Azelaik Asit Nedir? Ne İşe Yarar?

Azelaik Asit Nedir?  Ne İşe Yarar?

Azelaik asit; dikarboksilik asittir ve cildimizde bir maya tarafından salgılanmakta olup ciltte doğal olarak bulunmaktadır. Azelaik asit aynı zamanda arpa, buğday ve çavdar gibi tahıllarda da bulunmaktadır. Azelaik asit, antimikrobiyal ve antiinflamatuar gibi özelliklere sahiptir.  Diğer asitlere kıyasla daha nazik bir soyucu etkiye sahiptir bu sebeple hassas ciltlerin kullanımına daha uygun bir içeriktir.

Cilt tonunu ve dokusunu iyileştirmeye yardımcı olan azelaik asit özellikle akne ve rozasea probleminin tedavisinde sıklıkla tercih edilmektedir. Sivilce, akne ve iltihaplanlamalara sebep olan bakterileri azaltır ve ciltte meydana gelen kızarıklık, cilt tonu düzensizliği gibi problemleri tedavi etmektedir.  Bu asit sivilce ve akneye sebep olabilecek bakterileri gözeneklerden temizleyerek akne ve sivilcelerin oluşmasını engellemektedir.

Omega Skin Lab’in Azelaic Acid %10 + L-Arginine içeren azelaik asit serumunu detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Azelaik Asidin Faydaları Nedir?

Azelaik asit içerikli cilt bakım ürünlerinin cilde sağladığı faydaları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz;

- Sivilce problemlerini azaltmaya yardımcı olmaktadır. Sivilce oluşumuna neden olan bakterileri öldürmektedir. Kistik akneler için sıklıkla tercih edilmektedir.

- Antiinflamatuar etkisi ile lekelerin zamanla açılarak daha az görünür olmasına yardımcı olmaktadır.

- Hücre yenilenmesini arttırarak cilt tonunun eşitlenmesini hızlandırmaktadır.

- Ciltte oluşan kızarık görünümün giderilmesinde kullanılmaktadır. Rozasea gibi damar genişlemesi ile oluşan hastalıklarda oluşan kızarık görüntüyü tersine çevirmekte oldukça etkili bir içeriğe sahiptir.

- Peeling özelliğine sahiptir. Düzenli kullanım ile birlikte ciltte peeling etkisi göstererek pürüzsüz bir görünüm elde edilmesini sağlamaktadır.

- Gözenekleri temiz tutar ve genişlemiş gözenek görüntüsünü azaltmaktadır.

- Yaşlanma belirtilerini azaltmaktadır.

- Reaktif oksijen çeşitlerini içerdiği için ciltte bulunan lekeleri gidererek ve cilt tonunu eşitleyerek daha genç ve sağlıklı görünen bir cilt görünümü sağlamaktadır.

Azelaik Asit Nasıl Kullanılmalıdır?

Azelaik asit içerikli cilt bakım ürünleri, kişinin ihtiyacına göre jel, köpük ya da krem formu şeklinde sabah veya akşam kullanılabilir.

Azelaik asidin genel olarak önerilen kullanım şekli ise şu şekildedir;

- Cilt uygun bir temizleyici yardımıyla ılık bir su ile nazikçe temizlenir.

- Cilt hafifçe kurulanır.

- Uygulanacak problemli bölgeye az miktarda azelaik asit uygulanır.

- Ardından cildin kuruması beklenir. Asit kurumadan cilde hiçbir şey sürülmemesi gerekmektedir.

- Kuruduktan sonra nemlendirici krem ya da losyon uygulanabilir.

Kişinin cilt tipine ve alanında uzman hekim önerisine göre bu rutin haftada 1-2 kere yapılmalıdır.

Azelaik Asit Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

Azelaik asitler genellikle çok az yan etkiye sahiptir, ancak çok hassas cilde sahip bazı ciltlerde nadir de olsa batma, tahriş, kuruluk, soyulma ve kızarıklığa neden olabilir.

Azelaik asit kullanımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise cildi güneşten mümkün olduğunca korumaktır. Azelaik asit kullanılan dönemlerde mevsim fark etmeksizin yaz-kış mutlaka güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır.

Azelaik Asidin Kullanım Tavsiyeleri

- Azelaik asitler retinoidlerle birlikte kullanılabilen içeriğe sahiptirler. Azelaik asidi retinoidlerle birlikte kullanmak ciltte yan etki yaratmamakla birlikte retinoidlerin etkinliğini arttırmaktadır.

- Hassas cilde sahip kişilerin cilt bakım rutinine dahil etmesi gereken bir içeriktir. Hassas ciltte çoğu zaman inflamasyon oluşmaktadır ve bununla birlikte kaşıntı, kızarıklık ve tahriş meydana gelmektedir. Azelaik asit antiinflamatuar özelliğe sahip olduğu için ciltte oluşan inflamasyonu engellemektedir.

- Ayrıca retinoid ve aha-bha gibi asit içeriklerini kullanamayan hassas cilde sahip olan kişiler için çok güzel bir alternatiftir. Genellikle çok hassas ciltlerde bile problem yaratmamaktadır.

- İlk kullanımda küçük bir alanda denedikten sonra cilde uygulamak daha güvenli bir seçenektir.

- Rozasea problemine sahip kişilerde azelaik asidin düzenli kullanımı, ciltte bulunan damarlı görünümü ve kızarıklıkları kontrol altında tutulmasına yardımcı olacaktır.

- Azelaik asitlerin ilk defa kullanımında kaşıntı hissi normaldir. Cilt azelaik aside alıştıkça bu kaşıntı hissi de zamanla ortadan kaybolacaktır.

×
Sale

Unavailable

Sold Out

Sadece Üyelere Özel!
Sepette OSL10 Kodu ile %10 İndirim Fırsatı!
FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI
Sadece Üyelere Özel!
Sepette OSL10 Kodu ile %10 İndirim Fırsatı!