Mandelik Asit Nedir? Cilde Faydaları Nelerdir?

Mandelik Asit Nedir? Cilde Faydaları Nelerdir?

Mandelik asidin, cilde sağladığı faydalar sayesinde son dönemde mandelik asit içeren cilt bakım ürünlerin kullanımı yaygın hale gelmeye başlamıştır. Mandelik asit, acı bademden elde edilen bir Alfa Hidroksi Asit (AHA) türüdür. Akne, sivilce, siyah nokta ve gözenek gibi cilt sorunlarına iyi gelen mandelik asit, cilt bakımında özellikle peeling amacıyla tercih edilmektedir.

Diğer Alfa Hidroksi Asit (AHA) çeşitlerinden olan glikolik ve laktik asit ile karşılaştırıldığında, daha büyük molekül boyutuna sahip olması nedeniyle daha yavaş ve daha derine nüfuz etme gücüne sahiptir. Bu da cilt üzerinde daha nazik olarak daha hassas peeling etkisi yaratmaktadır. Glikolik ve laktik asitler suda çözünmekte ve sadece cildin üst katmanlarında çalışmaktadırlar. Mandelik asit ise yağda çözünür bir yapıya sahip olduğundan daha derine nüfuz etmektedir. Mandelik asidin dengeli ve düzenli bir şekilde kullanıldığında cilt üzerinde de birçok yarar sağladığı gözlemlenmiştir.

Omega Skin Lab’in Mandelic Acid %10 +HA içeren serumunu detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Mandelik Asidin Cilt Bakımında Faydaları Nelerdir?

- Mandelik asit, hücre yenilenmesini hızlandırmakta ve ciltte peeling etkisi sağlayarak ölü derilerin atılmasını sağlamaktadır. Düzenli olarak kullanımda cilt görünümünü yenileyen bu asit ciltlerin daha canlı, pürüzsüz ve aydınlık görünmesini sağlamaktadır.

- Mandelik asit, ciltte kolajen üretimini destekleyerek ince kırışıkları azaltmakta ve cildi sıkılaştırmaktadır. Bu sayede cilt daha dolgun ve genç görünmeye başlamaktadır.

- Antibakteriyel özelliğe sahip olması sayesinde akne oluşumunun önüne geçmeye yardımcı olmaktadır.

- Yağda çözünen yapısı sayesinde cilde derinlemesine nüfuz ederek yağ ve kir dolu gözeneklerin temizlenmesini desteklemektedir.

- Mandelik asit içeren cilt bakım ürünlerini kullanmak, sebum üretimini düzenlemeye, gözenekleri temizlemeye yardımcı olmaktadır. Bu da akne karşı etki göstererek daha az sivilce oluşumuna katkı sağlamaktadır.

- Mandelik asit içeren peeling ürünlerinin cilt yüzeyindeki koyu lekeleri azalttığı görülmektedir. Güneş lekesi, sivilce lekesi ve yaşlılık lekesi gibi problemleri iyileştirmekte ve hiperpigmentasyonu azaltmaktadır.

- Mandelik asit, cildin yüzeyine bağlı cilt hücrelerini serbest bırakarak hücre dönüşümünü desteklemektedir. Cilt hasarı veya sivilce görünümünü azaltmakta, cildi aydınlatmakta, cildin daha parlak görünmesini sağlamakta ve cildi güçlendirmektedir.

Mandelik Asit Nasıl Kullanılır?

Mandelik asit kullanımı cilt tipi ve cilt problemlerine göre farklılık göstermektedir. Mandelik asit konsantrasyonunu seçerken cilt sorununa uygun olan içeriğin tercih edilmesi gerekmektedir.  Yaşlanma belirtileri, sivilce, akne, leke ve cilt tonu eşitsizliği problemleri için sıklıkla tercih edilen mandelik asit; serum, peeling veya krem şeklinde kullanılmaktadır.

Mandelik asit serumu gece cilt bakımı rutininde, cildi temizledikten sonra nemlendiriciden önce uygulanmaktadır. 2-3 damla mandelik asit içeren serum temiz ve kuru cilde dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulanır. Ürün cilt tarafından emildikten sonra, diğer cilt bakım ürünleri ve nemlendirici kullanılabilir. Uygulamadan sonra ilk bir kaç gün ciltte hafif bir karıncalanma hissedilebilir ancak bu hissiyat geçicidir.

Mandelik asit gündüz kullanılıyorsa mutlaka güneş kremi kullanarak cilt koruma altına alınmalıdır.

Mandelik Asit Nasıl Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

- Hassas, soyulmuş veya hasar görmüş ciltlerde kullanılmaması gerekmektedir.

- İlk kez mandelik asit kullanacak olan ciltlerde düşük konsantrasyona sahip ürünlerin kullanımıyla başlanmalıdır.

- Yüzde kullanımından önce küçük bir miktarı kolun iç kısmına uygulayarak ciltte yanma, batma, kaşıntı gibi reaksiyonlara yol açıp açmadığını kontrol etmek gerekmektedir.

- Ciltte herhangi bir tahriş meydana gelirse, kullanılması bırakılmalı ve uzman bir doktora danışılması gerekmektedir.

- Aşırı hassas cilt yapısına sahip kişilerde cildi mandelik aside alıştırmak için 1 hafta boyunca iki günde bir kullanılması tavsiye edilmektedir.

- Mandelik asidi, retinol gibi güçlü bir asit ile beraber kullanmamaya özen gösterilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde, ciltte hassasiyet ve tahriş durumuna neden olunabilir.

- Cildin güneşe duyarlılığını ve özellikle güneş yanığı olasılığını artırabilecek bir içeriktir. Bu ürünü kullanırken ve sonrasında düzenli güneş kremi kullanımının ihmal edilmemesi önerilmektedir.

×
Sale

Unavailable

Sold Out

FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI