Yağlı Ve Karma Ciltler İçin Kış Bakımı

Yağlı Ve Karma Ciltler İçin Kış Bakımı

Sert soğuklar, rüzgarlı havalar, ani değişim gösteren hava sıcaklıklarından oluşan kış döneminde yağlı/karma cilde uygulanması gereken cilt bakım rutinleri bulunmaktadır. Tıpkı bahar ve yaz mevsimi dönemlerinde olduğu gibi cildi soğuk geçen kış mevsimi için de hazırlamak önemli bir faktördür. Yağlı/karma cilde sahip kişiler ciltlerinin nasıl olsa yağlı olduğunu ve kurumayacağını düşünse de, kış mevsiminin sert koşullarından mutlaka etkileneceklerdir. Hatta kullanılan yanlış cilt bakım ürünlerin etkisiyle nem ihtiyacı yaşanması günümüzde en çok karşılaşılan durumların başında gelmektedir. Bu yüzden yağlı/karma ciltler için uygulanması gereken kış bakım rutinlerine bir göz ardı edilmemesi gerekmektedir.

Kış Mevsimi Yağlı/Karma Cildi Nasıl Etkiler?

Soğuk hava koşulları, ani sıcaklık değişimi ve rüzgar cildi olumsuz yönde etkilemektedir özellikle cilt kuruyup, çatlamakta ve yıpranmaktadır. Hava kirliliğinin de etkisiyle ciltte oluşan lekelenme ve siyah nokta gibi sorunlar artmaktadır. Ayrıca, kapalı ortamlarda havanın kuruması ve ortamda bulunan havanın kirli olması da cildin gözeneklerini kapatarak, nefes almasını engellemektedir. Bu sebeple yağlı/karma ciltler kış aylarında daha çok cilt bakımına ihtiyaç duymaktadır.

 

Soğuk hava, rüzgar, ani hava değişimleri, kuru ve nemsiz olan hava, klimalar ve kaloriferle ısıtılan kapalı ortamlar, yünlü-sentetik giysiler cildi olumsuz yönde etkilemektedir. Melatonin hormonunun güneş olmayan ortamlarda daha fazla salgılanması da, insanların kış mevsiminde daha stresli ve depresyona eğilimli geçirmelerine sebep olmaktadır. Bu faktörlerin birleşmesi ise sivilce, akne ve egzama gibi cilt rahatsızlıklarının görülmesinin yanı sıra stres ile tetiklenen sedef, vitiligo gibi önemli deri hastalıklarının da artmasına yol açmaktadır.

 

Yağlı/Karma Ciltler İçin Kış Aylarına Özel Cilt Bakım Önerileri

1- Yağlı/karma cilt tiplerinin diğer cilt tiplerinde olduğu gibi özel bir cilt bakım düzeni uygulaması gerekmektedir. Cilt bakımı rutinlerinin ilk adımı olan yüz temizleyicilerinin, kış bakım rutininde de kullanılan ürünün yağsız bir dokuya sahip olmasına ayrıca dikkat edilmesi gerekmektedir.

Sabah ve akşam cilt temizliğinde ciltte bulunan sebumu dengeleyecek, ciltteki kuru bölgelere ise gerekli nemi sağlayacak özel yüz temizleme ürünleri seçilmesi önerilmektedir.

Omega Skin Lab’in Glycolic Acid + Salycilic Acid + Vitamin E + Panthenol içeren Glycolic Cleanser Gel Yağlı ve Karma Cilt için Temizleme Jelini detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

2- Yağlı/karma cilde sahip olan kişilerin en fazla dikkat etmesi gereken konulardan biri de tonik seçimidir. Kullanılan tonik ciltte kuru bölgeleri tahriş etmeden, yağlı bölgelerdeki parlamayı engelleyici özelliklere sahip olmalı ve cildini dengelerken kurutmaması oldukça önemlidir. Bunun için alkol ve yağ içermeyen özel tonikleri tercih edilmesi gerekmektedir.

Omega Skin Lab’in içeriğindeki Witch Hazel Extract ile gözenekleri sıkılaştırırken, Chamomile Extract ile cilt yenilenmesini destekleyerek, onaran ve nemlendiren Calming & Balancing Facial Toner Rahatlatıcı ve Dengeleyici Yüz Toniğini detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

3- Cilt temizliği sonrası yağlı/karma ciltler için özel olan nemlendiricileri tercih etmek gerekmektedir. Kuru bölgelere gerekli nemi sağlayacak nemlendirici kremler, T bölgesinde oluşan gözenek görünümünü de hafifletici özelliklere sahip olmalıdır.

Omega Skin Lab’in Squalene + Ceramide + Hyaluronic Acid + Olive Oil + Vitamin-E + Panthenol + Shea Butter içeren Hydrosoft Nemlendirici Yüz ve Vücut Losyonunu detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

4- Ayrıca yağlı/karma cilt yapısına sahip ciltlerin kış mevsiminde de güneşten korunmak için cilt tipine özel olarak formüle edilmiş güneş koruma kremlerini, losyonlarının tercih etmesi gerekmektedir. Yağlı/karma ciltler için sebum dengesini sağlayarak güneş koruması sağlayan, cildin yağlanmasını önleyen, sivilcelerin yatışmasını ve sivilce lekelerinin düzelmesini destekleyen, UVA, UVB’ ye karşı çok yüksek geniş spektrumlu koruma sağlayan güneş koruma kremlerinin tercih edilmesi önerilmektedir.

Omega Skin Lab’in Centella Asiatica Extract + Hamamelis Virginiana + Leaf Extract içeren Ultrafluid + Light SPF50 Yağlı Ciltler İçin Güneş Kremini detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

×
Sale

Unavailable

Sold Out

FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI