Güneş Lekesi Nasıl Geçer

Güneş Lekesi Nasıl Geçer

Güneş Lekesi Nedir?

Güneş lekeleri alın, yanak, burun, çene, dudak üstü, boyun, kollar, sırt, göğüs vb. güneşe maruz kalan bölgelerde oluşan kahverengi lekelerdir. Güneş lekelerinin oluşmasına birçok faktör vardır. Özellikle genetik ve zararlı UV ışınları baş sebeplerindendir. Oluşan güneş lekelerinin önüne geçmek mümkündür. Bunların başında dört mevsim boyunca güneş kremi kullanmak vardır. Güneş kremi ile güneşin zararlı UV ışınlarına (UVA ve UVB) karşı cildinizi koruyabilirsiniz. Sadece yaz aylarında değil kış, ilkbahar ve sonbahar aylarında da kullanmak gerekmektedir. Güneş kremleri lekelerin önüne geçmede birinci adımdır. Güneş kremi haricinde güneş lekelerinin azalmasına yardımcı olacak cilt bakım rutini de oluşturabilirsiniz.

Güneş Işınları

Güneşten yayılan UV (UVA ve UVB) ışınları cildin erken yaşlanmasına, cilt lekelerine, kırışıklıklara vb. cilt problemlerine sebep olur. Güneş ışınlarından korunmadığı takdirde ciddi boyutta problemler de yaşanabilir. Güneş ışınlarına doğrudan maruz kalmak, erken cilt problemlerinin temel sebeplerindendir. Erken yaşlardan itibaren maruz kalınan güneş ışınları tehlikeli bir boyuta ulaşırsa melanoma adı verilen cilt kanserine bile yol açabilir. Güneş ışınlarını hafife almamalı ve gerekli korunma sağlanmalıdır. Yaz aylarında güneş ışınlarına daha fazla maruz kalsak da her mevsim korunmamız büyük önem taşır.

Gün İçerisinde Belli Saatlerde Güneşten Kaçın

Gün içerisinde dışarı çıkmanız gereken saatlere dikkat etmenizde fayda var. Özellikle belli saat aralıklarında UV ışınları en yüksek seviyede olur. Bu saatlerde dışarı çıkmamaya özen göstermeniz uzmanlar tarafından tavsiye edilir. Gün içerisinde belli saatlerde güneşten kaçınmanız ileride büyük çaplı sağlık sorunları yaşamamak için önemlidir. Çıkmanız gereken durumlarda da gölge alanlarda yürümeye, bulunmaya özen gösterebilirsiniz. Güneş ışınlarının tehlikeli olduğu saatlerde dışarı çıkmak zorundaysanız da bazı önlemler alabilirsiniz. Örneğin saat başı güneş kremini tazelemek, güneş kreminin yanında güneş koruyucu gözlük, kıyafet, şapka vb. aksesuarlar tercih edebilirsiniz.

Uygun Kıyafetler İle Güneşten Kendinizi Koruyun

Güneşten korunmanın birçok yolu var. Sahilde, şehirde, çalışma ortamınızda vb. alanlarda güneş ışınlarına doğrudan maruz kalıyorsanız güneş kremi kullanmanız yeterli olmayabilir. UV ışınlarından kaynaklı lekelenmeler, cilt problemleri vücudumuzun her bölgesinde kendisini gösterebilir.  Güçlü ve etkili bir güneş kreminin yanında uygun kıyafetler ile güneşten kendinizi korumalısınız.

Güneş Koruyucunuzu İyi Seçin

Güneş koruyucusunun cildimizi güneşin zararlı ışınlarından korunması adına ne kadar önemli olduğundan bahsettik. Fakat güneş koruyucusu kullanırken de dikkat etmemiz gereken noktalar var. Öncelikle cilt tipinize uygun bir güneş koruyucusu tercih etmeniz gereklidir. Güneş koruyucusu seçerken bir diğer bakmanız gereken özelliklerden birisi de hem UVA ve hem de UVB’yi filtreleyen bir güneş koruyucu olup olmadığıdır. SPF tercih ederken yaş ve başka faktörler etkilidir. 6 aylıktan küçük çocuklar için uzmanlara sorularak güneş koruyucusu tercih edilmelidir. Daha büyük ve yetişkinlerde ise SPF15 ve üstü kullanılabilir. Uzmanlar vücudun çeşitli bölgeleri için SPF30 da önermektedir. Ciddi boyutta cilt problemi yaşayan kişiler veya güneşte bronzlaşmak isteyen kişiler minimum SPF30 kullanması da uzmanlar tarafından önerilmektedir.

Omega Skin Lab, uzman dermatologlar ile birlikte formüle ettiği birçok cilt tipine uygun güneş koruyucular geliştirmiştir. OSL Ultrafluid + Pigment SPF50 ‘yi lekeli bir cilde sahipseniz tercih edebilirsiniz.UVA ve UVB’ye karşı çok yüksek koruma sağlar ve kahverengi lekelerinizi aydınlatmaya yardımcı olur. Ayrıca cilde aydınlık bir görünüm vermeye ve cilt tonunu eşitlemeye de yardım sağlar.

OSL Ultrafluid + Light SPF50 karma ve yağlı ciltler için geliştirilmiştir. Cildin sebum dengesini sağlarken hem güneş ışınlarına karşı korur hem de güneş lekelerinin azalmasına yardımcı olur. UVA ve UVB’ye karşı diğer Omega Skin Lab güneş koruma ürünleri gibi çok yüksek koruma sağlar.

OSL Ultrafluid + Sensitive SPF50 de kuru, hassas ve alerjik ciltler için güneş kremidir. Zararlı UVA ve UVB ışınlarından cildi korurken aynı zamanda cildi nazikçe nemlendirir ve içeriğinde bulunan yulaf ekstresi ile cildin yatışmasına yardımcı olur.

Cildiniz korunurken aynı zamanda renk eşitsizliklerinin kapanmasını istiyorsanız Omega Skin Lab’in geliştirdiği renkli güneş koruyucularını tercih edebilirsiniz. Light ve Brown renk seçenekleriyle cilt tonunuza uygun OSL Ultrafluid güneş kremlerini kullanabilirsiniz. Yağsız bir formüle sahiptir ve cilt tarafından hızla emilir. Renkli özelliği ile cilt lekelerinize bakım yaparken aynı zamanda günlük makyajınızda da kullanabilirsiniz.

Güneş Lekeleri Tedavisi

Güneş lekeleri tedavisi için lekeleri önlemeye ve görünümünü azaltmaya yardımcı cilt bakım ürünleri kullanabilirsiniz.  Leke görünümün azalmasına ve daha aydınlık bir görüntüye sahip olmanıza yardımcı olan Omega Skin Lab ürünleri ile cildinize nazikçe bakım yapabilirsiniz. Uzman dermatologlar tarafından geliştirilen serum, maske, temizleme jeli, güneş kremi vb. ürünlerine bu linkten ulaşabilir ve kendi bakım rutininizi oluşturabilirsiniz.

İleri seviyede risk oluşturan güneş lekelerine sahipseniz uzman doktorlara danışmanız tavsiye edilir. Tedavi amaçlı lazer vb. yöntemler uygulanmaktadır. Bu tarz işlemlere başvurmadan önce güvendiğiniz dermatologlar ile görüşmeli ve size uygun olan yöntemler ile tedaviye başlamanızı tavsiye ederiz.

×
Sale

Unavailable

Sold Out

FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI