Kışın Cilt Kuruluğunu Önlemenin Yolları

Kışın Cilt Kuruluğunu Önlemenin Yolları

Soğuk ve sert hava şartları nedeniyle cilt kuruması yaşanmakta, cilt solgun görünmekte ve ekstra neme ihtiyaç duymaktadır. Kışın ortaya çıkan bu cilt kuruluğunu önlemenin yolları günümüzde en çok araştırılan konuların başında gelmektedir.

Cilt Kuruluğu Neden Olur?

Cilt kuruluğu, insanlarda cildin üst tabakasındaki nem kaybı nedeni ile oluşmaktadır. Cilt soğuğa maruz kaldığında, cilt altındaki damarlar daralmakta ve damarlardan geçen kan miktarı da azalmaktadır. Buna bağlı olarak hem cildin beslenmesi azalmakta hem de cilt altındaki yağ bezlerinin çalışması yavaşlamaktadır. Bu durumda cilt hassaslaşmakta ve kurumaktadır. Kuruluk tedavi edilmediği takdirde cilt üzerinde pullanmalar ve çatlamalar meydana gelebilmektedir.

Cilt Kuruluğuna Sebep Olan Faktörler Nelerdir?

- Kış mevsiminde hava sıcaklıklarının ve nemin azalması sonucu cilt kuruluğu meydana gelmektedir.

- Hava ne kadar kuru olursa cilt de o kadar kuru olmaktadır.

- Kış mevsiminde ısınmak için kullanılan sobalar, kaloriferler, şömineler ve çeşitli ısıtıcı yöntemleri ortamın nemini azaltarak cildin kurumasına neden olmaktadır.

- Uzun süreli sıcak banyo yapılması cildi kurutmaktadır.

- Klor miktarı fazla olan havuzlarda yüzdükten sonra ciltte kuruma meydana gelmektedir.

- Temizleme amacıyla kullanılan sabun ve şampuanlar cildin nemini almaktadır. Saçlar yıkanırken kullanılan şampuanlar da saç derisini oldukça kurutmaktadır.

- Rüzgara maruz kalma cildi kurutan en önemli faktörlerdendir.

- Yeterli sıvı alınmaması cilt kuruluğuna sebep olmaktadır. Her gün yeterli miktarda su içmek cildin gereken nemini koruması için tavsiye edilmektedir.

- Cilt kuruluğu kullanılan bazı ilaçların yan etkisi olarak ortaya çıkabilmektedir.

- Yaşlanma sonucunda ciltte yağ üretimi azalmaktadır ve bu durum cilt kuruluğunu da beraberinde getirmektedir.

Kışın Cilt Kuruluğunu Önlemenin Yolları Nelerdir?

- Kışın cilt kuruluğunu önlemenin ilk adımına beslenme düzeni ve yeterli miktarda sıvı tüketimi ile başlanmalıdır. Günde en az 2,5-3 litre sıvı tüketilmesi gerekmektedir. Özellikle kış aylarında, ceviz, zeytinyağı, avokado gibi zengin besin değerine sahip gıdalar beslenme düzenine mutlaka eklenmelidir.

- Cilt, soğuk iklim koşullarından korunmalıdır. Kış aylarında soğuk hava şartlarından korunmak amacıyla dışarı çıkarken atkı, şapka ve eldiven kullanımı ihmal edilmemelidir.

- Ciltte kuruluk yapan sabunlar yerine temizleyici kremler, yumuşak cilt temizleyicileri ve nemlendirici içeren duş jelleri kullanmak cilt kurumasının önüne geçilmesinde faydalı olacaktır.

- Havadaki su miktarını en üst düzeye çıkarmak için bulunduğunuz ortama, bir hava nemlendirici yerleştirilmesi önerilmektedir. Bu hava nemlendiricisi sayesinde havadaki nem seviyesini arttırarak cilt bariyerinin nemli kalmasına yardımcı olunmaktadır.

- Cilt bakımında kullanılan temizlik ürünleri ve cilt bakım ürünleri kişinin cilt yapısına uygun olmalıdır ve su ile temastan sonra mutlaka nemlendirilmelidir. Banyoda da uygun temizleme ürünü ve sonrasında uygun nemlendirici ile tüm vücut nemlendirilmesi gerekmektedir. Omega Skin Lab’in Squalene + Ceramide + Hyaluronic Acid + Olive Oil + Vitamin-E + Panthenol + Shea Butter içeren Hydrosoft Lotion Nemlendirici Yüz ve Vücut Losyonu ve LIPOSOFT Kuru, Hassas, Normal Ciltler İçin Yoğun Nemlendiricisi tüm cilt tipleri için uygun olan bir nemlendirici kremdir. Cildi gün boyu nemlendirme özelliği sayesinde cildin ihtiyacı olan nemi karşılamaktadır. Cilt tarafından hızlıca emilen hafif dokusu, yumuşak ve nemlenmiş bir cilt görünümü sağlamaktadır, bu ürünü detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

- Kış mevsiminde cildin nem ihtiyacını karşılamak için nemlendirici krem ya da hyalüronik asit serumlarının kullanımı ihmal edilmemelidir. Nemlendiriciler cildi kaplayarak suyun ciltte hapsedilmesini sağlamaktadır. Omega Skin Lab’in Hyaluronic Acid %1 + Pentavitin %5 içeren HA Hyaluronic Acid Yoğun Nemlendirici Hyalüronik Asit Serumunu detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

- Göz çevresi de bolca neme ihtiyaç duymaktadır. Özellikle göz çevresi oldukça hassas bir yapıya sahip olduğundan, bu hassas bölgeyi en etkili şekilde nemlendirip bakım yapan, göz çevresine özel ürünler kullanmak gerekmektedir. Omega Skin Lab’in Ceramide II + Acetlyhexapeptide-8 + Pentapeptide-18 + Ethyl Ascorbic Acid + Hyaluronic Acid + Tocopheryl Acetate içeren Eye Fighter Göz Çevresi Kremini detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

- Kış mevsiminde kuruyan ciltler için gece bakım rutini yapılması tavsiye edilmektedir. Gece cilt dokusu kendini yenilemektedir. Bu nedenle cilde destek olacak, cildi onarıp cilt görünümünü yenileyecek bakım ürünlerinin kullanımı önerilmektedir. Omega Skin Lab’in C Vitamin %10 + Ferulic Acid %0,5 + Hyaluronic Acid %1 + Panthenol %1 içeren çevresel faktörlere karşı cildin güçlenmesine, cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olan CeF-Ha Yaşlanma Karşıtı, Aydınlatıcı, Nemlendirici etkilere sahip serumu detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.  Omega Skin Lab’in Ceramides %1 + Cholesterol %4 + Fatty Acids içeren Lipids Repair Kuru Ciltler için Onarıcı Kremi detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

×
Sale

Unavailable

Sold Out

FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI