Ozon Tedavisinin Cilde Faydaları Nelerdir?
Yaş ilerledikçe cilt sağlıklı görüntüsünü kaybetmekte, hücre sayıları azalmakta, ciltte deformasyonlar oluşmakta ve elastikiyet kayıpları başlamaktadır. Hücreler artık kendini yenileyememekte dolayısıyla ciltte kırışmalar, sarkmalar meydana gelmektedir. Bu da cildin canlı ve parlak görüntüsünün kaybolmasına sebep olmaktadır.
Son yıllarda adı sıkça duyulan ozon terapisi her cilt tipi için uygun olmakla birlikte, kan dolaşımını arttırılmasını sağlayarak cildin yenilenmesini sağlamaktadır. Cildin daha temiz, canlı, genç ve pürüzsüz görünüme kavuşması adına ozon tedavisi uygulanmaktadır.
Ozon Tedavisi Nedir?
Günümüzde, kan yıkama olarak da adlandırılan ozon tedavisi, oldukça eski bir tedavi yönetimi olmakla birlikte cilt bakımında cildin kendi kendini yenilemesinde ve pek çok hastalık problemlerinde kullanılmaya devam etmektedir. Ozon terapisinin en önemli özelliği, hastaya ve hastalığa olarak değişkenlik göstererek birden çok farklı yollarla uygulanabilmesidir.
Ozon tedavisi kişinin ihtiyaçlarına ve problemlerine göre birbirinden farklı yöntemler aracılığıyla uygulanmaktadır. Bu uygulama en çok cilt gençleştirme tedavisinde ön plana çıkmaktadır. Daha pürüzsüz cilt ve vücut görünümüne sahip olmak isteyen kişiler ozon tedavisine başvurmaktadır.
Ozon, vücuttaki beyaz kan hücrelerinin arttırılmasını hedefleyerek vücudun bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlamaktadır. Bu beyaz kan hücreleri, hücre oluşumunda ve hücrenin işlevlerini arttırılmasında önemli bir rol üstlenmektedir.
Ozon Tedavisinin Cilde Faydaları Nelerdir?
- Ozon tedavisi sayesinde beyaz kan hücrelerinin arttırılması sonucu hücre ve dokulara giden kan dolaşımı artmaktadır bu sayede cilt kendi kendini yenilemeye başlamaktadır.
- Daha sıkı ve pürüzsüz bir cilt görünümünün oluşturulmasına yardımcı olunmaktadır.
- Ozon tedavisi sayesinde cilt kusurları, lekeler ve ince çizgiler kaybolmaktadır ve cilt yenilenmiş bir görünüme kavuşmaktadır.
- Ozon tedavisi uygulaması bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olmakta ve dolayısıyla enfeksiyon hastalıklarına karşı vücudun direncini arttırmaktadır.
- Ozon tedavisi sayesinde cilt temizlenmekte, cildin sıkılaşması sağlanmakta ve tüm toksinlerin ciltten atılması sağlanmaktadır.
- Ozon tedavisinin diğer tedavilere göre farkı, işlemin hem içten hem de dıştan yapılmasıdır. Bu sayede cildin oksijenlenmesi, nem ihtiyacının karşılanması ve korunması, cildin yenilenmesi ve normal haline dönüştürülmesi amaçlanmaktadır.
- Ozon tedavisi uygulaması sonucunda oksijenin dokular tarafından daha iyi kullanılması sağlanmaktadır. Bağışıklık sistemi harekete geçirilerek cildin gençleştirilmesi sağlanmaktadır.
Ozon Tedavisinin Vücuda Faydaları Nelerdir?
- Ozon tedavisi, enfeksiyonlara karşı savunma hücresi olarak da bilinen beyaz kan hücrelerinin oluşumunu desteklemektedir. Ayrıca bu beyaz kan hücrelerinin işlevlerini, fonksiyonlarını arttırılmasına yardımcı olmaktadır.
- Ozon tedavisi aynı zamanda, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olmaktadır. Vücudun dışarıdan alacağı her türlü enfeksiyona karşı vücudun güçlendirilmesini sağlamaktadır.
- Ozon tedavisi vücut direncini arttırmaktadır. Bağışıklık sisteminin düşüklüğünden kaynaklı tüm hastalıkların ve problemlerin iyileştirilmesine olanak sağlamaktadır.
- Vücut için en güçlü dezenfektan olma özelliği taşımaktadır, bakteri, virüs ve mantarları öldürmektedir.
Ozon Tedavisi Nasıl Uygulanır?
- Ozon tedavisi uygulaması öncelikle bir miktar kan alınmasıyla başlamaktadır bu aşamada kişiden ne kadar kan alınacağı kişinin ihtiyaçlarına ve problemlerine göre değişkenlik göstermektedir.
- Alınan kan miktarı tamamen ozon tedavisi uygulamasının gidişatına göre belirlenen ozon ile karıştırılarak tekrardan kişiye enjekte edilmesiyle devam edilmektedir.
- Ozon tedavisi uygulamasından etkili bir sonuç alınması için en az 10 seans uygulama yapılması önerilmektedir.
- Ozon tedavisi yaptıracak olan kişinin ihtiyacına, yaşına, kilosuna ve cilt problemlerine göre seansların sıklığı ve seans aralığı belirlenmektedir.
- Genellikle ozon terapisi tedavisinin seansları haftada 2 defa olarak uygulanmaktadır. Her bir seans ortalama olarak 15 dakika ila 60 dakika arasında sürmektedir.