Ferulik Asit Nedir ve Ne İşe Yarar?

Ferulik Asit Nedir ve Ne İşe Yarar?

Ferulik asit, bitkisel kaynaklardan ve tahılların hücre duvarından elde edilen doğal bir bileşenden oluşmaktadır. Böğürtlen, zeytin, yulaf, kepek ve pirinç gibi besinlerden elde edilebilen ferulik asit, antioksidan özelliği taşımaktadır. Antioksidanlar, cildin koruyucu bariyerini bozan, ince çizgilere, kırışıklıklara yol açan ve yaşlanmayı hızlandıran serbest radikallerden cildi arındırmaya yaramaktadır. Aynı zamanda güneş ışınlarından gelen UV radyasyonunun etkisini azaltmaya ve güneş kaynaklı cilt kusurlarının da görünümünün azalmasına yardımcı olmaktadır. Bu sebeple, ferulik asit güçlü bir yaşlanma karşıtı bileşendir.

Ferulik asidin yapısı oldukça hafif ve yumuşaktır. Bu sayede hassas yapılı cilde sahip olanlar kişilerin de kullanımına uygundur. A, C ve E vitaminleri gibi diğer antioksidan çeşitleriyle eşleştirilip birlikte kullanımında diğer vitaminlerin özelliklerini arttırmakta ve güçlü bir etki sağlamaktadır. Cilt tonunun daha aydınlık olmasına destek olmaktadır.

- Omega Skin Lab’in C Vitamin %10 + Ferulic Acid %0,5 + Hyaluronic Acid %1 + Panthenol %1 içeren CeF-Ha serumunu detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

- Omega Skin Lab’in Salicylic Acid %1,5 + Glycolic Acid %3,5 + Ferulic Acid %0,3 + Citric Acid %0,5 içeren Four Acids serumunu detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Ferulik Asidin Cilt Üzerinde Etkileri Nelerdir?

- Ferulik asidin en çok bilinen etkilerinden biri, yaşlanma belirtilerini önlemesi ve hafifletmesi olarak öne çıkmaktadır.

- Cildi olumsuz yönde etkileyen, cilt bariyerini bozan, ince çizgilere ve kırışıklıklara sebep olan serbest radikalleri nötrleme özelliği sayesinde ideal cilt görünümünün korunmasına yardımcı olmaktadır. Serbest radikaller ciltte sıkılık kaybına sebep olmaktadır ve ferulik asit ise cildi bu hasardan korumak için kalkan görevi görmektedir.

- Leke görünümlerinin azalmasında da oldukça etkili olan ferulik asit, düzenli olarak kullanıldığında ise cildin daha aydınlık, pürüzsüz ve sıkı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olmaktadır.

- Ferulik asit, cilt dokularını güçlendirme özelliği sayesinde cildin dış faktörlere karşı daha dayanıklı olmasına katkı sağlamaktadır.

- Oksidatif hasar ciltte iltihaplanmaya neden olmaktadır, bu da gözeneklerin tıkanmasına ve sivilcelere sebebiyet vermektedir. Ferulik asit gibi antioksidanlar, anti-inflamatuar özelliğe sahip olmasından kaynaklı bu tür cilt problemlerinden cildi korumaktadır.

- Ferulik asit, cildi kirlilik ve radyasyondan korumaktadır. Kirlilik ve radyasyon, güneş lekeleri gibi pigment değişimlerine ve ciltte kan damarı oluşumunun artmasına neden olmaktadır. Ferulik asit ise cildi bu etkiden korumak için çalışmaktadır.

Ferulik Asit Nasıl Kullanılabilir?

Ferulik asit, oldukça güçlü bir antioksidan özelliğe sahip bir asit çeşididir. Özellikle A, C ve E vitaminleri ile birleştirilen içeriklerin kullanılması sonucunda etkinliğinin arttığı gözlemlenmektedir. Bu sebeple, ferulik asit ve bu vitaminleri içeren cilt bakım ürünlerin tercih edilmesi tavsiye edilmektedir.

Ferulik asidi sabah ve akşam olmak üzere, temizlenmiş cilde birkaç damla uygulanması önerilen bu antioksidan bakım içeriğini; parmak uçları yardımı ile dairesel hareketlerle masaj yaparak, tüm yüz, boyun ve dekolte bölgesine ince bir tabaka halinde uygulanması tavsiye edilmektedir.

Ferulik Asit Hangi Cilt Tiplerine Uygundur?

Ferulik asit bileşeni; serum, krem, maske ve göz bakım ürünleri gibi pek çok cilt bakım ürününün içeriğinde yer almaktadır. Bu cilt bakım ürünleri de genel olarak anti-aging özellik taşımaktadır. Oldukça faydası bulunan bir antioksidan çeşidi olan ferulik asidin, cilt üzerinde bilinen herhangi bir olumsuz etkisi bulunmamasından dolayı farklı yaşlarda ve çeşitli cilt tipleri üzerinde de rahatlıkla kullanılmaktadır.

Yapısı oldukça hafif olduğundan en hassas cilde sahip olan kişilerin bile rahatlıkla kullanımına uygundur. Dolayısıyla bu doğal kökenli ferulik asit bileşeni tüm cilt tipleri için en iyi sonucu vermektedir.

×
Sale

Unavailable

Sold Out

FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI