Selülit Mezoterapisi Nedir?

Selülit Mezoterapisi Nedir?

Günümüzde birçok kişinin yaşadığı ortak sorunlardan biri olan selülit problemi ile her yaşta karşılaşılması mümkündür. Cildin yüzeyinde çukurlu ve tümsekli bir görünüm oluşturan selülit problemi genellikle karın ve kalça bölgelerinde sıkça karşımıza çıkmaktadır.

Lenf drenaj hasarı olarak ortaya çıkan selülit problemi, genellikle hormonal sorunlar ve sağlıksız beslenme sebebiyle meydana gelmektedir.

Ciltte bulunan yağ hücrelerinin genişlemesine bağlı olarak meydana gelen çukurlu ve tümsekli yapıların ciltteki yağ dokusunu büzmesi sonucunda bu görünüme sebep olmaktadır.

 

Selülit Mezoterapisi Ne İşe Yarar?

 

Selülit mezoterapisi uygulamasında cildin alt katmanına küçük iğneler yardımıyla enjekte edilen bileşen maddeler lenfatik dolaşımı ve kan akışını sağlamaktadır. Bu şekilde, yağ dokularını çözmekte ve sertleşmiş olan bağ dokusunun düzeltilmesine yardımcı olmaktadır.

Selülit tedavisi için beslenme düzeninde yapılan değişiklikler, diyet ve egzersizler ile desteklenirse kalıcı ve etkili bir çözüm sağlanmış olunmaktadır.

 

Selülit Mezoterapisi Tedavisinde Kullanılan İlaçlar Nelerdir?

 

Selülit mezoterapisi tedavisinde hangi ilaçların kullanılacağı kişinin cilt yapısı, selülitlerinin vücudun hangi bölgelerine dağılmış olduğu, selülitlerin hangi oranda belirgin olduğu gibi bazı faktörler göz önünde bulundurularak karar verilmektedir. Bu doğrultuda kişiye ve kişinin ihtiyacına göre en uygun ilaç karışımları hazırlanarak mezoterapi uygulaması işlemi gerçekleştirilmektedir.

Selülit mezoterapisi tedavisinde en sık kullanılan ilaçlara şu şekildedir; L-karnitin, DMAE, X ADN, Kolajenaz, Esberiven, Organik Silika.

Yağların parçalanması işleminde mezoterapide uygulanan ilaçların son derece etkili olduğunu bilinmektedir ve bu sayede ciltte oluşan portakal kabuğu görüntüsünün ortadan kaldırılması da sağlanmış olmaktadır.

Cildin yenilenmesiyle selülit görünümünün giderilmesini sağlayan ve bu görünümün hafifletilmesine yardımcı olan mezoterapi uygulamasının kısa sürede sonuç veriyor olması da sıklıkla bu yöntemin tercih edilme sebeplerinden bir tanesidir.

 

 

Selülit Mezoterapisi Nasıl Uygulanır?

 

- Selülit mezoterapisi uygulaması öncesinde uygulama yapılacak olan bölgeye anestezik krem sürülerek başlanmaktadır.

- Sürülen anestezik kremin etkisiyle bölgede bir uyuşma meydana gelmektedir. Bu sayede uygulanacak işlemin herhangi bir ağrı hissedilmeden sonuçlanması hedeflenmektedir.

- Daha önceden kişinin ihtiyacına yönelik özel olarak hazırlanan bileşen maddelerden oluşan karışım uygulama yapılacak olan bölgeye enjekte edilmektedir.

- Mezoterapi uygulaması az miktarda ve seyrek aralıklarla gerçekleştirilmektedir.

- Deri altına uygulanan bu enjeksiyon yardımıyla yağ hücreleri etkilenmekte ve yağ hücrelerinin görünümünün azaltılması tetiklenmektedir.

 

Selülit Mezoterapisi Vücudun Hangi Bölgelerine Uygulanır?

 

Mezoterapi tedavi yöntemi selülit görünümü olan birçok vücut bölgesine uygulanabilme fırsatı sunmaktadır. Boyun, göbek, bel, karın, sırt, kalça ve diz bölgesi selülit mezoterapisi tedavi yönteminin uygulanabildiği vücut bölgeleri arasında yer almaktadır.

 

Selülit Mezoterapisi Kaç Seans Uygulanır?

 

Kişinin durumuna ve ihtiyacına bağlı olarak seans sayıları değişkenlik göstermektedir. Selülit mezoterapisi uygulaması, ortalama olarak kan akışının düzenlenmesiyle birlikte yaklaşık 4 ile 10 seans şeklinde uygulanmaktadır.

 

Selülit Mezoterapisinde Seans Sayısını Belirleyen Faktörler Nelerdir?

 

Seans sayısı belirlenirken dikkate alınan faktörler aşağıdaki gibidir;

- Kişinin kilosu ve cildinin yapısı

- Kişinin yaşı ve cinsiyeti

- Selülitlerin yapısı

- Cilt derisinin hangi özelliklerde olduğu

- Kişinin cildinin hassasiyet durumu

- Kişinin selülitlerin hangi evrede olduğu

 

Selülit Mezoterapisi Ağrı Yapar Mı?

 

Selülit mezoterapisi uygulamasından faydalanmak isteyen kişilerin sıklıkla merak ettiği sorulardan biri ağrılı bir tedavi yöntemi olup olmadığı şeklindedir. İşlem öncesinde cilde anestezik krem sürülmektedir ve bu sayede enjeksiyon acısı hissedilmemekle birlikte herhangi bir acı duyulmamaktadır.

Çoğu zaman bu işlemi uygulatan kişiler anestezik kreme gerek bile duymadan mezoterapi tedavisi uygulatmaktadırlar. Kısacası ağrı konusunda herhangi bir endişe duyulmadan bu işlemden faydalanılması mümkündür.

×
Sale

Unavailable

Sold Out

Sadece Üyelere Özel!
Sepette OSL10 Kodu ile %10 İndirim Fırsatı!
FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI
Sadece Üyelere Özel!
Sepette OSL10 Kodu ile %10 İndirim Fırsatı!