Arbutin Nedir? Arbutin Serum Ne İşe Yarar?
Zaman içinde, ciltte görünümünden rahatsızlık duyulmaya başlanılan lekelerle karşılaşılmaktadır. Yaşlanma, güneş ışınları, kullanılan kimyasallar gibi nedenlere bağlı olarak oluşan bu lekelerle mücadele etmek için özel içeriklerle formüle edilen cilt bakım ürünleri kullanımı tercih edilmektedir. Bu içeriklerden biri de arbutindir.
Arbutin, bitkilerden elde edilen bir içeriktir. Genellikle yaban mersini meyvesinde, buğday ve kızılcıkta bulunan glikoz moleküllerinden elde edilen bitkisel bir içeriktir. Özellikle ciltte bulunan lekeleri tedavi etmek için kullanılan bu içerik, cilt bakım ürünlerinde aydınlatma özelliği ile de kullanılarak, parlak, aydınlık ve leke görünümü azalmış bir cilde sahip olmanıza yardımcı olmaktadır.
Ciltte fazla melanin üretimini engellemeye yardımcı olarak, ciltte güneş, yaşlanma ve sivilce gibi sorunlar sonrası ortaya çıkan koyu lekelerin önüne geçilmesinde ilk akla gelen içeriklerdendir.
Omega Skin Lab’in Vitamin-C %8 + Alpha Arbutine %2 + Niacinamide %2 içeren Pigment-C serumunu detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Arbutin Serumun Cilde Faydaları Nelerdir?
Arbutin, ciltte bulunan koyu lekelerin görünümünü ve pürüzlü cilt tonunu azaltmaya yardımcı olarak cilde daha parlak, daha genç bir görünüm kazandırmaya yardımcı olmaktadır.
Arbutin ne işe yarar, arbutinin cilde faydaları nedir sorusunun cevabını şu şekilde listeleyebiliriz:
- Cilt lekelerini gidermeye yardımcı olmaktadır. Arbutin, melanin yani ciltteki lekeleri oluşturan pigmentin üretimini sağlayan tirozinaz enziminin etkinliğini azaltmaktadır. Yani arbutin içeriği, lekelere neden olan melanin pigmentinin ciltte fazla salgılanmasını engellemektedir.
- Arbutin leke açmasının yanı sıra aynı zamanda antioksidan bir yapıya sahiptir. Antioksidanlar, cildi serbest radikallerin oluşturacağı zarara karşı korumaktadır.
- Cildi UV ışınlarına karşı da koruyan arbutin içeriği, güneşten kaynaklı lekelerin oluşumunu engellemektedir. Bu sayede güneş hasarını minimuma indirmektedir.
- Cilt beyazlatmaya yardımcı olmakta, cilt tonunu eşitlemektedir.
- Cildin daha aydınlık ve parlak görünmesini sağlayıp, cilde canlılık vermektedir.
Arbutin Serumu Kimler Kullanabilir?
Arbutin serumu, genellikle tüm cilt tipleri için güvenlidir ve hassas ciltlerin de kullanımına uygundur.
Arbutin İçeriği Nasıl Kullanılır?
Arbutin içeriği krem ya da serum şeklinde kullanılabilen bir cilt bakım ürünüdür. Arbutin serum kullanırken cildin öncelikle temiz olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Arbutin serumları veya arbutin kremleri sabah ve akşam temiz cilde 1-2 damla olacak şeklide parmak uçları yardımıyla hafif dokunuşlarla cilde masaj yaparak uygulanmaktadır. Sabahları arbutin kullanımında, gün içinde mutlaka güneş kremi kullanımı ihmal edilmemesi gerekmektedir. Arbutin içerikli krem formunu da yine aynı şekilde temizlenmiş, tonik ile arındırılmış cilde ince bir tabaka şeklinde yayarak kullanılabilir.
Arbutin Serumu Ne Zaman Kullanılır?
Arbutin serumu günde iki kez sabah ve akşam olmak üzere kullanılması tavsiye edilmektedir.
Arbutin Serum İle Kullanılmaması Gerekenler Nelerdir?
Arbutin içeriği, inert özelliğe sahip etken bir maddedir. Yani diğer etken maddeler ile herhangi bir sağlık riski oluşturabilecek kimyasal reaksiyona girmemektedir.
Arbutinin bu özelliğine rağmen, bu içeriğin birden fazla etken madde ile karıştırılarak cilde uygulanmasından kaçınmak gerekmektedir. Kimyasal reaksiyon ihtimali söz konusu olmasa bile cilt yapısını ve cilt bariyerini bozabilecek sorunlar doğurması ihtimal dahilindedir.
Arbutin Serumu Cilde Zarar Verir Mi?
Arbutin bitkisel bir içerik olduğundan dolayı cilde zararı bulunmamaktadır. Fakat çok hassas veya alerjik ciltlerde her içerikte olabileceği gibi reaksiyon oluşturma, tahriş, kızarıklık, yanma ve batma gibi problemlerin oluşması ihtimali bulunmaktadır.
Cilt bakım içeriklerinin ciltte yaratacağı reaksiyon ihtimalini en aza indirmek için bu içerikleri ilk önce cildin ufak bir kısmında denenmesi gerekmektedir, sonrasında ise cildi yavaş yavaş bu içeriklere alıştırarak kullanılması önerilmektedir.