Göz Altı Kırışıklığı Nedir?

Göz Altı Kırışıklığı Nedir?

Göz altı kırışıklığı, gözün alt tarafında alt kirpik dibinde beliren kırışıklara denir.  Göz çevresindeki cilt oldukça ince bir yapıya sahiptir, bu yüzden daha erken yaşlanma belirtileri gösteren bir bölgedir.

Göz altı kırışıklıkları, genetik ve çevresel faktörlere bağlı ortaya çıkan ve beslenme ve cilt tipine bağlı olarak farklılık gösteren bir cilt sorunudur.

Göz altı kırışıklarının belli bir zamanı olmamakla birlikte genç yaşta da göz altı kırışıklıkları belirebilir. Göz altı kırışıklıkları, göz altında ince çizgilenmeler, esneklik kaybı, göz altı torbalarının belirginleşmesi, mimiklerin fazla kullanımına bağlı kaz ayağı kırışıklıkları şeklinde görülebilmektedir.

 

Göz Altı Kırışıklığı Neden Oluşur?

 

Göz çevresindeki ve göz altındaki ince çizgilerin, kırışıklıkların en belirgin temel iki nedeni yaşlanma faktörü ve mimik kullanımıdır.

Diğer yaygın faktörler aşağıdaki gibi sıralanabilir:

- UV Işınları

Göz çevresindeki ve göz altındaki kırışıklıkların oluşmasının bir başka nedeni de güneş ışınlarıdır. Güneşe çıkmadan önce güneş koruyucu krem kullanmayanların kullananlara oranla göz çevresinde kırışıklıklarının erken oluşma riski çok daha fazla olduğu görülmektedir.

Ayrıca güneş ışınlarına karşı gözleri kısmak da bir başka önemli faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. 

- Sigara Kullanımı 

Sigara cildin elastikiyetinin kaybedilmesine yol açan ve cildi bozan çok önemli bir faktördür.

- Mimikler

Kırışıklıkların en sık görülen nedenlerinden biri göz çevresi mimikleridir. Çünkü göz çevresi hareketli bir yapıya sahiptir. Gülerken, ağlarken, şaşırırken, korkarken göz çevresi kaslarımız kasılmaktadır. Bu da göz çevresinde kırışıklığa sebep olmaktadır.

- Nem Eksikliği

Göz altı kuruluğu, göz çevresi kırışıklığının en önemli sebeplerinden biridir. Göz çevresini düzenli nemlendirmek oluşabilecek kırışıkları önlemek ya da oluşan kırışıklıkları yok etmek için, en başta gelen yöntemlerdendir.

 

-Kolajen Miktarının Azalması

İlerleyen yaşlardan itibaren göz çevresi dokusundaki elastikiyet ve kolajen oranı azalmaktadır. Göz altındaki kırışıklıklar, cildin elastikiyetini kaybetmesinden oluşmaktadır. Kasları ve cilt hücrelerini besleyen bu protein yeteri kadar üretilmediğinde cilt gerginleşmekte  ve ince çizgiler halinde kırışıklıklar belirgin hale gelmeye başlamaktadır.

 

Göz Altı Kırışıkları Nasıl Giderilir?

 

Göz çevresine iyi bakıldığı sürece göz altı kırışıklarının önüne geçilebilir. Göz altı kırışıklıkları giderilmesinde etkili olan faktörleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz;

-Günlük kullanılan nemlendirici kremlerin faydası oldukça fazladır. Nemli olan cilt, geç kırışır. Bu yüzden göz çevresi nemlendiricileri, göz altı kırışıklığıyla savaşmada etkili yöntemler arasında yer almaktadır.

- Kullanılan nemlendirici haricinde, retinollü, A vitaminli göz çevresi kremleri ile desteklemek çok faydalı olacaktır. Retinol, cildi onarır ve göz altı kırışıklarının önüne geçmeye yarar.

- Cildinizi UV ışınlarından koruyarak kırışıkları önlemeye yardımcı olabilirsiniz. Özellikle hava güneşli olmasa bile, dışarı çıkarken her zaman en az 30 SPF içerikli güneş kremleri kullanmak gerekmektedir.

- Doğrudan güneş ışığına maruz kalınacağı zaman, şapka ile korunmak ve güneş gözlüğü takmayı ihmal etmemek gerekir. Şapkalar ve güneş gözlükleri,  gözlerinizi kısmaktan korurlar, bu da göz altı kırışıklığına neden olan mimiklerden korunmanızı sağlamaktadır.

 -Göz altı kırışıkları için vitaminler ile önlem alınabilir. E vitamini iyi bir antioksidan olduğu için E vitamini bakımından zengin olan besinleri (örn. üzüm ve ananas) bolca tüketildiği takdirde göz altındaki farklılık gözle görülecektir.

-C ve A vitamini de cilt bakım ürünlerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Bu vitaminler açısından zengin yiyecekleri diyetinize dahil ederek, cildinizin sağlıklı yeni hücreler oluşturmasına yardımcı olabilirsiniz.

- Üzüm çekirdeği oldukça iyi bir antioksidan, cildi besleyici ve nemlendirici özelliği olduğu için yüzümüzde oluşan kırışıklıklarda mücadelede yardımcı olacaktır. Üzüm çekirdeği yağı cildi besleyip nemli kalmasını sağlamaktadır. 

- Yeterli ve düzenli uyku ile gözleri yeterli şekilde dinlendirmelisiniz.

 

Göz Altı Kırışıkları Tedavi Yöntemleri

 

Etkili kremlerin haricinde birçok göz altı kırışıklığı tedavisi ve estetik yöntemleri bulunmaktadır. Ancak bu tür tedaviler için doktor kontrolü ve önerisi şarttır.

Göz altı kırışıklıkları için botoks ve kolajen takviyesi gibi yöntemlerin uygulanması ise son dönemde oldukça yaygındır. Günümüzde estetik uzmanlarının göz altı kırışıkları için hızlıca sonuca ulaşılması sebebiyle tercih etmektedir.

 

Göz Altı Kırışıklıklarına Karşı Evde Yapılabilen Doğal Çözümler

 

Göz altı kırışıklıkları için evde yapılabilen doğal tarifler de bulunmaktadır. Aşağıda verilen doğal göz altı kırışıklıkları tariflerini rahatça uygulayabilirsiniz.

Göz altı ve göz çevresi oldukça hassas olduğundan önce çok küçük bir bölgede deneyerek alerji ve tahriş olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir.

-Salatalık

 Salatalığı gözaltlarınızdaki kırışıklıklardan kurtulmak için kullanabilirsiniz. Hem kazayağı görünümünü hem de göz altı kırışıklıklarını azaltır. Buzdolabında soğuttuğunuz salatalık dilimlerini kırışıklıkların bulunduğu bölgelere koyun ve 15 dakika bekleyin.

-Avokado

 Avokado cildin ihtiyacı olan birçok bileşeni içeren meyvelerden birisidir. Bir miktar avokadoyu ezerek göz çevrenize sürün. Avokadonun içerisinde bulunan doğal yağlar cildinizin daha genç görünmesini sağlar.

-Hindistan Cevizi Yağı

 Hindistan cevizi yağı kırışıklıklar ve kırışıklık önlemede oldukça etkilidir. Hindistan cevizi yağı ile kırışıklıkların olduğu bölgelere masaj yapın.

-Üzüm Çekirdeği Yağı

 Üzüm çekirdeği yağı cildi nemlendirir ve cildi besleyici özelliği bulunur. Özellikle göz çevresindeki ve göz altlarındaki kırışıklıklarla savaşır. kt

×
Sale

Unavailable

Sold Out

FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI