Micellar Sular Ne İşe Yarar?

Micellar Sular Ne İşe Yarar?

Micellar su ismiyle bilinen temizleme suları; içeriğinde misel molekülleri bulunan temizleyici sulardır. İçeriğindeki misel denilen bu moleküller ciltte bulunan yağa tutunarak makyajı, fazla kirleri ve yağı ciltten uzaklaştırılmasını sağlayarak temizlemektedirler. Micellar suların içinde aynı zamanda nemlendirici içerikler gibi cilde fayda sağlayacak içerikler de bulunduğu için aynı zamanda cildi nemlendirme etkisi de bulunmaktadır. Micellar suları kullandıktan sonra mutlaka ciltten arındırılması gerekmektedir. Çünkü micellar sular, zamanla ciltte irritasyona ve tahrişe sebep olabilecek temizleyici kalıntıları bırakmaktadırlar.

Ciltte dış faktörlerin sebep olduğu kiri ve ciltte bulunan makyajı, cildi kurutmadan ve cilde zarar vermeden nazikçe temizlemeye yardımcı olmaktadır. Kir, yağ ve makyajı ciltten temizlemeye yardımcı olan micellar sular, gözeneklerin nefes almasını sağlayarak cildi rahatlatmaktadır ve aynı zamanda cildin daha canlı ve nemli görünmesini desteklemektedirler.

 

Micellar Suların Faydaları Nelerdir?

 

- Ciltte bulunan kalıntıları, kiri ve yağı temizlemektedir.

- Cildin derinlemesine temizlenmesini sağlamaktadır.

- Özel formülü sayesinde gözeneklerde biriken bütün kalıntıları mıknatıs gibi çekmeye yardımcı olmaktadır.

- Micellar sular normal cilt temizleyicisi olarak kullanabilmektedir.

- Micellar sular içerisinde bulunan temizleyici ajanlar sayesinde ciltteki yağı ve kiri çözmeye yardımcı olmaktadır.

- Çok kuru ve hassas cilde sahip kişiler normal temizleyici yerine micellar suyu kullanabilmektedir.

- Makyajı çıkarmaya yardımcı olan micellar sular, gün içinde makyaj yapıyorsanız ve eğer güneş kremi kullanıyorsanız, temizleme adımının ilk aşaması olarak kullanılmaktadır.

- Cildi ovalamaya gerek kalmadan, tek pamuk yardımıyla ciltte bulunan makyajın temizlenmesini ve cildin makyajdan arındırılmasını sağlamaktadır.

- Micellar sular içerisinde gliserin gibi nemlendirici içerikler bulundurmaktadır ve bu sayede cildin hem temizlenip hem de nemlendirilmesini sağlamaktadır.

- Micellar su tüm cilt tipleri için uygundur, özellikle hassas ve rozaseaya yatkın ciltlerin de rahatlıkla kullanabileceği bir temizleyicidir.

- Hassas ciltli kişilerde makyaj çıkarmak için, ciltte irritasyona sebep olmayacak bir ürün içeriğine sahiptir. Bu yüzden hassas yapılı ciltlerin kullanımına da uygundur.

- Micellar sular, cilde parlaklık kazandırılmasını sağlamaktadır. Çevresel faktörlerden dolayı solgun ve mat görünen cildi tek adımda parlak göstermeyi başarmaktadır.

 

Micellar Su Nasıl Kullanılır?

 

- Makyaj ve Güneş Kremini Temizlemek Amacıyla Kullanılmaktadır.

Pamuğa damlatılan micellar su ile bütün makyaj silinir. Micellar su uygularken cilt mutlaka kuru olmalıdır. Micellar suyu pamuğa döktükten sonra pamuğu cilde çok bastırmadan uygulama yapılması gerekmektedir. Daha sonra normal temizleyici ile cildin yıkanması gerekmektedir.

 

- Temizleyiciler Yerine Kullanılmaktadır.

Çok kuru cilde sahip kişilerde ve temizleme jellerinin sert geldiği ciltlerde micellar sular, sabahları temizleyici yerine kullanılmaktadır. Kuru haldeki cilde; pamuğa damlatılan micellar su uygulaması yapılmaktadır. Daha sonra mutlaka cildin normal su ile arındırılması gerekmektedir. Micellar suyun ciltte kalmaması gerekmektedir.

Ciltte ekstra bir temizleme adımına ihtiyaç duyan kişiler de micellar suyu kullanabilir. Çok yağlı cilt yapısına sahip kişilerde normal temizleyici kullanımından önce cildin micellar su ile silinmesi gerekmektedir. Daha sonra normal temizleyici kullanılır. Bu adımda micellar sular yardımıyla ciltte gözenekleri tıkayan fazla yağdan daha etkili bir şekilde kurtulmaya yardımcı olunmaktadır.

 

- Ciltteki Teri Silmek İçin Kullanılmaktadır.

Gün içinde terleyen cilt yapısına sahip kişiler terini silmek için micellar suları kullanabilmektedir. Ter cildi irrite etmekte, gözenekleri tıkamakta ve sivilce- akne gibi cilt problemlerini tetiklemektedir. Bu yüzden terin ciltte kalmaması gerekmektedir. Terden kurtulmak amacıyla; cildin micellar su yardımıyla silinmesi ve daha sonra su ile durulanması gerekmektedir.

 

Omega Skin Lab’in;

- H2O Micellar Cleanser Water makyaj ve yüz temizleme suyunu detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

×
Sale

Unavailable

Sold Out

FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI