Sivilce Bantları Nedir? Ne İşe Yarar?

Sivilce Bantları Nedir? Ne İşe Yarar?

Birçok insan çeşitli sebeplerden dolayı sivilce ve akne problemi yaşamaktadır. Sivilce ve aknelerin sıkılması durumunda ciltte sivilce izi kalma ihtimali bulunmaktadır. Sivilce ve akneler için kozmetik dünyasında pek çok ürün bulunmaktadır. Cilt için en uygun olan cilt bakım ürününü ve uygulamaları kullanarak sivilce ve akne probleminin önüne geçilmesi mümkündür.

Sivilce ve akne problemine sahip kişilerin bu problemlerine çözüm olarak üretilen sivilce bantları, hem sivilceyi gizlemekte, hem de sivilcenin kurutulmasını sağlayarak sivilce ve akne tedavisine yardımcı olmaktadır.

 

Sivilce Bantları Nedir?

 

Sivilce bantları, sivilce ve aknelerin hava ile temasını keserek sivilcenin üzerinde koruyucu tabaka oluşturup sivilcenin kurumasını hedeflemektedirler. Sivilce kurutucu bantlar, şeffaf renkli olduğu için yüzde belli olmamakla birlikte sivilce ve akneleri gizlerken aynı zamanda küçülmelerine de yardımcı olmaktadırlar.

Akne bantları olarak da bilinen bu kozmetik bantlar, özel yapıları ve içerikleriyle sivilce ve aknenin üzerini kaplayarak kızarmasını ve büyümesini önlemektedirler. Böylelikle sivilce ve akne hava alamadığı için büyüyememekte aksine kuruyarak görünmez bir hale gelmektedir. Aynı zamanda makyajın üzerine de uygulanabilen bu bantlar sivilce ve aknelerin görünümünü yok etme fırsatı sunmaktadır.

 

Sivilce Bantları Ne İşe Yarar?

 

- Sivilce bantları, sivilce ve aknelerin gizlenmesini ve cildin daha pürüzsüz gösterilmesini sağlamaktadırlar.

- Jel dokusu ve özel içeriği sayesinde ciltte hassasiyet yaratmamaktadırlar.

- Sivilce ve aknelerin kızarıklığının azaltılmasına yardımcı olmaktadırlar.

- Sivilce ve aknelerin görünümünü hafifletmektedirler.

- Sivilce ve aknelerin küçülmesini sağlamaktadırlar.

- Sivilcenin hızlı bir şekilde iyileşmesine destek olmaktadırlar.

- Sivilceye sebep olan yağ tabakasını kurutmaya yardımcı olmaktadırlar.

- Sivilce ve akne kurutma bantları şeffaf bantlar olduğu için sivilceli ciltte belli olmamakta ve makyaj üzerine kullanılmasına fırsat tanımaktadır. Böylece günlük hayatta sivilcelerin tedavi edilmesini sağlarken bir yandan da makyaj yapılarak günlük hayata devam edilmesine olanak sağlamaktadırlar.

- Sivilce ve akne bantları sivilce iltihabını kurutmaya yardımcı olmakta, bakterileri yok etmekte ve sivilcelerin enfeksiyon kapma ihtimalini düşürmektedir.

- Jel dokusu sayesinde cilt üzerine kolayca yapışarak günlük hayatta rahatlıkla kullanılmaktadır.

- Sivilce ve akne bantları kullanım sonrasında ciltte herhangi bir sivilce izi bırakmamaktadırlar.

- Sivilce ve akne bandı kullanan kişiler, sivilce ve aknelerinin söndüğünü belirtmektedirler.

 

Sivilce Bantları Nasıl Kullanılır?

 

Sivilce ve akne bantlarını kullanırken aşağıda verilen adımlar takip edilerek cilde uygulanabilir.

- Bantları kullanmadan önce cilt ılık su yardımıyla cilde uygun yüz yıkama jeli ile iyice temizlenir ve daha sonra kurulanır.

- Cilde herhangi bir krem, losyon ya da serum sürülmeden önce sivilce boyutuna uygun boyuttaki sivilce bandını çıkararak temiz ciltte sorun yaşanılan bölgeye yapıştırılır. İyice yapıştığından emin olunması gerekir.

- Maximum 10-12 saatte bir sivilce bantlarının değiştirilmesi önerilmektedir.

- Sivilce bantlarını çıkarma işleminin dikey bir şekilde yapılması gerekmektedir.

- Eğer bu sivilce bantlarını çıkarmakta zorluk yaşanırsa bantların üzerine ılık su uygulayarak çıkarılması sağlanır.

 

Sivilce Bantları Kimler Uygulayabilir?

 

Sivilce ve akne bantları sivilce, akne, siyah noktası bulunan ciltler ve sivilceye eğilimli ciltler için önerilmektedir. Özellikle ucu beyaz olan sivilce ve aknelerde, bu sivilce bantları daha çok fayda sağlamaktadır. Ucu beyaz sivilcelerin daha hızlı kurumasına ve sönmesine yardımcı olmaktadırlar. Sivilce etrafındaki yağ tabakasının kurutulmasına yardımcı olan sivilce bantları özellikle sivilceleriyle oynayan ve sivilcelerini sıkan kişilerin kullanımına oldukça uygundur böylelikle sivilcelerin sıkılmasına olanak sağlamaz ve yüzde iz kalmasına engel olunmaktadır.

×
Sale

Unavailable

Sold Out

Sadece Üyelere Özel!
Sepette OSL10 Kodu ile %10 İndirim Fırsatı!
FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI
Sadece Üyelere Özel!
Sepette OSL10 Kodu ile %10 İndirim Fırsatı!