Hamilelikte Çatlaklar Nasıl Önlenmektedir?

Hamilelikte Çatlaklar Nasıl Önlenmektedir?

Hamilelik döneminin endişeli kısımlarından biri, hamilelik çatlaklarının oluşmasıdır. Bu dönemde alınan önlemler sayesinde karın bölgesinin genişlemesiyle beliren ince çatlakları en aza indirmek mümkündür. Hamilelik çatlak kremleri, çatlak kremlerinin içeriklerini ve bu çatlak kremlerinin işe yarayıp yaramadığı en çok araştırılan konuların başında gelmektedir.

Hamilelikte Çatlaklar Neden Oluşur?

Hamilelikte karın çatlağı nedenlerinin başında kilo alımı, hormonsal değişimler ve vücudun hızlı bir şekilde değişimi gelmektedir.  Hamilelikte çatlak, cildin gerilmesinden kaynaklanmaktadır. Özellikle hamileliğin bitmesine son 3 ay kala gerilen karın derisinde beyaz çizgiler ile çatlaklar iyice belirginleşmektedir.

Zamanla büyüyen karnın, hormonların etkisiyle nemsiz kalarak çatlak oluşumuna zemin hazırlamaktadır. Gerilen ciltte oluşan çatlaklar, bebeğin büyümesi ile daha da belirgin bir hale gelmektedir. Cildin elastikiyetini sağlayan liflerin incelmesi nedeniyle hamilelik zamanı karın, kol, bel, bacak ve göğüs bölgelerinde de nadir de olsa çatlaklar meydana gelebilmektedir.

En çok merak edilen konuların başında hamilelikte kaçıncı haftada karın çatlağı olur ve hamilelik çatlakları ne zaman oluşur şeklindedir. Hamilelik çatlaklarının zamanı kişiden kişiye, alınan kiloya ve genetiğe bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Bazı hamile kadınlarda hamileliğin ilk üç ayında çatlaklar görülmeye başlansa da, bazılarında ise çatlaklar son aylarda da oluşmaya başlamaktadır. Hatta nadir de olsa doğum sonrası vücudunda çatlak oluşan kadınlar da bulunmaktadır. Yani hamilelik döneminde kullanılan çatlak kremlerinin doğum sonrası da devam ettirilmesi oldukça önem taşımaktadır.

Hamilelik Çatlakları Nasıl Önlenir?

- Hamilelik döneminde oluşan çatlaklar önlenebilir çatlaklar arasında yer almaktadır. Çatlak oluşumunu engellemek için hamilelikte çatlak belirtileri ortaya çıkmadan önce, hamilelik döneminin en başından itibaren karın bölgesinin yoğun nem veren çatlak önleyici kremler aracılığıyla yoğun bir şekilde nemlendirilmesi tavsiye edilmektedir. Göğüs, karın ve bel çevresine de her gün nemlendirici sürerek çatlak oluşumunun önüne geçilip engellenmesi mümkündür.

- Sadece çatlak önleyici kremleri kullanmak ne yazık ki yeterli olmamaktadır. Buna ek olarak hamilelikte bol bol su tüketilmesi, sağlıklı beslenilmesi ve egzersiz yapılması da çatlak oluşumunu engelleyen faktörlerin arasında yer almaktadır.

- Hamilelik döneminde çok fazla kilo almak karın çatlağına sebep olan nedenlerinden biridir. Kontrollü kilo alımıyla çatlak oluşumunu en aza indirmek mümkündür.

- Hamilelik dönemi boyunca dengeli ve sağlıklı beslenmek cilt sağlığı için oldukça önem taşımaktadır. Aşırı kilo almak ve fast food tüketmek çatlak sebeplerinden biri olarak bilinmektedir.

- Hamileliğin rahat geçmesi ve olabildiğince az çatlak oluşması için bol bol su tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Oluşacak çatlakları minimuma indirmek için günde en az 2 litre su içilmesi önerilmektedir.

- Karın derisinin esnemesi ve çatlak oluşumunun önüne geçmek için hamilelik pilatesi veya hamilelik yogası yapılması verilen tavsiyeler arasında yer almaktadır.

- Çatlak oluşumunu engellemek ve karın derisini nemlendirmek için kan dolaşımının hızlandırılması amacıyla hamilelik masajı yapılması ve hafif tempolu yürüyüş yapılması gerekmektedir.

Hamilelikte Oluşan Çatlaklar Kalıcı Mıdır?

Hamilelik çatlağı geçer mi sorusu bütün hamile kadınların en çok araştırdığı konuların başında gelmektedir.  Hamilelikte çatlaklar çoğunlukla kalıcı olma eğilimi gösterebilmektedir. Hamilelikte çatlak belirtileri başlamadan önlem alınırsa çatlaklar daha az kalıcı olabilmektedir.

Karın bölgesinin gerilmesi ile birlikte karında kaşıntı ve dökülme meydana gelebilmektedir. İlk etapta pembe, mor renklerde görülmeye başlanan çatlaklar zaman içinde beyaz renge döner ve kalıcı hale gelmektedir. Beyaz çatlaklara erken dönemde bakım kremi ve çatlak kremi uygulanması görünürlüğünü en aza indirmeye yardımcı olmaktadır. Çatlakların kesin tedavisi olmamakla birlikte çatlak için lazer ve çatlak için vücut bakımları olumlu sonuçlar verebilmektedir.

Hamilelikte çatlak oluşmadan çatlak belirtileri çıkar çıkmaz vücudunu zengin bir şekilde nemlendirmek amacıyla cildi nemlendirerek besleyen, hafif yapılı formülüyle yapışkan bir his bırakmayan nemlendirici bakım kremleri uygulamak oldukça fayda sağlamaktadır.

 Omega Skin Lab’in Squalene + Ceramide + Hyaluronic Acid + Olive Oil + Vitamin-E + Panthenol + Shea Butter içeren Hydrosoft Lotion Nemlendirici Yüz ve Vücut Losyonu ve LIPOSOFT Kuru, Hassas, Normal Ciltler İçin Yoğun Nemlendiricisi tüm cilt tipleri için uygun olan bir nemlendirici kremdir. Cildi gün boyu nemlendirme özelliği sayesinde cildin ihtiyacı olan nemi karşılamaktadır. Cilt tarafından hızlıca emilen hafif dokusu, yumuşak ve nemlenmiş bir cilt görünümü sağlamaktadır, bu ürünü detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

×
Sale

Unavailable

Sold Out

FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI