Cilt Tipine Göre Tonik Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Cilt Tipine Göre Tonik Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Pürüzsüz, yumuşak, canlı ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için günlük cilt bakımı rutininin en önemli adımı cilde tonik uygulanmasıdır. Tonik uygulamasında temizlenen cilt nem kazanarak kendini koruma altına almaktadır. Cilt bakım rutininde tonik adımı ciltte kalan kirin ciltten atılarak cildin derinlemesine temizlenmesini sağlamaktadır. Tonik içeriğine göre değişkenlik göstermekle birlikte tonikler genellikle gözeneklerin arınmasına yardımcı olmasıyla bilinmektedir ve bu sayede cilde genç, sağlıklı ve arındırılmış bir görünüm kazandırmaktadır.

Tonik Nedir?

Cilt bakımında kullanılan tonikler, cildi temizleme sonrasında geriye kalan kiri, yağı yok eden ve cildin pH dengesini koruyan cilt bakım ürünleridir. En önemlisi de, cilt bakım rutininde daha sonradan kullanılacak cilt bakım ürünlerinin kolay emilmesine destek olmasıyla bilinmektedir. Cilt bakım tonikleri sıvı formdadır ve cilt temizlendikten sonra uygulanmaktadır. Gözenekleri temizler ve aynı zamanda gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olmaktadır.

Cilt Bakımında Tonik Kullanımı Ne İşe Yarar? Toniklerin Cilde Faydaları Nelerdir?

Cilt bakımında cilt temizliğinden sonra sıklıkla karşılaşılan eksiklik tonikleme adımının es geçilmesidir. Cilt temizliğinden sonra uygulanan tonik sayesinde açılan gözeneklerde biriken yağ ve kir daha etkili bir şekilde iyice arındırılıp, temizlenerek tekrar geniş gözenek oluşmasının önüne geçilmektedir. Cilt tipine uygun kullanılan tonikler ise cildin pH dengesinde koruma sağladığı için cildin pürüzsüz bir görünüme kavuşmasını sağlamaktadır.

Cilt bakımında doğru bir şekilde tonik kullanımı ise şu şekilde olmalıdır; cilde uygun olan temizleme jeli, kremi ya da köpük formunda olan temizleme ürünü yardımıyla cilt temizlendikten sonra yeterli miktarda tonik pamuğa dökülür ve dairesel hareketler ile cilde nazikçe uygulanır. Nazik ve yumuşak hareketler yardımıyla masaj yaparak uygulanması burada önemli bir faktördür. Cildi tonikleme işlemi sonrasında derinlemesine temizlenen cildinize bakım rutininin son adımı olan cilt tipinize uygun yapıda bir nemlendirici kullanılması tavsiye edilmektedir.

Cilt Tipine Uygun Tonik Seçimi

Cilt bakımında tonik uygulamasından etkili bir şekilde sonuç alabilmek için cilt tipine uygun bir tonik seçilmesi ve kullanılması gerekmektedir. Cilt tipine uygun tonik seçiminde ise;

- Yağlı bir cilt tipine sahip kişilerin; tercih edeceği toniklerin içeriğinde yağ olmamalıdır. Yağlı cilde sahip olan kişiler sivilce ve akne gibi cilt sorunlarına meyilli ciltlere sahip olduğu için sivilce karşıtı tonikler tercih edilmesi gerekmektedir. İçerisinde glikolik asit ve salisilik asit içeren toniklerin kullanılması tavsiye edilmektedir.

- Kuru bir cilt tipine sahip kişilerin; tercih edeceği toniğin içerisinde mutlaka nemlendirici içerikler bulunmalıdır. Ciltte hassasiyet ve irritasyon yaratmaması için temizlerken nemlendiren toniklerin tercih edilmesi gerekmektedir.

- Hassas bir cilt tipine sahip kişilerin; alkolsüz tonikleri tercih etmesi, içeriğinde yatıştırıcı içerikler bulunan ve cildi yatıştıran tonikler hassas ciltler için doğru bir seçim olacaktır.

- İlerleyen yaşlarda ise yaş alma etkilerini hafifletmek amacıyla içeriğinde anti-aging içerikler bulunan tonikler tercih edilmesi tavsiye edilmektedir. Bu sayede hücre yenileme ve nemlendirme özelliğini bir arada bulabilmek mümkündür. Ayrıca yaşlanma karşıtı bakımda ise glikolik asit içeren tonikler, leke görünümünün azalmasını ve renk eşitsizliklerinin giderilmesini sağlarken, üzerine uygulanan kırışıklık kremlerinin ve serumların etkisini arttırdığı için cilde tonik uygulanması vazgeçilmez bir adımdır.

Cilt tipine uygun olmayan tonik kullanılması cilde oldukça zarar veren bir durum haline gelebilmektedir. Bu sebeple ürün tercih etmeden önce cilt tipine uygun olan tonik seçimini doğru bir şekilde seçmek gerekmektedir.

Cilt tipine uygun olarak tonik seçimi yaparken; cildi kurutmadan derinlemesine temizleyen, cilt yüzeyini yumuşatırken, gözeneklerin temizlenmesine ve aşırı yağ salınımının önlenmesine yardımcı olan ve aynı zamanda cildin yağ ve nem dengesini koruyarak arınmasını ve canlanmasını destekleyen toniklerin tercih edilmesi gerekmektedir.  

Omega Skin Lab’in içeriğindeki Witch Hazel Extract ile gözenekleri sıkılaştırırken, Chamomile Extract ile cilt yenilenmesini destekleyerek, onaran ve nemlendiren Calming & Balancing Facial Toner Rahatlatıcı ve Dengeleyici Yüz Toniğini detaylı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

×
Sale

Unavailable

Sold Out

FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI