Cilt Bakım Ürünlerinin İçeriğinde Bulunan Cadı Fındığı Nedir?

Cilt Bakım Ürünlerinin İçeriğinde Bulunan Cadı Fındığı Nedir?

Cadı fındığı içeriği, cilt bakım ürünlerinde kullanıldığı gibi birçok tıbbi özelliğe sahip olmasıyla da bilinmektedir. Bir başka adı da Hamamelis Virginiana olan cadı fındığı bitkisi içeriğinde linoeik asit, oleik asit, omega 3-6-7 ve palmitoleik asit gibi birçok önemli bileşenleri taşımaktadır ve sağladığı faydalar ile asırlar boyunca farklı toplumlarda kullanılmıştır.

Aynı zamanda fitoterapi alanında da kullanılan bu faydalı içerik kozmetik sektöründe en çok tercih edilen bitkilerden biridir.

 

Cadı Fındığının Cilde Faydaları Nelerdir?

 

- Cildi sıkılaştırma ve temizleme özelliğine sahiptir.

- Cildi nemlendirici etkisi bulunur.

- Anti-inflamatuar özelliğe sahiptir ve cildi yatıştırmaya yardımcı olur.

- Yaşlanma geciktirici özeliğe sahiptir.

- İnce çizgileri azaltma özelliğine sahiptir.

- Antioksidan etkileri vardır.

- Sebum dengeleyici özelliği bulunur.

- Ciltteki fazla yağı giderir ve cilt kusurlarını iyileştirir.

- Gözenekleri sıkılaştırır.

- Ciltteki renk eşitsizliklerini düzenlemeye yardımcı olur.

- Akne ve sivilcelerin oluşumuna engel olur.

- Saçların uzamasına destek olur.

- Kepek sorununun çözümüne yardımcı etkileri vardır.

- Vücuttaki minik çizikler veya yaralanmaları yatıştırır.

- Egzama tedavisine yardımcı olur.

- Çok işlem görmüş saçların onarımına destek olur.

- Hemoroid, pişik ve egzama gibi cilt rahatsızlıklarında kullanılır.

 

Cadı Fındığı Bitkisi Nerede Yetişmektedir?

 

Witch Hazel ismiyle de sıklıkla karşımıza çıkan cadı fındığı bitkisinin boyu yaklaşık olarak 3 m olmasıyla bilinmektedir ve bu bitki kış mevsiminde yapraklarını dökmektedir. Kuzey Amerika ormanlarına özgü bir bitki olmasıyla birlikte Avrupa’nın bazı kesimlerinde, tropik ormanlarda da yetiştiği bilinmektedir.

 İçeriğinde sağlık bakımından çok değerli bileşenleri taşıyan cadı fındığı bitkisi kozmetik sektöründe en sık tercih edilen içeriklerin başında gelmektedir.

 

Cadı Fındığı Bitkisi Cilt Bakımında Nasıl Kullanılır?

 

Cadı fındığı içeren cilt bakım ürünlerini tercih ederek bu değerli bitki günlük cilt bakımı rutinine dahil edilebilir.

Cilde oldukça faydası bulunan cadı fındığı bitkisi birçok kozmetik markasında farklı ürünler ile bu sektörde yer almaktadır. Cilt bakımında sıklıkla kullanılan cadı fındığı içeriği; yüz temizleme jeli/yağı, krem veya tonik formlarında piyasada yaygınlıkla bulunmaktadır.

 

- Cadı Fındığı İçeren Kremler:

Cadı fındığı yağı içeren ve güçlü etkileriyle bilinen bu cilt bakım kremleri ciltte oluşan problemlerin giderilmesine yardımcı olmaktadır. Cadı fındığı içeren kremler özellikle cilt bariyerinin güçlenmesine katkı sağlamakta ve cildin ihtiyaç duyduğu nem için gerekli desteği sağlamaktadır. Cildin rahatlamasına ve beslenmesine yardımcı olmaktadır.

 

- Cadı Fındığı İçeren Tonikler:

Cadı fındığı toniği cildi kurutmadan derinlemesine bir şekilde temizlerken aynı zamanda cilt yüzeyini yumuşatarak cildin doğal yapısını da korumaya yardımcı olmaktadır. Gözenekleri temizleyerek ve makyaj kalıntılarını uzaklaştırarak ciltteki siyah noktaların oluşumuna engel olmaktadır. Fazla yağ salınımının önüne geçerek ciltteki yağ oranını dengelemeye destek olmaktadır. Cildin arınmasını ve canlanmasını desteklemektedir.

 

Omega Skin Lab’in

- Witch Hazel Extract içeren Calming & Balancing Facial Toner Rahatlatıcı ve Dengeleyici Yüz Toniğini detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

- Cadı Fındığı İçeren Yüz Temizleme Ürünleri:

Cildi ve gözenekleri sıkılaştırmaya yardımcı olan cadı fındığı içeren temizleme ürünleri cilt bakımı rutininde sıklıkla tercih edilmektedir. Ciltteki kiri ve makyajı, cildi kurutmadan ve zarar vermeden nazikçe temizlemeye yardımcı olmaktadır. Gözeneklerin nefes almasını sağlayıp cildi rahatlatarak bu sayede cildin nemli ve canlı görünmesini desteklemektedir.

 

Omega Skin Lab’in;

- Witch Hazel Extract içeren H2O Micellar Cleanser Water Makyaj Ve Yüz Temizleme Suyunu detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

×
Sale

Unavailable

Sold Out

FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI