Leke Mezoterapisi Nedir?

Leke Mezoterapisi Nedir?

Deri üzerinde koyu renk değişimlerinin oluşması cilt lekesi olarak adlandırılmaktadır. Ciltte oluşan koyu renk değişiklikleri, lekeler doğuştan olabileceği gibi, sonradan da zamanla çeşitli sebeplerle meydana gelebilmektedir. Güneş ışınlarının cilt üzerinde olumsuz etkisi, hamilelik, yaşın ilerlemesi, sivilce izleri gibi nedenler de ciltte lekelenmelere sebep olan faktörler arasında yer almaktadır.

Leke mezoterapisi, ciltte meydana gelen lekelere yönelik gerçekleştirilen oldukça etkili, güvenli ve başarılı bir yöntemdir ve bu tedavi yöntemi, lekenin ortaya çıkma sebebinin değerlendirilmesi ve ardından teşhisinin doğru yapılmasıyla mümkündür. Leke mezoterapisi ile cildin ihtiyacı olan, fakat ciltte eksik olup, cildin karşılamakta güçlük çektiği içerikler küçük iğneler yardımıyla lekenin olduğu bölgelere uygulanmaktadır. Böylelikle, cildin ihtiyaç duyduğu eksik maddeler takviye edilmiş olmaktadır.  Leke mezoterapisi tedavisi direkt olarak lekenin üzerine uygulandığı için hızlı sonuç elde edilmektedir.

Leke Mezoterapisi Tedavisinde Hangi Maddeler Uygulanır?

Ciltte leke oluşumuna sebep olan faktörler;  ciltte aşırı yağlanma olmasına bağlı olarak gelişen sivilceler ve sonrasında oluşan cilt lekeleri, korunmadan güneşlenme sonucu leke oluşumları, yaşlanma ile birlikte ciltte oluşan lekeler, cildin ihtiyaç duyduğu maddeleri yeterince karşılayamaması ve ciltte hasar oluşması sonucunda oluşan lekelerdir. Leke mezoterapisi tedavisinde kullanılacak olan maddelerin içerikleri kişiden kişiye değişkenlik göstermekle birlikte lekenin türüne göre farklılaşmaktadır.

Leke mezoterapisi tedavisinde uygulanan maddeleri şu şekilde sıralayabiliriz;

- Hyalüronik asit

- C Vitamini

- Arbutin

- Retinoik asit

- Traneksamik asit

- Glutatyon

- Doku yapılandırıcılar ve antioksidan içerikler

- Multi vitamin kokteylleri

Leke Mezoterapisi Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Leke mezoterapisi, hasar görmüş ve lekeli olan cilt bölgesine direkt olarak, az ve sık dozlarla cildin ihtiyaç duyduğu maddelerin enjekte edilmesi yöntemiyle gerçekleşmektedir.

Leke mezoterapisi tedavisi sırasında, ciltte koyu renklerde ve lekeli oluşumların gözlemlendiği bölgelere, lekenin koyu renginin açılması ve ciltteki hasarın iyileştirilmesi amacıyla bazı faydalı maddeler uygulanmaktadır.

Leke mezoterapisi tedavisi, cildin ihtiyaç duyduğu maddelerin cilt altına 4-6 mm derinlikte direkt olarak enjekte edilmesiyle gerçekleştirilmektedir. Bu işleme ek olarak, leke tedavisi devam ürünlerinin de uygulanması ile sağlanan faydaların arttırılması amaçlanmaktadır.

Leke Mezoterapisi Ne Sıklıkla Yapılmalıdır?

Leke mezoterapisi tedavisi, haftada ya da iki haftada bir sıklıkla uygulanabilmekle birlikte toplamda 4-6 seans gerçekleştirilerek, leke sorunlarını kalıcı bir şekilde tedavi edilmesine olanak sağlamaktadır. Leke mezoterapisi tedavisi, başka çeşit tedavi yöntemleriyle kombine edilerek uygulandığı takdirde, seans sayısında ve uygulama aralıklarında değişkenlik gösterebilmektedir.

 

Leke Mezoterapisinin Yan Etkileri Nedir?

Leke mezoterapisi tedavisi uygulaması sonrasında, mikro boyutta ince iğnelerin kullanımına bağlı olarak ciltte hafif kızarıklık ve morluk oluşması muhtemeldir. Ancak bu etkinin geçici olduğu ve gün içerisinde etkisinin kalmayacağı bilinmektedir.

Leke Mezoterapisi Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Leke mezoterapisinden sonra alınacak tüm önlemler, tedavinin kalıcılığını arttırılmasına yardımcı olmaktadır. Leke tedavisinden önce de bazı önlemler almak gerekmektedir, bu önlemler sayesinde lekeler büyümemekte veya koyulaşmamaktadır.

Güneş lekelerinin tedaviden sonraki ilk 2 yıl tekrarlama riski daha yüksektir bu nedenle leke mezoterapisi tedavisinden sonra iki yıl boyunca oldukça dikkat edilmesi gereken noktalar güneş koruyucu krem kullanımı ve güneşe çıkarken mutlaka şapka gibi koruyucu giysilerin kullanımı önerilmektedir. Aksi takdirde mevcut lekeler daha kalıcı bir hale gelebilmektedir. Ayrıca güneşten yalnızca yaz aylarında değil UV ışınlarının yoğun olduğu kış aylarında da korunma sağlanması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki güneş kremleri etkinliklerini 3-4 saat sürdürmektedir. Su, nem ve ter gibi faktörler güneş kremiyle temas ettiğinde güneş korucu kremin etkinliği azalmaktadır. Bu sebeple güneş koruyucu kremin belli aralıklarla yenilenmesi gerekmektedir.

×
Sale

Unavailable

Sold Out

7-21 Eylül'e Özel!
İkinci ürüne net %50 İndirim Fırsatı!
FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI
Sadece Üyelere Özel!
Sepette OSL10 Kodu ile %10 İndirim Fırsatı!