Cilt Lekelerine Etkili Çözüm : Retinoid

Cilt Lekelerine Etkili Çözüm : Retinoid

Cilt lekeleri denilince akla ilk gelen etkili çözüm olan retinoid, sadece lekeler üzerinde değil yaşlanma, akne gibi birçok cilt problemine etkisi vardır. Retinoid içerikli cilt bakım ürünleri kullanarak retinoidi cildimiz için kullanabiliriz. Aynı zamanda reçeli olarak satılan içeriğinde retinoid içeren ürünler de vardır. Bu tarz ürünleri kullanabilmeniz için bir dermatoloğa başvurmanız gerekmektedir. Retinoid sadece tedavi edici ilaç ve cilt bakım ürünlerinde değil bazı yağ kaynaklarında da bulunur. Beslenme yoluyla da retinoidden cildimiz faydalanabilmektedir. Retinoidler ciltte güzel bir etkiye sahiptir. Daha az akne, cilt tonunu eşitleme gibi hücre döngüsünü artırıcı etkileri vardır. Daha sıkı bir cilt ve kırışıklığı azaltmak için de kolajen yıkımını azaltıcı ve kolajen miktarını artırıcı etkisi vardır. Özellikle kadınlarda belli bir yaştan sonra kolajen miktarı azalmaktadır. Retinoidler cildimizi nemlendirme açısında da oldukça faydalı bir kaynaktır. Daha nemli ve daha güçlü bir cilde sahip olmamıza yardımcı olurlar.

Retinoid Nedir?

Retinoid aslında A vitaminidir. A vitaminini de retinoid de denilmektedir. Cilt bakım ürünlerinde ve cilt tedavi edici ilaçlarda retinoid, Retin-A, retinoik asit olarak daha çok karşımıza çıkmaktadır. A vitamini, hayvansal ve bitkisel pek çok besinde bulunur. A vitamini içeren örnek verebileceğimiz bitkisel ve hayvansal besinler ise şunlardır:

-Karaciğer

-Balık yağları

-Süt, peynir, yumurta

-Kavun, mango

-Domates, havuç, yeşil ve kırmızı biber gibi renkli sebzeler

-Ispanak, brokoli, yeşil yapraklı sebzeler

A vitamini cilt bakımında da özellikle akne tedavisinde kullanılmıştır. Cilt dokusunun sağlığını koruduğu, ciltte kuruluğu önlediği de görülmüştür. Zamanla uzmanlar yaşlanma konusunda da etkisi olduğunu gözlemlemiştir.

Leke probleminiz varsa OSL Granactive Retinoid Serum ile lekelerinizde gözle görünür bir azalma yaşayacaksınız. Yeni nesil retinoid içeren Granactive Serum, retinoldeki gibi bir irritasyona sebep olmaz. En hassas ciltlerin kullanımına bile uygundur.

Retinol ve Retinoidin Farkları Nelerdir?

Retinol ve retinoid temelde aynı noktadadır. Retinol ve retinoid de hücre yenilenmesini destekler. Retinol ve retinoidin kullanım amacı da aynıdır. Retinol ve retinoid de cilt yapısını düzenler, kırışık görünümünü azaltmaya yardımcı olur, cilde ışıltı katar, gözenek görünümünü azaltır ve cilt tonunu eşitleme gibi birçok ortak noktası vardır. Retinol ve retinoid arasında fark ne derseniz retinoid daha genel bir terimdir. Retinol, retinoidin bir alt başlığıdır. Retinol genellikle serum ve kremlerin içeriğinde bulunur. Retinoid ise reçete ile satılan bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. Aralarında fark olarak gösterebileceğimiz nokta ise retinollerin ciltteki etkileri daha uzun bir sürede ortaya çıkmaktadır. Fakat retinoid ise daha hızlı sonuç vermektedir. Aynı zamanda retinoidler fazla hassas bir cilde sahipseniz ters bir tepki yaratabilmektedir. Cilt problemlerine yönelik Omega Skin Lab tarafından geliştirilen serumları incelemek ve cilt bakım rutininize dahil etmek için buraya tıklayabilirsiniz. Uzman dermatologlar tarafından geliştirilen Omega Skin Lab bakım serumları ile cilt problemlerinizi minimum düzeye indirebilirsiniz.

Retinol ve Retinoidin Zararları Var Mıdır?

Sürekli retinoid kullanmak cildinizde kuruluk, tahriş, kızarıklık gibi yan etkiler yaratabilir. Retinoidler hücre yenilenmesini hızlandırıcı bir etkiye sahiptir. Cildiniz bu yenilenmeye alışırken farklı reaksiyonlar gösterebilmektedir. Her cilt tipine retinol ve retinoidler önerilse bile cildimizin retinol ve retinoidi kabul etmesi kişiden kişiye değişmektedir. Retinol ve retinoid kullanırken de başlangıçta yoğunluğu daha az ürünler tercih edilmesi tavsiye edilmektedir. 2 haftalık bir sürede cildinizin vereceği reaksiyonlara göre retinol ve retinoidin yoğunluğunu artırabilirsiniz. Retinoidin olumsuz etkilerini azaltmak için nemlendiriciler ile birlikte kullanabilirsiniz. Kızarıklık ve döküntüleri minimum düzeye indirmenize yardımcı olabilir. Eğer cildiniz çok hassas ise formu yağ veya krem olan retinol ürünleri kullanmanız da tavsiye edilmektedir. Aynı zamanda cildiniz güneşe karşı da daha fazla hassaslaşmaya başlamaktadır. Bu yüzden de retinol ve retinoidleri gece bakımında kullanılması tavsiye edilmektedir.

Retinol Ve Güneş Kremi Birlikte Mi Kullanılmalı?

Daha önce hiç retinol ve retinoid kullanılmamışsa cilt ilk zamanlarda reaksiyonlar gösterebilmektedir. Cildin retinol ve retinoidlere alışma süreci vardır. Bu alışma sürecinde de dış etkenlere karşı cildimiz hassaslaşır. Özellikle de güneş ışınlarına karşı ekstra bir hassasiyet geliştirilmesine neden olur. Halihazırda güneş ışınları koruma sağlanmazsa cildimizde olumsuz birçok duruma sebebiyet vermektedir. Retinol ve retinoid gibi hassaslaşmasını tetikleyici ürünler de kullanınca bu olumsuz durumlar daha da artabilir. Retinol ve retinoid kullanıldığı süre boyunca güneş kremi kullanmak önemlidir. Güneş ışınlarının etkisinden tamamen uzakta kullanmanız yani gece rutininize eklemeniz uzmanlar tarafından da söylenmektedir. Omega Skin Lab’in yoğun koruyucu güneş kremleri ile cildinize tam koruma sağlayabilirsiniz. Lekeli bir cilde sahipseniz OSL Ultrafluid Pigment + SPF50, hem cildinizi güneşin zararlı ışınlarından korunmaya hem de lekelerinizi hafifletmeye yardımcı olmaktadır. Cilde aydınlık bir görünüm sağlar ve cilt tonunu eşitler. UVA, UVB’ye karşı da yüksek koruma sağlamaktadır. Diğer cilt tipleri için geliştirilen güneş kremlerini detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

×
Sale

Unavailable

Sold Out

FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI