Çift Aşamalı Cilt Temizliği(Double Cleanse)Nedir?

Çift Aşamalı Cilt Temizliği(Double Cleanse)Nedir?

Cilt temizliği, cilt bakımının en önemli adımlarından biri olmakla birlikte cildin gün içinde maruz kaldığı kiri, ciltteki fazla yağı ve kalıntıları iyi bir şekilde derinlemesine temizlemek sağlıklı bir cilde giden ilk adımdır.

Ciltte biriken kirlerin bazıları yağ bazlı, bazıları ise su bazlı temizleyici ürünlerle temizlenebilmektedir. Bu yüzden ciltte bulunan tüm kirleri iki ayrı formüle sahip ürünlerle derinlemesine bir temizlik yapılması gerekmektedir.

Çift aşamalı cilt temizliği, cildi yağ bazlı ve su bazlı temizleyicilerle iki aşamada temizlemek anlamına gelmektedir. Bu temizleme çeşidi, normal temizleme jellerinin ulaşamadığı kirlerden de cildi arındırmayı amaçlamaktadır.

 

Cildi Kirleten Faktörler Nelerdir?

 

Gün içerisinde ciltte birden fazla sebepten oluşan birçok kir birikmektedir. Cilt, sebumla birlikte tozlar, bakteriler, makyaj ve güneş koruyucu kalıntıları gibi diğer birçok parçacıkla sürekli temas halindedir. Bu kalıntılar gözeneklerin içine derinlemesine nüfuz etmektedir. Gözeneklerin derinlemesine arındırılmaması sonucunda ciltte sivilce, akne, siyah nokta gibi diğer birçok cilt problemine neden olmaktadır.

Ciltte bulunan kirlere sebep olan faktörler aşağıdaki gibidir;

- Cildin Ürettiği Yağ, Fazla Sebum

- Makyaj Malzemeleri

- Güneş Kremi

- Kullanılan Makyaj Malzemelerindeki Ve Cilt Bakım Ürünlerindeki Silikonlar

- Çevresel Kirler

- Hava Kirliliği

- Havada Bulunan Zararlı Dumanlar, Tozlar

- Endüstriyel Buharlar

- Ciltte Bulunan Ölü Deriler

- Ter

 

Çift Aşamalı Cilt Temizliği Ne İşe Yarar?

 

Ciltte gün içerisinde biriken kir, iyi bir şekilde temizlemediğinde geniş gözenek, siyah nokta ve sivilce gibi cilt problemlerine neden olmaktadır. Ciltte biriken bu kirlerin bazıları yağ bazlı formüllerle, bazıları ise su bazlı formüllerle temizlenebilmektedir.

Yağ bazlı bir temizleyici; benzer benzeri çözer mantığı ile gözeneklerde biriken yağ bazlı kalıntıları ancak yağ bazlı temizleyiciler etkili bir şekilde arındırmaktadır. Örneğin ciltteki fazla yağ, sebum, ölü deriler ve güneş kremi yağ bazlı temizleyicilerle temizlenebilmektedir. Özellikle günlük olarak güneş kremi kullanımında, çift aşamalı temizliği tercih etmek, güneş kremini ciltten iyi bir şekilde arındırmak için mutlaka tercih edilmelidir. 

Su bazlı yüz temizleyiciler ise hava kirliliği, toz ve ter gibi faktörlerin ciltten arındırılmasını sağlamaktadır. Ayrıca yağ bazlı temizleyici ciltte kalıntı bıraktıysa, su bazlı yüz temizleme jeli yardımı ile tam bir arındırma sağlanması mümkündür.

 

Çift Aşamalı Cilt Temizliğin Faydaları Nedir?

 

Çift aşamalı temizliğin ana faydası, ciltten tüm kalıntıları nazik ama etkili bir şekilde temizlemektir.

 

- Gözeneklerin derinlemesine arındırılmasını sağlamaktadır.

- Cildin yüzeyinde bulunan ölü deri hücrelerini gidermeye yardımcı olmaktadır.

- Güneş kreminin derinlemesine temizlenmesini sağlamaktadır.

- Siyah nokta, genişlemiş gözenek, pürüz, akne ve sivilce gibi cilt problemlerinin oluşumunu önlemektedir.

- Cildin çok daha temiz olmasını sağlamaktadır.

- Üzerine uygulanan cilt bakım ürünlerinin daha iyi emilmesini sağlamaktadır.

- Kolajen üretimini koruyarak, yaşlanma belirtilerini geciktirmektedir.

- Cilde uygulanan serum ve nemlendirici gibi ürünlerin cildin daha derinine nüfuz etmesini sağlamaktadır.

- Ciltteki mat görüntüyü gidermekte ve cilde ışıltı vermektedir.

- Cildin daha canlı, sağlıklı ve pürüzsüz görünmesini sağlamaktadır.

 

Çift Aşamalı Temizlik Adımları Nelerdir ve Nasıl Uygulanır?

 

Çift aşamalı temizlikte uygulanan adımlar, cildin sadece su ile yıkanması veya tek temizleyici kullanımı ile olan temizliğine kıyasla daha kapsamlı ve derinlemesine bir temizlik sağlamaya yardımcı olmaktadır.

Eğer ciltte yoğun bir makyaj bulunuyorsa, başlamadan önce bir makyaj temizleme suyu yardımıyla ciltteki makyajın temizlenmesi gerekmektedir.

 

  1. Aşama:

Cildin ve ellerin kuru olduğundan emin olduktan sonra yağ veya balm formdaki yağ bazlı temizleyici yeterli miktarda ele alınıp yüze eşit bir şekilde dağıtılır, dairesel masaj hareketleri ile 1 dakika boyunca cilde masaj yapılır. Ardından bir miktar su ile ıslatılan eller yardımıyla cilde masaj yapılır. Bu adımda yağ bazlı temizleyici suyla birlikte süt formuna dönüşmektedir. Süt kıvamında biraz daha masaj yapıldıktan sonra cilt bol su ile durulanmalı ve cildi kurulamadan ikinci aşamaya geçilmesi gerekmektedir.

 

  1. Aşama:

İkinci aşamada su bazlı yüz yıkama jeli ile yüzün yıkanması gerekmektedir. Bu aşamada cilt yüzeyinde kalan yağ bazlı temizleyici kalıntıları su bazlı temizleyici yardımıyla derinlemesine temizlenmektedir. Su bazlı temizleyiciden yeterli miktarda alıp cilde 1 dakika boyunca masaj yaparak uygulanır. Daha sonra bol su yardımı ile cildi arındırarak çift aşamalı temizlik tamamlanmaktadır.

×
Sale

Unavailable

Sold Out

FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI