Kuru Ciltler İçin Yaz Bakımı

Kuru Ciltler İçin Yaz Bakımı

Kuru ciltler diğer ciltlere göre daha hızlı nemini kaybeder ve ciltte pul pul dökülmeler, sıklıkla gerginlikler yaşanmaktadır. Genetik sebepler haricinde de kuru cilt oluşumuna neden olan durumlar söz konusudur. Su tüketmemek, cildi nemlendirmemek, şiddetli hava değişimleri vb. durumlar cildi kurutan diğer sebeplerdendir. Kuru ciltlerin genel bakım rutininde cildi kurutmadan temizleyecek temizleme jeli, nemlendirecek cilt tipine uygun bir nemlendirici, nemi cilde hapsetmeye yardımcı olacak serumlar, arındırmaya yardım edecek tonikler kullanılmalıdır. Tüm cilt tiplerinin olmazsa olmazı olan güneş kremi de mutlaka olmalıdır. Kuru ciltler için yaz bakımında da yine cilt tipine uygun olan ürünleri kullanabilirsiniz. Güneş cildi daha da kurutacağı için güneş kremi kullanımı yaz mevsiminde daha hassas bir konu haline gelir. Aynı zamanda bunaltıcı havalarda cilt fazlasıyla su kaybeder yani nemini kaybeder. Kuru olan cilt daha da gergin bir hale gelir ve rahatsızlıklar oluşur. Kuru ciltler için yaz bakımında normale göre daha dikkatli olunmalıdır. Kuru ciltler için yaz bakımınızı Omega Skin Lab ile kolayca yapabilirsiniz. Kuru ciltler için geliştirilen, cildi nemlendiren, pul pul dökülmeyi önleyici, gerginliği hafifleten Omega Skin Lab’in uzman dermatologları ile birlikte geliştirdiği kuru ciltler için bakım ürünlerini buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz ve satın alabilirsiniz.

Kuru Ciltler İçin Güneş Kremi

Güneş ışınlarına maruz kalmak cildi birçok anlamda yıpratmaktadır. Kuru ciltler de güneş ışınlarından fazlasıyla etkilenmektedir. Güneş ışınları cildi kurutmaktadır. Kuru cilt halihazırda kuruyken güneşin zararlı ışınları ile daha çok zarar görmeye başlar. Bununla birlikte tahriş, dökülme, gerginlik gibi reaksiyonlar ortaya çıkabilir. Kuru ciltler için güneş kremi mutlaka bakım rutininde olması gereken bir üründür. Cildinizi hem güneşin zararlı ışınları olan UVA ve UVB’den tam koruma sağlayacak hem de cildinizi nemlendirip yatıştırmaya yardımcı olacak OSL Ultrafluid + Sensitive SPF50, kuru ciltler için özel olarak geliştirildi. İçeriğindeki yulaf ekstresi sayesinde cildiniz yatışır. Cilde hızlıca emilir ve kolayca dağılır.

Kuru Ciltler İçin Nemlendirici

Kuru ciltler için cilt bakımında en önemli adım nemlendiricidir. Cildin 7/24 nemli kalmasına yardımcı olacak, kuruluktan kaynaklı oluşan gerginliği hafifletip, pul pul dökülmeleri azaltıp pürüzsüz bir görüntü yaratmaya yardımcı olan nemlendiriciler tercih etmelisiniz. Hyalüronik asit nemlendirme özelliği çok yüksek bir asittir. OSL Hydrosoft Lotion, içeriğinde hyalüronik asit barındıran, E vitamini içeren su bazlı bir nemlendiricidir. Kuru ciltler için özel geliştirilen bu nemlendirici losyon hızlıca cilde emilir ve suyu ciltte tutma özelliğine sahiptir. Bu sayede cilt gün boyu nemli kalmaktadır. Ayrıca içeriğinde bulunan bir diğer yağ olan shea ve zeytin yağı ile cilt yenilenir ve yatışır. Yüz haricinde tüm vücut kullanımı da ayrıca uygundur.

Cildinizde kuruluk ile birlikte pul pul döküntüler ve kaşıntılar yaşıyor iseniz OSL SedEX nemlendirici krem cilt hücreleri yenilenir pul pul dökülmeden kaynaklı görüntüyü azaltıp, kızarıklıkları hafifletmeye yardımcı olur.

Sadece yüzünüzde değil el ve dekolte bölgenizde yaşanılan hassaslıklar için geliştirilen bir diğer krem olan OSL HND Cream’i gece bakımınızda kullanablirsiniz.

Kuru Ciltler İçin Fondöten Nasıl Seçilir?

Kuru ciltler için geliştirilen makyaj malzemeleri de vardır. Özellikle cilt makyajında kullanılan fondöten de cilt tipinize uygun olmalıdır. Her fondöten her cilde uyum sağlayamaz. Kuru ciltler için özel geliştirilen fondöten tercihinde bulunmalısınız. Özellikle tercih yaparken su bazlı, nemlendirici etkili, yağ içermeyen fondötenleri tercih etmelisiniz. Cilt tipinize uygun olmayan bir fondöten cildinizde olumsuz reaksiyonlar gösterebilir. Kuru olan cildiniz daha da kuruyabilir, irite olabilir. Yer yer kızarıklıklar oluşup, tahriş de olabilir. Bu gibi olumsuzlukları yaşamamak için fondöten tercih ederken de titiz davranmanız tavsiye edilmektedir. Fondöten ile cilt kusurlarını kamufle etmeye çalışırken yanlış bir tercihte bulunmanız, pul pul görüntüyü daha belirgin hale getirebilir ve kuru cildinizi daha da kuru gösterebilir. Kuru ciltler fondöten seçerken daha likit formdaki ürünleri tercih etmesi önerilir. Çünkü cilt kuru olduğu için diğer formdaki fondötenleri ciltte dağıtmak zor olabilir. Likit formdaki fondötenler kuru ciltte daha kolay dağılmaktadır. Islak bitişli fondötenler de kuru ciltleri daha parlak ve ışıltılı göstermektedir.

Kuru Ciltler İçin Dudak Yağı

Kuru ciltlerin en çok kuruyan bir bölgeleri de dudaklardır. Genetik sebepler haricinde de dış etkenlerden kaynaklı dudaklar kuruyabilir. Doğal yağlar ile dudak kuruluğunun önüne geçilebilir. Hindistan cevizi yağı dudak kuruluğuna ve dudak iltihaplarına iyi gelen başlıca yağlardan bir tanesidir. Aynı zamanda shea yağı, jojoba yağı, zeytin yağı, gül yağı, kayısı yağı, üzüm çekirdeği yağı ve badem yağı da kuru ciltlerin dudak için tercih edebileceğiniz diğer yağlardır. Doğal yağların besleyici ve onarıcı gücü ile kurumuş dudaklarınız eski sağlıklı görüntüsüne kavuşabilirler. Kuruluktan kaynaklı oluşan tahrişi, yaraları da tedavi etmeye yardımcı olurlar. Dudaklarınızın gün boyu nemli kalmasını da sağlarlar.

×
Sale

Unavailable

Sold Out

FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI