Cilt Bakımında Yapılan En Sık Hatalar

Cilt Bakımında Yapılan En Sık Hatalar

Cilt bakımı yapan kişiler tarafından uygulanan bakımdan en yüksek seviyede verim alınması beklenmektedir. Özenle uygulanan cilt bakım rutinlerinden tam verim alınamıyor ya da hiç beklenmeyen cilt problemleriyle karşılaşılıyorsa cilt bakımında bazı adımların unutulması, yanlış yapılması ya da bazı konularda eksik bilgi sahibi olunmasından dolayı gözden kaçırılma olasılığı bulunmaktadır.  

Cilt bakımında yanlış uygulamaların yapılmasıyla birlikte cilde uzun vadede ciddi anlamda zarar verilmesi olasılığı bulunmaktadır. Bu noktada cilt bakımı ile ilgili doğru bilgileri edinmek ve yanlış uygulamalardan kaçınmak büyük ölçüde önem taşımaktadır.

Cilt bakımında en sık yapılan hataları ve bu konularda dikkat edilmesi gereken noktaların doğru bir şekilde tespit edildikten sonra önlem alınması gerekmektedir.

 

1- Yüzü Çok Sık Yıkamak

 

Sivilceleri önlemek amacıyla yüzü sık yıkamak gerektiği bilgisi doğru olmamakla birlikte sık sık yüzün yıkanması, cildi kurutmakta ve cildin koruyucu bariyerinin zarar görmesine sebep olmaktadır. Dolayısıyla bu durum da, cildin tahriş olmasına sebep olan durumların arasında yer almaktadır. Cildin sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez yıkanması tavsiye edilmektedir.

 

2- Yüzü Sabunla Yıkamak

 

Birçok insan yüzünü sabunla yıkama hatası yapmaktadır. Vücudu temizlemeye yönelik üretilen sabunlar, yüzün pH seviyesine uygun değildir.

 

3- Yanlış Temizleyici Kullanmak

 

Yüzün, cilt tipine uygun temizleyici ile temizlenmesi ve yıkama jeli olarak cildi kurutmayan, nazik bir ürün tercih edilmesi gerekmektedir.

 

4- Çok Sık Peeling Yapmak

 

Çok sık peeling yapılması, cildin üst bariyerinde yıpranmaya sebebiyet vermekte, ciltte hassaslaşma, akne, tahriş ve iltihaba neden olmaktadır. Bu nedenle, çok sık peeling uygulamasından kaçınılması gerekmektedir.

 

5- Güneş Koruyucu Kullanmamak

 

Yalnızca güneş altında değil, her hava koşulunda cildi güneşin zararlı UVA ve UVB ışınlarından korumak son derece önemlidir. Bu ışınlar cilde temas ettiğinde cildi yakar ve erken yaşlanma gibi birçok cilt problemini tetiklemektedir. Bu yüzden güneş koruyucu krem kullanımının asla ihmal edilmemesi gerekmektedir.

 

6- Makyajı Temizlemeden Uyumak

 

Makyaj malzemelerinin ciltte uzun süre durması, makyajla uyunması ciltte bulunan gözeneklerin tıkanmasına ve bazı kimyasal maddelerin deriden içeriye nüfuz etmesine sebep olmaktadır. Bu nedenle makyajla birlikte ciltte biriken kir, cildin yıpranması, kolajen doku azalması, akne oluşumu gibi problemlere sebep olmakla birlikte ilerleyen yıllarda erken yaşlanmaya yol açabilmektedir.

 

7- Sivilceleri Sıkmak

 

Sivilcenin sıkılması durumunda bakterilerin yüzün diğer kısımlarına da yayılmasına neden olabilmektedir. Sıkılan sivilce daha da büyüyebilir, kızarabilir hatta kalıcı bir yaraya dönüşebilmektedir bu yüzden kaçınılması gerekmektedir.

 

8- Cilt Bakımı Yaparken Boyun Dekolte Bölgesini Atlamak

 

Cilt bakımı uygularken sadece yüz ile sınırlı kalınmaması boyun ve dekolte bölgelerinin de bakıma tabi tutulması gerekmektedir. Bu bölgeler de dış etkenlerle temas halinde olan ve kırışıklıklar gibi yaşlanma belirtilerinin ilk önce ortaya çıktığı bölgelerdendir. Dolayısıyla bakım rutininde cildin bu alanları da unutulmamalıdır.

 

9- Cilt Bakım Ürünlerini Yanlış Sırayla Kullanmak

 

Eğer cilt bakım ürünleri olması gereken sıraya göre uygulanmazsa, ürünlerden yeterince verim alınamaz bu yüzden rutin oluştururken ürünler mutlaka sırayla kullanılmalıdır.

 

10- Cilt Tipine ve Problemine Uygun Olmayan Ürünleri Kullanmak

 

Cilt bakımı ile ilgili en sık yapılan hatalardan birisi de cilt tipine uygun olmayan cilt bakım ürünlerinin kullanılmasıdır. Her ürün, her cilt tipine uygun olmayabilir, bu durumda kişiler kendi cilt tiplerini bilmelidir ve kullanılan tüm ürünlerin cilt tipiyle uyumlu olanları tercih etmelidirler.

 

11- Yanlış Uygulama Yapmak

 

Cilt bakım ürünlerinin cilde nasıl uygulandığı oldukça önemli bir konudur. Kremleri ve serumları cilde ovuşturarak yedirmek, göz çevresine sert hareketlerde bulunmak, elde ısıtılması gereken ürünleri bekletmeden cilde sürmek gibi cilt bakımında yapılan birçok hata hem ürünlerden tam verim alınmamasına hem de cilde zarar verilmesine yol açabilmektedir.

 

12- Yağlı Cildi Nemlendirmemek

 

Cildin yağlı olması neme ihtiyaç duymadığı anlamına gelmemektedir. Gözeneklerden ve parlak bir cilt yapısından şikayetçi olunsa da cildin nem ihtiyacının karşılanması gerekmektedir.

 

13- Yüze Dokunmak

 

Ellerde biriken kir, bakteri ve virüsler sağlık problemlerinin yanında sivilce, akne ve doku eşitsizliği gibi bazı cilt problemlerine yol açmaktadır bu yüzden ellerin yüzden uzak tutulması gerekmektedir.

 

14- Fazla Ürün Kullanmak

 

Ürün miktarını fazla tutmak o üründen daha çok verim alınacağı anlamına gelmemekle birlikte aksine cildi yormakta ve ciltte irritasyona sebep olmaktadır.

 

15- Son Kullanma Tarihlerine Dikkat Etmemek

 

Kullanılan ürünlerin ambalajında, ürünün kaç ay boyunca kullanılabileceği belirtilmektedir. Bu tarihten sonra ürünün yapısı bozulmakta, etkinliği azalmakta ve cilde zarar vermektedir. Dolayısıyla son kullanma tarihi geçen ürünlerin kullanılmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

×
Sale

Unavailable

Sold Out

FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI