Cilt Bakımında Kullanılan Glikolik Asit Nedir?

Cilt Bakımında Kullanılan Glikolik Asit Nedir?

Cilt yenilemesi konusunda oldukça etkili bir içeriğe sahip olan glikolik asit, meyve asitleri olarak bilinen doğal bir asit çeşididir. Alfa Hidroksi Asit (AHA) formu olan bu asit, sağlıklı cilt elde etmek için kullanılabilecek en etkili kimyasal bileşenlerden biridir. Molekül yapısının oldukça küçük olması nedeniyle cildin üst katmanlarına diğer AHA asitlerinden daha iyi nüfuz etmektedir.

Peeling ürünlerinde en fazla kullanılan içeriklerden bir tanesi olan glikolik asit, cildin ölü hücrelerden en iyi şekilde temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Suda çözünen bir asittir ve bu sebeple cildin parlaklığını sağlamaya yardımcı olmaktadır.

- Omega Skin Lab’in Salycilic Acid + Glycolic Acid +Vitamin E + Panthenol içeren temizleme jelini detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

- Omega Skin Lab’in Salicylic Acid %1,5 + Glycolic Acid %3,5 + Ferulic Acid %0,3 + Citric Acid %0,5 içeren Four Acids Serumunu detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Glikolik Asit Ne İşe Yarar? Cilde Faydaları Nedir?

Glikolik asit içeriği; kir, yağ ve ölü hücreleri ciltten arındırmak için cildin üst katmanına etki ederek çalışmaktadır. Cilt üzerinde peeling etkisi gösteren glikolik asidin cilde faydaları aşağıdaki gibi listelenebilir:

- Glikolik asit, hücrelerin yenilenmesini destekleyerek kırışıklık oluşumunu engellemektedir. Ayrıca lekelerin görünümünün giderilmesinde oldukça etkilidir.

- Ciltte kolajen üretimini desteklemektedir.

- Ciltteki gözenek görünümünü azaltmaktadır. Bu şekilde siyah nokta ve sivilce oluşumunu da önlemektedir.

- Cildi ölü hücrelerden arındırma özelliği sayesinde uygulanan cilt bakım ürünlerinin ciltteki emilimine yardımcı olarak cilt bakım ürünlerinin etkisini arttırmaktadır.

- Cildi ölü hücrelerden arındırma özelliği, cildin daha canlı ve parlak bir görünüme kavuşmasını sağlamaktadır.

- Cildi nemlendirme etkisine sahiptir ve cildi kuruluk ve pul pul dökülmelere karşı korumaktadır.

- Ciltte görülen melazma, seboreik keratoz ve sedef hastalığı gibi problemlerin tedavisinde etkili bir içeriktir.

- Ciltteki yağ ve sebum dengesinin ayarlanmasına, ciltteki renk eşitsizliklerinin giderilmesini sağlamaktadır.

- Cildin daha parlak, canlı ve pürüzsüz bir görünüme kavuşmasına yardımcı olmaktadır.

Glikolik Asit Hangi Cilt Tipine Uygundur?

Bu asidin öne çıkan özelliklerinden bir tanesi her cilt tipine uygun olması ve güvenle kullanılabilmesidir. Cilt tipi fark etmeksizin yaşlılık belirtileri, ince çizgi oluşumu, akne ve sivilce gibi problemleri en aza indirmeye yardımcı olmaktadır.

Bu tür kimyasal asitler, birçok cilt probleminin tedavisinde faydalı olduğu kadar yanlış kullanıldığında ise bir o kadar zararlı olabilmektedirler. Her cildin bariyer fonksiyonları farklıdır, her cildin yapısı ve hassasiyetleri de farklı yapıya sahiptir. Her cildin asit tolerasyonu farklı olduğundan glikolik asit içeren herhangi bir ürünü ilk kullanımda tüm yüze uygulamadan önce cildin küçük bir bölgesinde test edilmesi önerilmektedir.

Glikolik Asit Nasıl Kullanılır?

Glikolik asidi cilde alıştırana kadar düşük oranlarda kullanmak gerekmektedir. Hassas yapılı ciltler için, glikolik asit içeren serumlar, temizleme ürünleri ve nemlendirici cilt bakım ürünlerin dikkatli şekilde kullanılması tavsiye edilmektedir.

Haftada iki gün olacak şekilde kullanmaya başlanması tavsiye edilen glikolik asidin zaman geçtikçe cildi alıştırarak kullanımına devam edilmesi önerilmektedir.

Cilt bakımında glikolik asidin %10’dan fazla kullanılmaması tavsiye edilmektedir. Asit oranı fazla cilt bakım ürünleri kullanmak ve asidi uzun süre ciltte tutmak kimyasal yanıklara yol açabilmektedir.

Glikolik Asit Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

Glikolik asit kullanımı sonrasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şu şekildedir;

- Asidin cilde uygulanması sonrasında cildin direkt güneş ışınlarından korunması gerekmektedir çünkü glikolik asit cildi UV ışınlarına karşı hassaslaştırmakta ve zararlı etkilerini arttırmaktadır.

- Asit ürünler ciltte soyucu özelliğe sahip kimyasallar olduğu için güneş kremi sürülmesi ihmal edilmemelidir.

- İçerisinde A vitamini bulunan cilt bakım ürünlerinin glikolik asit ile beraber kullanılmaması gerekmektedir.

- Ciltte bir yara izi ya da herhangi bir cilt rahatsızlığı bulunuyorsa peeling işlemi yaptırılmaması önerilmektedir.

×
Sale

Unavailable

Sold Out

FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI