Fiddy Metodu Nedir?

Fiddy Metodu Nedir?

Fiddy metodu, ciltteki siyah noktaları gidermek, tıkalı ve geniş gözenekleri temizlemek için uygulanan bir cilt bakım rutinidir. 

Cilt problemi yaşayan veya yağlı ciltlere sahip kişilerde makyaj kalıntılarından, çevresel tüm kirlerden arındıran ve kullanılan yağ bazlı ürünleri de derinlemesine temizleyen bir bakım türüdür.

 Fiddy metodu 3 aşamalı cilt temizleme rutininden oluşmaktadır. Burada temel mantık benzer maddelerin birbirlerini çözmesidir. 

 

Fiddy Metodu Nasıl Yapılır?

 

  1. Adım: Salisilik asit (BHA) ile gözeneklerde biriken kiri ortaya çıkarmak

Gözenek ve siyah noktalar üzerinde en etkili içeriklerden biri olan salisilik asit yani BHA içeren bir ürün, Fiddy metodunun ilk adımıdır. Öncelikle cildinizi jel veya köpük temizleyiciniz ile kirden arındırın. Cildinizi temizledikten sonra BHA içeren ürününüzü bir pamuk yardımıyla cildinize sürün.  BHA ürününün pH değeri 3 ile 4 arasında olan ve %2'lik konsantrasyona sahip olması önerilmektedir. Salisilik asit bir BHA formudur ve yağda çözünebilir bileşik olduğundan, cilt altına kolaylıkla nüfuz ederek gözeneklerin içerisindeki kir ve yağı parçaladığı için cildi daha kolay temizlenebilir bir hale getirir. Gözenekleri tıkayan tüm kirler cilt yüzeyine çıkar. Bu ürünün etki etmesi için ürünü sürdükten sonra 20-25 dakika aralığında beklemeniz gerekmektedir.

  1. Adım: Kil maskesi ile gözenekleri temizleme

Cildinize uyguladığınız BHA ürününden sonra cildinizi yıkamadan direkt üzerine kil maskesini uygulamak buradaki önemli noktadır. Kullandığınız kil maskesinin üzerinde bulunan yönergelere uygun şekilde belirtilen süre kadar bekletin. Maske kuruduktan sonra cilt ılık bir su ile durulanır. Kil, salisilik asit ile parçalanan tüm kir ve yağın yüzeye çıkmasını sağlayacaktır.

Hem BHA hem de kil maskesi cildi oldukça kurutan içerikler olduğu için durularken sıcak su yerine ılık su ile durulamaya özen göstermeniz gerekmektedir. Aksi takdirde cildiniz daha da kuruyabilir ve tahriş olabilir.

  1. Adım: Yağ bazlı bir temizleyici ile ciltteki kiri temizleme

Ilık su ile temizlenen cildinize yağ bazlı bir temizleyici sürüp 15 dakika cildinizde bekletin. Yağ, gözeneklerin derinliklerinde bulunan kirlerin cilt yüzeyine çıkmasına yardımcı olacaktır. Bekleme süresinden sonra 2-3 dakika boyunca yuvarlak hareketlerle masaj yaparak kiri cilt yüzeyine çıkarın. Bu sayede cildinizdeki kirin minik pütürler şeklinde elinize geldiğini göreceksiniz.

Eğer cildinizi düzenli temizliyor,  çok sık yağ bazlı ürünler kullanmıyorsanız kirler oluşmayacak ve elinize gelmeyecektir. Kirlerin elinize pütürler şeklinde gelmemesi de çok normaldir. Bu gözle görülür kirler hissedilebilir olmasa bile gözeneler derinlemesine temizlenmiş olacaktır.

Tüm bu aşamalardan sonra cildinizi jel veya köpük temizleyiciniz ile yağdan arındırın. Ardından normal kullandığınız nemlendiriciyi de sürebilirsiniz. Daha sonra cildinizin pürüzsüz, derinlemesine temizlenmiş ve sağlıklı göründüğünü fark edeceksiniz.

 

Fiddy Metodu Her Cilt Tipine Uygun Mu?

 

Fiddy metodundaki amaç cildin pH seviyesini düzenleyerek ciltte oluşabilecek kusurları minimum hale getirmektir. Bu sebeple bu metot doğru bir şekilde uygulandığı takdirde her cilt tipine uyumludur.

 

Fiddy Metodu Ne Zaman Yapılır?

 

Fiddy metodu asit ve kil gibi cildi yorabilecek ürünler içerdiği için cildin ihtiyacına göre haftada 1 kez uygulanması önerilmektedir. Eğer kuru veya normal bir cilde sahipsen 2 haftada bir de uygulanabilir.

 

Fiddy Metodu Cilde Zarar Verir Mi?

 

Fiddy metodu ile cilt bariyerine zarar vermeden, sebum dengesini bozmadan, pH dengesini yıpratmadan ve hasar vermeden derinlemesine temizlemek mümkündür. Hem BHA hem de kil maskesi cildi kurutabilen içerikler olduğu için çok sık bir şekilde uygulanmaması gerekmektedir. Aksi takdirde cildiniz daha da kuruyabilir ve tahriş olabilir.

Eğer kuru veya normal bir cilde sahipsen, cildinin tahriş olması ihtimaline karşılık 2 haftada bir bu metot uygulanabilir.

×
Sale

Unavailable

Sold Out

FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI