Hassas ve Kızarık Cilt Bakımı

Hassas ve Kızarık Cilt Bakımı

Hassas cilt diğer ciltlere göre yapılan bakımlara ve kullanılan kimyasal ürünlere daha çok duyarlı olan ve tahriş olmaya meyilli bir cilt tipidir. Bu yüzden hassas ciltlerde normal ciltlere nazaran daha çok kızarıklık, pullanma gibi belirtiler görülür. Hassas ciltlerde kan damarları cilde daha yakın bir konumdadır. Bu durum genetiktir. Dış etkenlerden kaynaklı bu kan damarları genişleyebilir. Bir tahriş unsuru ciltle temas ettiğinde hızlıca temas edilen noktaya kan hücum eder ve cilt anında kızarmaya başlar. Bu yüzden hassas ve kızarık cilt bakımı yaparken tercih edilen ürünler büyük bir titizlikle seçilmelidir. Hassas ve kızarık cilt bakımında tahriş edici kimyasal ürünlerden uzak durulmalıdır. Cildi soyan, kuru bırakan ürünler kullanılmamalıdır. Düzenli bir şekilde güneş koruyucu kullanılmalıdır. Güneş ışınları hassas ciltlerin kan damarlarının genişlemesine neden olur ve kızarıklıklar meydana gelir. Parfümsüz hassas ve kızarık ciltler için önerilen nemlendiriciler ile gün boyu nemlendirilmelidir.

Kızarık Ciltler İçin Nemlendirici

Su bazlı nemlendiriciler kızarık ciltler için güzel bir seçim olacaktır. Tüm gün nemlendirici etkisi olmalı ve hafif bir içeriğe sahip olmalıdır. Çünkü cilt zaten hassastır ve en ufak bir kimyasal içerikten etkinlenmeye hazırdır. Tahrişi azaltıcı etkili, tüm gün nemlendiren, kuru cildi korumayı hedefleyen OSL Hydrosoft Lotion da kızarık ciltler için geliştirilen bir nemlendiricidir. İçeriğinde bulunan bitki seramitleri cildin nemini korur ve e vitamini de tahrişi azaltır. Aynı zamanda shea yağı ve zeytin yağı ile güçlendirilen formül cildi korur, yeniler ve yatıştırmayı destekler. Hassas ciltlerin en çok kızarıklığa maruz kaldığı kış mevsiminde, soğuk havalarda kullanım için de oldukça idealdir.

Kızarık Ciltler İçin Krem

Hassas ciltlerde cildin dış bariyeri savunmasız olur. Böylece cildin belli bölgelerinde kızarıklıklar meydana gelir. Dış bariyerini korumak için kremler kullanabilirsiniz. Aynı zamanda nemlendirici etkili de olmalıdır. OSL Lipids Repair Cream kızarık ciltlerin ihtiyaçları izin geliştirilmiştir. Cilt tonu eşitliğine de katkı sağlayan Lidips Repair Cream, anti-aging de bir etkiye sahiptir. Hem kızarıklıkların önüne geçip hem de cildinize anti-aging bir bakım sağlayabilirsiniz.

Hassas Kızarık Cilt Güneş Kremi

Hassas kızarık ciltler diğer tüm ciltlerin de etkilendiği gibi güneşten fazlasıyla etkilenirler. Güneşin zararlı ışınları olan UVA ve UVB cilt bariyerini koruma sağlanmazsa zedeler. Halihazırda hassas ve kızarık olan ciltte güneşten kaynaklı kuruluklar görülmeye başlar. Cildin hassasiyeti iyice artmış olup tahriş olmaya başlar. Cilt tipiniz ve cilt probleminiz ne olursa olsun mutlaka bir güneş kremi kullanmalısınız. Hassas kızarık ciltler de bu konuya hassasiyetle yaklaşmalıdır. OSL Ultrafluid Sensitive SPF50 kuru, hassas ve alerjik ciltler için üretilmiştir. İçeriğinde yulaf özleri bulunmaktadır. Yulaf özleri cildi nemlendirici bir etkiye sahiptir. SPF50 özelliği ile de güneşin zararlı ışınlarından tam koruma sağlayan Ultrafluid Sensitive güneş kremi aynı zamanda cildi pürüzsüzleştirir.

Kuru Kızarık Cilt

Kuru ciltlerde cilt yeterli miktarda sebum üretemez. Bu yüzden kuruluk yaşarlar. Sebum oranı en düşük olan kuru cilt fazla sıcak veya fazla soğuğa maruz kaldıklarında savunmasız kalırlar. Cilt savunmasız kaldığında kızarıklık, gergin bir görüntü gibi reaksiyonlar verir. Kuru kızarık cilt için etkili bir bakım rutini oluşturarak dış etkenlere karşı koruma sağlanmalıdır. Genetik sebeplerden kaynaklı kuru bir cilde sahipseniz de yine aynı şekilde kuru kızarık ciltlere uygun bakım ürünleri ile cildinize uygun bir rutini takip edebilirsiniz. Kuru cilt bakımı ürünlerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Sivilceli Kızarık Cilt

Sivilce ciltte iz bırakan bir cilt problemidir. Eğer sivilceli bir cilde sahipseniz sivilcelerinizi sıkma hatasına düşüyorsanız cildinizde kızarıklıklar da yaşayabilirsiniz. Sivilceleri patlatan, sivilceleri sıkan kişilerde kızarıklıklar daha çok görülür. Sivilceler bir süre sonra kaybolsa da çıktıkları yerde izler meydana gelir. Sivilceli bir cilde sahipseniz sivilcelerinizle oynamamalı sivilcelerinizi yok etmeye yardımcı ürünler kullanarak kızarıklık oluşmasına ve yeni çıkacak sivilceleri engellemeye yardımcı olabilirsiniz.

Yağlı Kızarık Cilt

Cilt tipinizi tanımanız çok önemlidir. Cildiniz hem yağlı hem de kızarık ve hassas bir cilt ise yanlış ürünler kullanıyor olabilirsiniz. Yağlı ciltlerde bakım ürünleri tercih ederken cildi sert kimyasallar içeren ürünler ile daha çok zedeliyor olabilirsiniz. Cilt bu esnada kendini savunmasız hisseder ve daha çok yağ üretmeye başlar. Yağlı ciltli kişilerin en çok hataya düştüğü durumlardan birisi de nemlendirici kullanmamaktır. Nemlendiricinin daha çok yağlandırdığına dair yanlış bir bilgi vardır. Aksine yağlı ciltler de neme ihtiyaç duyarlar. Bu yüzden yağsız nemlendiriciler ile cilt her gün nemlendirilmelidir. Güneş ışınları da yağa sebebiyet veren dış etkenlerden bir tanesidir. Bu yüzden mutlaka her mevsim güneş kremi kullanılmalıdır. Güneş kremi kullanmamak, cildi nemlendirmemek, sert kimyasallar ile cildi savunmasız bırakmak gibi nedenler de yağlı ciltlerde kızarıklık meydana getirir. Yağlı kızarık ciltler, bu adımlar uygulanmadığında dış etkenlerin etkisine açık bir hale gelir ve su kaybeden cilt hassaslaşır. Yağlı ciltler için Omega Skin Lab’in geliştirdiği cilt bakım rutinleri ile cildinize nazikçe bakım yapabilir, kızarıklık gibi hassasiyetlerin önüne geçebilirsiniz. Ürünleri incelemek ve satın alabilmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Gözenekli Ve Kızarık Cilt

Gözenekli bir cilde sahipseniz kullandığınız temizleme jeli, nemlendirici gibi bakım ürünleri gözeneklerinizi tıkamamalıdır. Cildi yatıştırıcı ve gözeneklerin temizlenmesine yardımcı olan bileşenler içermelidir. Aynı zamanda yeni gözenek oluşumuna da izin vermemelidir. Eğer gözenekleriniz iyice temizlenmezse ve daha çok dolmaya başlarsa ciltte kızarıklık gibi sorunlar meydana gelebilir. Gözenekli ve kızarık cilt bakımı yaparken cildinizin ihtiyacı olan içerikteki ürünleri tercih etmenizi tavsiye ederiz.

×
Sale

Unavailable

Sold Out

FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI