Cilt Bakımında Anti Aging Önemi Nedir?

Cilt Bakımında Anti Aging Önemi Nedir?

Anti aging cilt bakımı, ciltte meydana gelen yaşlanma belirtilerini en aza indiren cilt bakım ürünlerini kullanmak, yaşlanma belirtilerini azaltmak ve yavaşlatmayı hedeflemektedir.

Yaş ilerlemesiyle birlikte ciltte oluşan ince çizgiler, kırışıklar, renk eşitsizlikleri ve ciltte elastikiyet kaybı gibi yaşlanmanın sebep olduğu etkilere karşı, anti aging özelliği bulunan yüz kremleri, tonikler, serumlar ve diğer cilt bakım ürünlerinin kullanımı, kırışıklık karşıtı cilt bakım rutini oluşturulmaktadır. Bu şekilde, yaşın ve çevresel faktörlerin sebep olduğu yaşlanma belirtilerini, henüz başlamadan geciktirilmesi, yavaşlatılması ve azaltılması mümkündür.

 

Anti Aging Nedir?

 

Anti agingde cildin yenilenmesi, hormonların dengelenmesi ve yaşlanmaya bağlı problemlerin en aza indirilmesi hedeflenmektedir. Cilt yaşlanmasının sebep olan birçok faktör bulunmaktadır. Bu faktörlerin azaltılması için anti aging özellikli cilt bakım ürünleri tercih edilmektedir. Serbest radikaller, güneşin zararlı ışınlarına maruz kalınması, stres, sağlıksız beslenme, azalan hormon düzeyi, sigara kullanımı, durgun yaşam tarzı gibi faktörler hızlı yaşlanmanın temel sebepleri arasında yer almaktadır.

Cilt, hem çevre hem de yaşam tarzına bağlı olarak hızlı bir şekilde olumsuz yönde etkilenmektedir, bu olumsuz etkileri ortadan kaldırmak ve yaşlanma sürecini yavaşlatmak anti aging içerikli cilt bakım ürünleriyle mümkündür. Sağlıklı beslenme, düzenli uyku, spor ve doğru cilt bakım ürünlerinin kullanımı ile bu olumsuz durumların önüne geçilmektedir.

 

Anti Aging Yöntemleri Nelerdir?

 

Yaşın ilerlemesi ile birlikte vücutta zamanla kemik, yağ ve kas oranında azalmalar oluşmaktadır. Genetik faktörler, yer çekimi ve çevresel faktörler yaşlanma sürecini hızlandıran faktörler arasında yer almaktadır. Bu yaşlanma sürecini yavaşlatma ve olabildiğince en aza indirme yönünde yapılabilecek en etkili çözüm yollarından biri anti aging cilt bakım ürünlerinin kullanılmasıdır.

Anti aging yöntemleri arasında cilt bakım kremleri, cilt bakım serumları gibi ürünler bulunmaktadır. Bu ürünler özel olarak üretilen formülleri sayesinde cildin beslenmesine, yaşlılık belirtilerinin azaltılmasına yardımcı olmayı hedeflemektedirler.

 

Anti Aging Cilt Bakım Rutini Nasıl Oluşturulur?

 

Anti aging cilt bakımında cildin temizlenmesi, tonik uygulanması, serum ve nemlendirici kullanımı, antioksidan içerikli ürün kullanımı ve yüz masajı gibi adımlar, anti aging bakımı rutininde olması gereken adımlardır.

 

- Cildin Temizlenmesi

Anti aging bir cilt bakım rutini olsun olmasın fark etmeden, cildin her zaman iyi bir şekilde temizlenmesi gerekmektedir. Makyaj yapılmayan zamanlarda cildin temizlenmesine ihtiyaç duyulmaması son derece yanlıştır. Cilt yüzeyinde biriken kir ve yağın mutlaka ciltten arındırılması gerekmektedir. Aksi takdirde ciltte siyah nokta, renk eşitsizliği, sivilce ve akne meydana gelebilmektedir.

Omega Skin Lab’in;

- H2O Micellar Cleanser Water makyaj ve yüz temizleme suyunu detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

- Squalene Cleanser Gel hassas ve kuru ciltler için temizleme jelini detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

- Glycolic Cleanser Gel yağlı ve karma cilt için temizleme jelini detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

- Tonik Kullanımı

Anti aging yaşlanma karşıtı cilt bakım rutininde cildin daha pürüzsüz ve eşit renkte olması amacıyla cildin temizlendikten sonra AHA ve BHA asitleri içeren bir herhangi bir tonik kullanılması tavsiye edilmektedir.

Omega Skin Lab’in Witch Hazel Extract içeren Calming & Balancing Facial Toner Rahatlatıcı ve Dengeleyici Yüz Toniğini detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

- Antioksidan Kullanımı

Serbest radikallerin cilde vereceği zararı en aza indirmek için anti aging bakım rutinine antioksidanların eklenmesi tavsiye edilmektedir. C vitamini içeren antioksidanların rutine dahil edilmesiyle başlanabilir.

Omega Skin Lab’in içeriğindeki Vitamin-C %8 + Alpha Arbutine %2 + Niacinamide %2 içeren Pigment-C leke açıcı aydınlatıcı serumu detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

- Retinol Kullanımı

Anti-aging bakım rutininde etkili sonuçlar sağlayan retinol içeriği, ciltte oluşan kırışıklık görünümü için kullanabilecek en iyi içeriklerden bir tanesidir.

Omega Skin Lab’in %0,2, %0,5 ve %1 Retinol + Vitamin E içeren farklı konsantrasyon yüzdelerine sahip Yaşlanma Karşıtı Retinol Gece Serumlarını detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

- Anti Age Serumların Kullanımı

İnce çizgiler, kırışıklıklar, renk eşitsizlikleri ve elastikiyet kaybı gibi yaşlanma belirtilerinin en aza indirilmesini hedefleyen anti aging içeriklere sahip kremler ve serumların kullanımı anti aging bakım rutininin oluşturulmasında oldukça önemlidir.

Omega Skin Lab’in CEF-HA SERUM ve COLLAGEN-HA SERUM içeren Anti-Aging Kırışıklık Karşıtı Bakım Paketini detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

×
Sale

Unavailable

Sold Out

FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI