Sivilce ve Akne Mezoterapisi Nedir?

Sivilce ve Akne Mezoterapisi Nedir?

Cilt problemlerinde akla ilk gelen rahatsızlık sivilce ve aknelerdir. Sivilce ve akneler, genç yaştaki kişiler arasında son derecede yaygın bir cilt problemi olmakla birlikte çeşitli şekillerde tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Ancak bu cilt problemi genellikle doğru bir şekilde tedavi edilememektedir.

Mezoterapi uygulaması, kozmetik ve cilt bakımı dünyasında en sık tercih edilen tedavilerden biri haline gelmektedir ve sivilce, akne gibi cilt problemlerine de etkili bir çözüm sunmaktadır. Mezoterapi yöntemi, cildin onarılmasını sağlayacak bileşenlerin cilde enjekte edilmesini içermektedir ve bu sayede cildin daha sıkı, daha dolgun görünmesi amaçlanmakta, sivilce ve akne izleri azalmış, cilt tonu eşitlenmiş ve koyu halkaların kaybolduğu bir cilt vaat etmektedir.

 

Mezoterapi Nedir?

 

Mezoterapi, bir başka deyişle mezoderme yani cildin orta tabakasına, cildin ihtiyacına yönelik küçük enjeksiyon uygulamaları içeren bir tedavi yöntemidir. Uygulanacak enjeksiyonun içinde, ciltte bulunan problemlerin ihtiyacına yönelik ve belirli amaçlara göre ayarlanabilen bir içerik kokteyli bulunmaktadır.

 

Ciltte Sivilce ve Akne Neden Oluşur?

 

Sivilce ve akne, ciltte bulunan gözeneklerin yağ, kir ve ölü cilt hücreleri sebebiyle tıkanması sonucunda meydana gelmektedir. Tıkanmaya sebep olan bu ölü cilt hücreleri zamanla cildin üst tabakasının üzerine çıkmaya başlamakta ve gözeneklerin içine hapsolmaktadır.

 

 Sivilce Ve Akneye Neden Olan Faktörler Nelerdir?

 

- Kirli Cilt

Ciltte bulunan gözenekleri mümkün olduğunca temiz tutmak oldukça önemli bir faktördür. Gün içinde cildin terlemesi sonucunda ve cilde sık sık dokunulması gözeneklerin kirlenmesine neden olan sebepler arasında yer almaktadır.

Aynı zamanda cilde uygulanan makyaj ve güneş koruyucu kremler gibi kozmetik ürünlerin cilt üzerinden düzgünce temizlemeyip iyice arındırmamak da cildin kirlenmesine ve gözeneklerin tıkanmasına sebebiyet vermektedir.

- Beslenme Düzeni

Cilt, vücudun kötü beslenme düzeni ve alışkanlıklarından doğrudan olumsuz etkilenen bölgelerden bir tanesidir. Cildi temiz tutmak için yağlı, fazla baharatlı yiyecekler, işlenmiş gıdalar ve şekerli yiyeceklerin tüketilmemesi tavsiye edilmektedir. Bu tür yiyecekler beslenme düzeninden tamamen çıkarılmasa da bol sebze, protein alımı ve bol su tüketimi ile sağlıklı ve dengeli bir beslenme düzeni tercih edilmelidir.

- Kullanılan İlaçlar

Kullanılan bazı ilaçlar ciltte akne oluşumuna sebebiyet vermektedir. Bu şekilde herhangi bir şikayetiniz bulunuyorsa doktorunuza danışılması tavsiye edilmektedir.

- Hormonlar

Hormonlar, ciltteki yağ üretimine doğrudan etki etmektedir. Vücutta bazı hormonlar dengesiz olduğunda sivilce ve akne görülme olasılığı bu sebeple daha yüksek olmaktadır.

 

Sivilce ve Akne Tedavisinde Mezoterapi Ne İşe Yarar?

 

Mezoterapi uygulaması, cilde enjekte yoluyla iletilen ilaçların cildin üst tabakasına daha etkili bir şekilde etki etmesi ve fayda göstermesini sağlamak amacıyla mikroenjeksiyonlar kullanılarak uygulanan cerrahi olmayan bir enjeksiyon yöntemidir.

Mezoterapi uygulaması enjeksiyon içinde bulunan kokteyl veya doğal bileşenlerin cilde daha kolay nüfuz etmesini sağlayarak, cildin yüzeyini etkilemektedir. Kokteyller genellikle cildin ihtiyacına göre farklı vitamin çeşitleri, antioksidan bileşenler, mineraller, enzimler ve aminoasitleri içermektedir.

Mezoterapi uygulaması, ciltteki yağ üretiminin azaltılmasına ve dengelenmesine yardımcı olmaya, bu şekilde de sivilcelerin azaltılmasını hedeflemektedir. Aynı zamanda, ölü deri hücrelerini azaltıp yeni hücrelerin uyarılmasını sağlamaktadır bu sayede cildin daha canlı ve parlak görünmesini desteklemektedir.

 

Mezoterapi Uygulamasıyla Sivilce ve Akneler Tedavi Edilebilir Mi?

 

Sivilce ve akne yara izi iltihaptan oluşmaktadır. Tıkanan bir gözenek olması gerekenden daha fazla genişlediğinde, çevresinde bulunan sağlıklı cilde zarar vermesine sebep olmaktadır.

Mezoterapi tedavi yöntemi, bu bölgeyi onarmak için yeni cilt hücrelerini uyararak yardımcı olmaktadır. Alışılmış sivilce ve akne tedavilerinin aksine mezoterapi tedavi yöntemi, ürünlerin cilde daha etkili bir şekilde nüfuz etmesini sağlayarak ürünlerden daha fazla fayda sağlanmasını tetiklemektedir. Aynı zamanda, ciltteki kolajen ve elastin üretimini destekleyip artmasını sağlayarak cilt onarımına yardımcı olmaktadır.

×
Sale

Unavailable

Sold Out

Sadece Üyelere Özel!
Sepette OSL10 Kodu ile %10 İndirim Fırsatı!
FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI
Sadece Üyelere Özel!
Sepette OSL10 Kodu ile %10 İndirim Fırsatı!