Renk Açıcı Mezoterapi Nedir?

Renk Açıcı Mezoterapi Nedir?

Ciltte oluşan renk değişimleri kişiler için her zaman rahatsız edici olmaktadır. Ciltte oluşan koyu renkli lekeler özellikle yüz ve kollar gibi vücudun görünen bölgelerinde meydana gelmekte ve dolayısıyla daha çok rahatsız edici bir boyuta ulaşmaktadır. Bu cilt probleminden kurtulmak da leke mezoterapisi tedavisi ile mümkün hale gelmektedir.

Cilt yüzeyinde oluşan lekelerin görünümünde ciddi oranda bir azalma sağlayan mezoterapi tedavisi, kısa sürede sonuç alınmasına olanak sağlamaktadır. Aynı zamanda bu mezoterapi yöntemi sayesinde ciltte leke oluşumlarını engellemek de mümkün olmaktadır.

 

Ciltte Lekeler Neden Oluşur?

 

Ciltte lekelerin oluşma nedenleri arasında en yaygın görülen faktörler aşağıdaki gibidir;

- Güneş ışınları

- İlerleyen yaş

- Hamilelik

- Sivilceler veya akneler

- Ciltte oluşan çillenmeler

- Bazı cilt hastalıkları

- Tümörler

- Kalitesiz cilt bakım ürünlerinin kullanımı

- Güneş koruyucu kremlerin düşük faktörlü olması

-  Güneş koruyucu kremlerin kalitesiz olması

 

Renk Açıcı Mezoterapisinde Hangi Maddeler Kullanılır?

 

Renk açıcı mezoterapi yönteminde, yapılan incelemeler sonucu ciltte neden leke oluştuğu dikkate alınarak hangi malzemelerin kullanılacağına karar verildikten sonra cildin ihtiyaç duyduğu ürünler uygulanmaktadır. Bu etken maddeler cildin derinlerine nüfuz etmekte ve bu sayede ciltteki koyu lekelerin açılması sağlanmaktadır. Böylelikle ciltte daha duru ve dengeli bir renk tonu elde edilmektedir.

Renk açıcı mezoterapisinde sıklıkla kullanılan bileşen maddeler ise şu şekildedir;

C Vitamini, Multivitamin kokteylleri, Traneksamik asit, Glutatyon, Doku yapılandırıcılar.

 

Renk Açıcı Mezoterapi Yöntemi Nasıl Uygulanır?

 

Bu mezoterapi tedavi yönteminde öncelikle ciltte oluşan lekenin neden oluştuğu üzerinde durulması gerekmektedir. Bu tedavi yönteminde ciltte leke oluşumuna neden olan faktörler de dikkate alınarak uygulanmaya başlanmaktadır.

-  Renk açıcı mezoterapi yöntemi, leke tedavilerinde kullanılan C vitamini vb bileşen maddelerin kullanılmasıyla gerçekleştirilmektedir.

- Bu yöntem ağrılı bir işlem olmamasıyla birlikte uygulamaya başlamadan önce anestezi uygulanmasına ihtiyaç duyulmamaktadır.

- Mikro iğneler yardımıyla hazırlanan karışımın deri altına enjeksiyonu gerçekleştirilmektedir.

- Yalnızca enjeksiyon uygulanan cilt bölgesinde hafif kızarıklık görülmektedir fakat bu durum da kısa süre içinde geçmektedir.

- Renk açıcı mezoterapi uygulamasının ardından kişi günlük hayatına hemen dönebilmektedir.

 

Renk Açıcı Mezoterapi Kaç Seans Uygulanır?

 

Genellikle bu mezoterapi  tedavisi ortalama 4-6 seans olacak şekilde uygulanmaktadır. Bu seans sayısı cildin ihtiyacı ve yapısına göre kişiden kişiye değişkenlik göstermektedir. Bu işlemde ciltte bulunan koyu görünümlü lekelerin tedavisi için daha fazla sayıda seans uygulanmasına ihtiyaç duyulmasını gerektirebilmektedir. Renk açıcı mezoterapi uygulamasında seans aralıkları ise genellikle ortalama haftada 1 kez ya da 2 haftada 1 kez olacak şekilde uygulanmaktadır.

 

Renk Açıcı Mezoterapi Yöntemi Sonrasında Yeniden Leke Oluşur Mu?

 

Renk açıcı mezoterapi uygulaması işleminin koruyucu bir özelliğinin maalesef bulunmadığının unutulmaması gerekmektedir. Bazı dikkat edilmesi gereken konulara dikkat edilmemesi sonucunda işlem sonrasında ciltte yeniden leke oluşması mümkün hale gelmektedir. Bu oluşan lekelerin sebebi ise genellikle güneş ışınlarının ciltte lekelenmeye neden olmasıdır. Ayrıca bazı doğum kontrol ilaçları gibi ilaçlar ve vücutta oluşan hormonal değişimler gibi faktörlere bağlı olarak da ciltte koyu lekelenmeler oluşmaktadır.

 

Renk Açıcı Mezoterapi Uygulamasından Sonra Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

 

- Enjeksiyon yapılan cilt bölgesine herhangi bir cilt bakım ürünü sürülmemesi gerekmektedir.

- Uygulama sonrasında güneş ışınlarından ve bu ışınların lekeye neden olan etkisinden korunulması gerekmektedir.

- Renk açıcı mezoterapi uygulamasından sonra güneş koruyucu kremlerin kullanılması gerekmektedir. Bu sayede ciltte yeniden koyu lekelerin oluşmasının önüne geçilmesi gerekmektedir.

- Güneş koruyucu kremlerin yalnızca yaz mevsiminde değil tüm yıl boyunca kullanılması gerektiği unutulmamalıdır.

×
Sale

Unavailable

Sold Out

Sadece Üyelere Özel!
Sepette OSL10 Kodu ile %10 İndirim Fırsatı!
FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI
Sadece Üyelere Özel!
Sepette OSL10 Kodu ile %10 İndirim Fırsatı!