiye edilmektedir. Eğer termal sular bu şekilde günlük cilt bakımına dahil edilirse çok büyük faydasını görmek mümkündür. Ayrıca termal suları çantada da rahat bir şekilde taşıyabilir, gün içerisinde ihtiyaç duyulan her an uygulayabilir ve cildin rahatlatılması sağlanabilir.

Termal suların kullanım yöntemlerinden bir tanesi de yaz aylarında termal suları buzdolabında muhafaza ederek güneşlenme sonrasında cilde uygulanmasıdır. Soğuk termal su cilde uygulandığında oluşan ekstra ferahlık hissi yaz aylarında cilde çok iyi gelmektedir hem de güneşin etkilerini yatıştırmaya yardımcı olmaktadır.

×
Sale

Unavailable

Sold Out

FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI