Ciltte Kolajenin Azalmasına Neden Olan Durumlar Nelerdir?

Ciltte Kolajenin Azalmasına Neden Olan Durumlar Nelerdir?

Kolajen; hayvanların etinde, derisinde ve kemik bölümünde yer alan, insanlarda ise ciltte ve vücutta bulunan kas hücrelerinde bol miktarda bulunan bir proteindir. Kolajenin en önemli görevleri cildin bağ dokusunu güçlendirmek, vücudun bütünlüğünü korumak, dokulara esneklik sağlamak, eklem ve tendonları birbirine bağlayarak kasların, dokuların ve kemiklerin bir arada durmasını sağlayıp iskelet sistemine destek vermektir.

Ciltte, saçta, kemiklerde, dokularda ve kaslarda yüksek oranda bulunan kolajen, cildin daha esnek olmasını, cilde canlılık kazandırılmasını, cildin daha dinç, pürüzsüz ve genç görünmesini sağlamaktadır.

Yaşın ilerlemesiyle birlikte, vücudun kolajen üretimi azalmaktadır. Vücutta bulunan kolajenin azalmasıyla birlikte cilt eski esnekliğini kaybetmekte ve sarkıp kırışmaya başlamaktadır. Son dönemlerde kolajenin azalmasına neden olan durumlar ve kolajen üretimini destekleyen cilt bakımı ürünleri nelerdir gibi konular en çok araştırılan konuların başında gelmektedir.

Kolajen Ne İşe Yarar? Kolajenin Cilde Faydaları Nelerdir?

- Cildin daha esnek olmasını ve cildin yenilenmesini sağlamaktadır.

- Cildin sıkılaşmasını sağlayarak ciltte kırışıklık ve ince çizgi görünümünü gidermektedir.

- Cildin nem tutma kapasitesini artırmakta ve cildin pürüzsüz görünmesini sağlamaktadır.

- Cilt yapısını ve kasları bir arada tutmakta ve daha esnek olmasını sağlamaktadır.

- Dolaşım sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olmaktadır.

- Eklemleri daha esnek bir hale getirmekte ve kemikleri güçlendirmektedir.

- Saç tellerinin daha gür, kalın ve sağlıklı olmasını sağlamaktadır, eksikliğinde veya azalmasında ise saç dökülmeleri ve zayıflıklar görülebilmektedir.

- Mide asidini düzenlenmesine yardımcı olarak sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlamaktadır.

- Cildin alt katmanlarındaki yağ dokusuna etki ederek vücutta selülit görünümünün azaltılmasını sağlamaktadır.

- Uyku düzeninin düzenlenmesine yardımcı olmaktadır.

- Kalp sağlığı için oldukça faydası bulunmaktadır.

Kolajenin Azalmasına Neden Olan Durumlar

- Vücutta kolajen üretimi, 20'li yaşlardan itibaren her sene yüzde 1 oranında azalmaktadır. 30'lu yaşlarda kolajen üretimi belirgin bir şekilde azalarak ciltte ilk yaşlanma izleri ortaya çıkmaktadır. Dermisten epidermise nem transferi yavaşlamakta ve yağ hücreleri küçülmeye başlamaktadır ve bu durumun sonucunda da cildin mat ve ince görünmesine neden olmaktadır. 40’lı yaşlara gelindiğinde ise vücutta kolajen büyük ölçüde azalmaya başlamaktadır. Kolajen ve elastin lifleri azalmakta, bu da cildin elastikiyetinin kaybedilmesine yol açmaktadır.

- Sigara içmek, epidermiste bulunan kan damarlarının daralmasına yol açtığından bu da cilde giden akışın azalmasına, oksijen ve diğer besin maddelerinin cilde ulaşmasına engel olmaktadır. Sigara tüketimi ciltteki kolajen ve elastik liflere zarar vererek kırışıklıkları hızlandırmakta ve sarkmaya neden olmakla birlikte, cildin nemi ve serbest radikal hasarının onarımı için ihtiyaç olan tüm vitaminlerin azalmasına neden olmaktadır.

- Güneşe maruz kalma, cilt yaşlanma sürecini de hızlandırmaktadır. Korunmasız olarak güneşe maruz kalmak, cildin nem dengesini koruyamamasına sebep olmakla birlikte kolajen üretimini de yavaşlatmaktadır. Cilt kendi kendini onarma sürecini hızlı bir şekilde başlatamaz ve bu nedenle yaz kış, mutlaka 50 SPF güneş koruması olan güneş koruyucu kremleri kullanarak cildin güneşten korunması gerekmektedir.

- Sağlıksız beslenme, ciltte kolajen üretiminin azalmasının en büyük sebeplerinden biridir. Özellikle şeker oranı yüksek gıdalar, karbonhidratlar ve şarküteri tarzı işlenmiş etler tüketmek vücutta cilt altındaki kolajenin sertleşmesine ve parçalanmasına sebep olmaktadır. Bu da cilt sağlığını bozmakta ve erken cilt yaşlanmasına sebep olmaktadır.

- Uyku düzensizliği, hava kirliliği, stres, menopoz, yetersiz protein alımı ve bazı ilaç tedavileri de kolajenin azalmasına neden olan durumlar arasında yer almaktadır.

Kolajen Üretimini Destekleyen Cilt Bakımı Ürünleri

Vücutta azalan kolajeni arttırmak için kolajen içeren besinler tüketilebilir, beslenme ve uyku düzeni dengelenebilir ve kolajen takviyeleri alınabilir. Kolajen, yiyeceklerden de alınabileceği gibi, kolajen üretimini destekleyen cilt bakım ürünleri kullanarak da cilde yaşlanma karşıtı bir bakım yapılması mümkündür. Kolajenin vücuttaki seviyesini artırarak kırışıklıklardan, selülitlerden, çatlaklardan ve kuruluktan kurtulmak mümkündür.

Bunun için formülünde kolajen oluşumunu destekleyen ve arttıran cilt bakım ürünleri tercih ederek, etkili bir sonuç alınması sağlanabilir.

Omega Skin Lab’in içeriğinde OSL Collagen-HA Serum ve OSL Retinol %1 In Serum bulunan Kolajen Uyarıcı Bakım Paketini detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Omega Skin Lab’in içeriğinde OSL Four Acids Serum, OSL Collagen-HA Serum ve OSL Granactive Retinoid %1,5 In Serum bulunan Güçlü Kolajen Uyarıcı Bakım Paketini detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

×
Sale

Unavailable

Sold Out

FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI