Mezoterapi Ve PRP Arasındaki Farklar Nelerdir?

Mezoterapi Ve PRP Arasındaki Farklar Nelerdir?

Saç mezoterapisi ve PRP uygulaması, saç dökülmesini önlemeye yönelik çözüm arayışlarında en sık uygulanmakta olan iki farklı uygulama çeşididir. Son yıllarda anti aging amaçlı olarak da yaygın bir şekilde tercih edilen mezoterapi ve PRP uygulaması tedavileri saç dökülmesi problemi karşısında güçlü bir önlem olarak değerlendirilmektedir.

Tedavi seçenekleri çoğaldıkça hangi yöntemin daha etkili sonuçlar gösterdiği sorusu günümüzde en çok araştırılan konulardan biridir. Alternatif tedavi yöntemleri gözden geçirilirken alanında uzman kişiye hangisinin kişi için daha uygun olacağının danışılması oldukça faydalı olmaktadır. Uygulanan tüm tedavi yöntemlerinin etki mekanizmaları kişilere ve kişilerin problemlerine göre farklılık göstermektedir.

Saç Mezoterapisi Ve PRP Tedavisinin Ortak Noktası Nedir?

Her iki alternatif tedaviyle ilgili olarak yapılan araştırmalarda, bu tedavi çeşitlerinin saç dökülmesini yavaşlattığı ve saç büyümesini teşvik ettiği gözlemlenmiştir. Uygulama sonucunda saç dökülmesi probleminin tamamıyla ortadan kalktığına yönelik bir veri olmamasıyla birlikte bunun yanı sıra hem PRP hem de mezoterapi uygulaması sadece saç köklerinin varlığını devam ettirdiği durumlarda işe yaramaktadır. Mevcut olmayan bir saç kökünden saç elde edilmesi maalesef söz konusu değildir. Saçlı deriye enjeksiyon yöntemiyle uygulanan PRP ve mezoterapi yöntemleri saçları güçlendirmeye ve saç dökülmesini azaltmaya yönelik yapılan tedavi yöntemleridir.

Saç Mezoterapisi Ve PRP Tedavisinin Farkı Nedir?

Mezoterapi ve PRP uygulamalarında kullanılan maddeler farklı olmakla birlikte mezoterapi uygulamasında hyalüronik asit, büyüme faktörleri, amino asitler gibi birçok etken madde deri altına enjekte edilmektedir. PRP uygulamasında ise kişinin kendi kanı ayrıştırılarak yeniden kişinin kendisine enjekte edilmesi yöntemidir.

Saç Mezoterapisi

Saç mezoterapisi tedavisinde, saç sağlığını destekleyen vitamin ve minerallerden oluşan karışımın direkt saçlı deriye enjekte edilmesi ve bu sayede de saç köklerinin doğrudan beslenmesi hedeflenmektedir. Saç mezoterapisinde enjeksiyon içeriği dışarıdan takviye edilmekle birlikte vücutta yeteri miktarda var olan hiçbir vitamin ya da mineral ekstradan verilmemektedir.

PRP Nedir?

PRP(Platelet Rich Plasma) tedavisinde ise; kişinin vücudundan bir miktar kan alındıktan sonra kanın santrifüj edilip ayrıştırılması sonucu trombositten zengin hale getirilen plazmanın saç derisine enjekte edilmesidir. Bu plazmanın içinde yara iyileşmesinde etkili olan trombositlerin yanı sıra yara iyileşmesini tetikleyen aracılar bulunmaktadır. İçeriğindeki besleyici maddelerle problemli bölgenin iyileşmesine yardımcı olmakta, trombositler kanamayı engellemekte, aracılar sayesinde de beyne sinyal gönderip yaralanma olduğu haberi verilmektedir. Sinir sistemi de ağrıyla birlikte bunu doğrulamakta ve beyin bu bölgeye kan damarları oluşturarak tedaviye başlamaktadır. Yani kısaca PRP, hastanın kendi serumudur. Ayrıca PRP, sadece saç dökülmesinde değil diğer sağlık sorunlarında da hem tek başına hem destekleyici bir tedavi olarak kullanılmaktadır. Tedavideki gücünü trombositlerdeki büyüme hormonları ve faktörlerinden almaktadır.

Saç Mezoterapisi ve PRP Bir Arada Uygulanabilir Mi?

Uzman dermatolog ile görüşülüp alınacak karar doğrultusunda her iki tedavinin de bir arada uygulanabilmesi mümkündür. Hatta birbirlerini tamamlayıcı tedaviler olarak uygulanmaktadırlar. Bir arada uygulandığı takdirde çok daha etkili sonuçlar elde edildiği yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır.

Saç Mezoterapisi ve PRP Hangi Sıklıkla Uygulanmalıdır?

Saç mezoterapisi ve PRP tedavileri uygulamaları kişinin ihtiyacına ve problemine göre aynı zamanda belirlenecek tedavi yöntemine göre genellikle ortalama 10 günlük ara ile 6-10 seans şeklinde tedavi planlanmaktadır. Bu tedavi yöntemleri birbiri ile kombine edilerek uygulandığı takdirde, seans sayısında ve uygulama aralıklarında farklılık gösterebilmektedir.

Saç Mezoterapisi ve PRP Yöntemi Saç Ekimiyle Bir Arada Uygulanabilir Mi?

Kalıcı saç kayıpları için tek etkili çözüm seçeneği olan saç ekimi tedavisi, PRP ile bir arada uygulanabilmektedir. Saç ekimi tedavisi, PRP yöntemiyle desteklendiğinde dökülme eğiliminde olan saçları güçlendirilmesi ve de saçın ekim sahasında sağlıklı bir şekilde saç oluşumu amaçlanmaktadır. PRP uygulaması saç çıkaran bir tedavi yöntemi olmamakla birlikte önleyici ve destekleyici faydaları bulunmaktadır.

×
Sale

Unavailable

Sold Out

FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI